Bästa barnmöblerna: Inredning till barnrummet bäst i test 2022

Ett barnrum är inte komplett utan ett flexibelt möblemang som är anpassat för barnens behov. I ett barnrum bör man har möbler som uppmuntrar till vila och återhämtning. Man bör även se till att införskaffa möbler som stimulerar till lek och kreativitet.

De 5 bästa barnmöblerna 2022

Vi har testat flertalet möbler som är anpassade för barn. Nedan har vi valt ut fem stycken favoriter. Vi har valt ut lite olika typer av möbler, så att det ska gå att hitta något för alla. Det allra viktigaste när det kommer till möbler för barn tycker vi är att de ska tåla lek och aktivitet. En bra möbel för barnrummet är självklart säker och stabil. En bra möbel ska också hålla under mycket lång tid, även vid daglig användning. I vårt val har även möblerna med ett tilltalande utseende premierats.

1. JLY Classic Bord och 2-pack Stolar

Detta är ett riktigt fint set med bord och stolar i trä för barnrummet. Sitthöjden på stolarna ligger på 30 centimeter. JLY är en tillverkare med bra priser och god kvalitet, något som vi lärt oss uppskatta när vi testar produkter här på sidan. Detta fina set finns i tre olika versioner, med färgerna vit, grå eller beige. Samtliga versioner ser väldigt fina ut, vi fastnade dock särskilt för den gråa versionen.

Detta möbelset känns tåligt och robust, något som gör att man känner sig trygg med att placera bordet och stolarna i barnens egna rum. Designen på JLY:s möblemang känns inbjudande. Det tog inte lång tid innan barnen satt sig ner för att pyssla och leka på bordet.

Det viktigaste för oss när vi skaffar prylar och möbler till barnen är att produkterna är kvalitativa och tål att användas. Utöver detta är det ju så klart trevligt om produkterna har ett fint utseende. JLY uppfyller med denna produkt alla våra önskemål. Detta bord med stolar kan lyfta utseendet på hela barnrummet. Detta är en praktisk, såväl som vacker inredningsdetalj.

2. Cloudberry Castle Skrivbord och Stol

Detta är en den perfekta produkten för barnrummet. Detta skrivbord och stol uppfyller ett behov av att kunna sitta och vara kreativ samtidigt som barnet får en skön och avslappnande sittplats med bra skrivbordsyta. En fördel med denna produkt är även att den tar väldigt lite yta i anspråk. Cloudberry Castles skrivbords platsbesparande egenskap gör att den passar perfekt i barnrummet som redan har gott om leksaker eller andra möbler som tar golvyta i anspråk.

Något vi gillar med detta skrivbord är att den har en rymlig låda undertill. Lådan underlättar städning då man kan hålla skrivbordsytan ren från prylar.

Både skrivbord och stol är av lättviktigt men robust trä. Designen är enkel men väldigt stilren och snygg. Sitthöjd på stolen är 27 cm. Detta är en snygg och funktionell barnmöbel som vi varmt kan rekommendera.

3. Sebra Oakee Stol

Sebra brukar leverera bra och tåliga prylar till barnrummet. Denna stol gör lyckligtvis ingen besviken. Detta är en stol som är riktigt robust samtidigt som den är relativt lättviktig. Tack vare att stolen inte väger så mycket så är det lätt även för barnen att flytta den till den plats där den gör mest nytta för tillfället. Att stolen är snygg gör ju inte saken sämre.

Detta är en produkt man kan lita på. Sebras stol är inte den billigaste stolen på marknaden, men den är inte särkilt dyr heller. I alla fall inte om man ser till stolens potentiella livslängd. Denna stol kommer kunna hålla under barnens uppväxt oavsett om den utsätts för hårda prövningar eller inte. Vi älskar produkter som är oömma och som tål att användas till vardags. Vi vill därför ge full pott till denna fina och kvalitativa stol.

4. Cloudberry Castle Bord & Stolar

Nyckeln till ett mindre stökigt lekrum är bra förvaring. Därför tittar vi alltid lite extra efter smarta förvaringslösningar när det gäller möbler till barnrummet. Det finns många smarta möbler som har förvaring som bonus, även om det inte är deras huvudsakliga uppgift. Ett sådant exempel är detta smarta möblemang från Cloudberry Castle. I detta set så får man två stolar och ett bord. Sitthöjden på stolarna ligger på 28 centimeter. Inuti bordet finns förvaringsmöjligheter i form av flera lådor. Lådorna stör inte på något sätt funktionen på bordet. Man kan ostört sitta och exempelvis läsa, rita eller pyssla utan att lådorna är i vägen. När man är klar med sin aktivitet är det däremot väldigt lätt att städa undan. Med hjälp av lådorna kan man enkelt lägga undan och organisera sina prylar samtidigt som man har dem nära till hands när man behöver dem.

Vi gillar särskilt den gulliga designen på detta set. Tillverkaren har satsat både på design såväl som funktion. Passar perfekt i lekrum och barnrum.

5. Teddy Kids Fåtölj 

Vi hade en utmaning i att hitta en bra fåtölj för barnrummet som både är snygg och som tålig nog för att ställas i en lekfull miljö. Därför blev vi glada när vi hittade detta mycket fina exemplar från Jox. Denna fåtölj har en vinnande design som slår de flesta andra barnmöblerna på fingrarna. Bara för att en möbel är designad för att hålla för lek och bus behöver den inte vara ful. Jox visar att det går att kombinera funktionalitet med vacker design. Denna fina fåtölj gör sig bra i vilket hem som helst. Designen är vacker, diskret och stilren.

Förutom att denna fåtölj är fin att titta på så är den lyckligtvis även skön att sitta i. Jox har valt ett skönt teddyfleecematerial som känns skön mot huden. Innanför tyget finns en väl tilltagen och mjuk stoppning som gör det bekvämt att sitta i fåtöljen.

Se gärna även vår artikel om bästa bedside crib.