Bästa morgonrocken för barn

morgonrock greta gris

Visst är det väl skönt att kunna ta på sig en varm och mjuk morgonrock på morgonen. Om föräldrarna använder morgonrock så kan man vara säker på att barnen också kommer vilja ha en. En morgonrock är ett väldigt praktiskt och smidigt plagg som har andra användningsområden än just bara morgonplagg. En bra morgonrock kan även fungera som en badrock, eller omvänt.

De 4 bästa morgonrockarna för barn 2024

Vi har granskat en mängd olika morgonrockar och badrockar för barn. Nedan har vi tagit fram och recenserat de fem plagg vi gillar allra bäst just nu. En bra morgonrock ska vara rymlig och lätt att sätta på sig. Den ska även vara mjuk och skön att bära. Viktigt är såklart också att morgonrocken håller en hög kvalitet så att den kan användas i många år utan att bli alldeles utsliten.

1. HATLEY Mönstrad Morgonrock

Vi gillar verkligen Hatleys serie med mönstrade morgonrockar. Detta är produkter av allra högsta kvalitet. Om man känner på tyget så känns det oerhört mjukt, men samtidigt gediget och slitstarkt. Detta är en produkt som vi varmt kan rekommendera. Hatleys rockar finns i flera olika versioner, alla med coola mönster. En favorit bland barnen är exempel den med dinosauriemotiv. Klicka gärna på länken till återförsäljaren nedan för att de vilka aktuella mönster som finns att köpa just nu.

Materialvalet i just denna rock är fleece. Fleectyget känns oerhört mjukt mot huden. Produkten har två stora fickor framtill, något som är både bekvämt och praktiskt. Vi gillar även den rymliga och mysiga fästa huvan.

2. Luca & Lola Marilena Morgonrock

Detta är en väldigt prisvärd serie med morgonrockar från Luca & Lola. I serien finns morgonrockar av samma kvalitet i många olika färger och mönster. Vi föll särskilt för den vita versionen med små dekorativa ögonlock på. Det som är unikt med dessa morgonrockar är hur mjuka de är. Luca & Lolas morgonrockar av polyester är extremt mjuka och sköna att sätta på sig på morgonen. Denna morgonrock är luftig och har stora fickor där man får rum med nästan vad som helst. Rocken hålls ihop med ett mjukt bälte av samma material. Priset på denna produkt är relativt lågt, så man får mycket morgonrock för pengarna.

3. Lindberg Badrock Orbaden

Detta är en badrock/morgonrock för den som vill ha det bästa till sina barn. Trots ett bra pris så är detta en morgonrock i det övre skiktet rent kvalitetsmässigt. Rocken är tillverkad av 100% bomull och har en stor och mysig huva. Denna rock finns i identisk version i flera olika färger, så det är enkelt att hitta en som passar just ditt barn. Om man använder produkten som badrock så är en stor fördel att den är bra på att absorbera vatten snabbt.

4. Luca & Lola Moa Morgonrock

Detta är en morgonrock för barn som har en helt perfekt avvägning mellan kvalitet och pris. Eftersom barnen växer snabbt så kan det tjänas onödigt att lägga allt för många hundralappar på en morgonrock som de kanske inte kommer ha allt för lång tid. Samtidigt vill man ju att barnen ska ha produkter som är både sköna att bära och som ser snygga ut.

Detta är en morgonrock man inte behöver skämmas för. Luca & Lola Moa Morgonrock är riktigt skön mot huden och ser samtidigt snygg ut. Just denna kvalitativa modell finns även i en rosa version med samma design i övrigt. Vi gillar det faktum att denna morgonrock har två stora och rymliga fickor, mycket praktiskt! Materialet är mjuk bomull blandat med polyester.

Äldre recensioner

Mare Morgonrock

Detta är en av våra absoluta favoriter. Morgonrocken med namnet Mare kommer från tillverkaren Ebbe Kids. Detta är en riktigt snygg morgonrock med marint tema. Förutom sitt snygga utseende så har denna morgonrock många andra fördelar. Tyget på denna produkt håller allra högsta kvalitet och det faktum att den går att maskintvätta i 40 grader utan problem gör att den kommer kunna hålla i många år, om man så vill. Tyget är väldigt skönt att ha på sig på morgonen, eller på stranden för den delen. blandningen är 80% bomull och 20% polyester. Huvan på denna morgonrock sitter fast så man tappar aldrig bort den, samtidigt är den aldrig i vägen även om man inte använder den.

Detta är en morgonrock med ett fint utseende av allra högsta kvalitet. Rocken har en praktisk dragkedja som gör plagget lätt att ta på och ta av. En fin detalj är den kanske inte så användbara men roliga lilla bröstfickan.

Greta Gris Obla Badrock

Detta är en fin morgonrock med Greta Gris tema som är väldigt omtyckt bland barnen. Förutom att Greta Gris är på morgonrocken så verkar barnen uppskatta hur mjuk och luftig morgonrocken är. Den är lätt att ta på och ta av och den är aldrig ivägen. Materialet är tåligt polyester som tål maskintvätt i 40 grader. Fickorna på denna morgonrock är väldigt öppna så det är lätt att stoppa ner saker.

Disney Mimmi Pigg Morgonrock

Detta är en lite rolig produkt för dig som vill ha en morgonrock som inte ser ut som alla andra. Denna morgonrock är mer som en stor och lång mysig tröja än som en traditionell rock. Denna morgonrock är inte riktigt lika lätt att ta på sig som en vanlig morgonrock då man tar på sig den som en tröja. Tack vare att den är så stor och rymlig så går ändå påtagandet väldigt lätt, även om man skulle råka vara riktigt morgontrött. Detta plagg är gulligt och håller en hög kvalitet. Morgonrocken är gjord av 65 % polyester 35 % bomull och känns väldigt mjuk och skön mot huden. Ett plus för det charmiga Mimmi Pigg-motivet.

Pippi Badrock

Detta är en urgullig badrock som även passar utmärkt att ta på sig på morgonen. Denna badrock är tillverkad av mycket mjuk ekologisk bomull. Det faktum att rocken är så mjuk och gosig gör att den inte bar är lämplig att ta på sig efter badet, utan också när man är hemma och vill känna sig lite extra mysig.

Med sin sköna huva känner man sig riktigt ombonad och mysig när man bär denna rock. Att barnen ser bedårande söta ut när de har på sig huvan med de små öronen skadar förstås inte heller. Detta är en badrock av hög kvalitet som vi varmt kan rekommendera. Rocken finns i flera olika färger men med samma mjuka tyg.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se