Bästa myspölen: Bäst i test 2022

Förutom en bra sovplats så behöver bebisen eller den unga flickan eller pojken en mysig plats där man kan leka, läsa, titta på film eller bara slappna av. Med en myspöl i barnrummet så blir atmosfären genast mysigare och mer inbjudande. För babyn kan myspölen även vara platsen där man lär sig sitta upp för egen kraft för första gången.

De 5 bästa myspölarna 2022

Vi har testat ett antal olika myspölar som finns att köpa på den svenska marknaden idag. Nedan recenserar vi de fem produkter vi gillar allra bäst just nu. Vi har valt ut myspölar i lite olika storlekar och av olika material så att det ska vara lätt att hitta en modell som är perfekt just för era behov. Samtliga av produkterna nedan håller en hög kvalitet och är prisvärda jämfört med de andra alternativen som finns där ute.

1. NG Baby Mood Myspöl

Detta är en myspöl av högsta kvalitet från svenska märket NG Baby. Att denna myspöl är så pass snygg gör heller inte saken sämre. Denna produkt har förutom sin funktionalitet förmågan att höja mysfaktorn på ett helt rum. Mood Myspöl är gjord av stickat material och känns väldigt skönt, men samtidigt hållbart när man känner på den. Detta är en slitstark produkt som tål att användas helt enkelt. En stor fördel är att klädseln kan tas av och maskintvättas. På detta sätt förlänger man livslängden på produkten avsevärt då den kan hållas fräsch, nästan oavsett vad det utsatts för.

Denna myspöl är perfekt för babyn eller det yngre barnet att vila, leka och mysa i. Kanten är rejält tjock och skönt vadderad. När babyn lär sig sitt så är den stabila kanten ett perfekt stöd. Själva basen i denna myspöl är tillverkad av återvunnet material, något som alltid får pluspoäng i vår bok. Stoppningen med styrolitkulor i gör att denna mysplats blir alldeles lagom mjuk och skön. Yttermåtten är 120 x 25 cm.

2. JLY Sovpöl

Detta är en riktigt fin mys- eller sovpöl som är väldigt bekväm att sitta eller ligga i. Denna produkt har ett förvånansvärt bra pris med tanke på vad man får för pengarna. För under tusenlappen får man en myspöl av hög kvalitet som är skön att använda och fin att titta på. Detta är en produkt som vi kommer kunna använda under lång tid, utan att den kommer se eller kännas sliten ut. Tack vare mjuk men slitstark bomull i materialet så är myspölen skön mot huden samtidigt som den även tål att lekas i.

Något vi gillar med denna sovpöl är att den har en relativt låg kant. Den låga kanten gör att myspölen blir inbjudande även är de allra minsta. Sovpölen är lätt att ta sig in i även för de som kryper.

3. Kaxholmen Mysring

Detta är en rymlig och funktionell myspöl från svenska tillverkaren Kaxholmen. Materialet är bomull av bra kvalitet. På insidan av denna myspöl, eller mysring som tillverkaren kallar den, finns små styrolitkulor. Innehållet ger en bra balans av stadga, mjukhet och luftighet. Upplevelsen av att vara i denna myspöl är mycket positiv, den uppmuntrar till vila såväl som bekväm lek där man både kan sitta still och även vara rörlig. Tack vare den bekväma kanten så är denna myshörna en bra miljö för de allra minsta att lära sig att sitta i. Vi tycker mycket om utseendet på denna fina produkt med elfantprydda klädsel.

4. BIG Cosy Myspöl

Detta är en myspöl som skiljer sig från mängden. Tack vare dess unika design så har denna produkt ett lite mer mångsidigt användningsområde än de andra produkterna i vår lista. Detta är kanske inte den myspöl vi skulle välja om man framför allt söker efter en extra rymlig viloplats. Storleken på denna myspöl är något mindre än de andra vi testat. Eftersom ytan är något begränsat så kan man inte leka runt så mycket inom pölens väggar. Däremot är denna produkt mycket skön att sitta i. BIG Cosys stora födel är att den förutom att den är en mjuk och skön sittplats även kan användas som rolig gungbräda.

Eftersom dynan är lätt att lyfta ur så kan man även exempelvis ta ut denna produkt och ha vatten eller sand i den. Trots att detta inte är den mysigaste myspölen vi testat så kan vi varmt rekommendera den till er som vill ha en rolig och mångsidig produkt som barnen kan ha glädje, av både inom- och utomhus.

5. Cotton & Sweets Nest

Detta är en mycket mångsidig produkt från Cotton & Sweets som kan användas både som traditionellt babynest men även som en mysig lek- och sovplats när barnet blir lite äldre. Denna produkt kan både vändas och vikas på sätt som förvandlar dess komposition till vad som passar bäst för stunden. Man kan exempelvis göra myspölen mer rymlig, eller så kan man vika upp stöden så att de utgör ett bekvämt stöd för babyn som ska lära sig sitta.

Detta är en av mjukaste myspölarna vi testat. Med sitt tyg av bomullsatin så känns Cotton & Sweets Nest väldigt mjuk och skonsam mot huden.

Vad är en myspöl?

En myspöl är som en större och mer rymlig version av ett babynest. Själva ytan är alltså större än babynestets, men även kanterna på myspölen brukar vara lite högre. Eftersom barnet inte växer ur myspölen lika fort så har den fördelen att den kan användas under en längre period än man vanligtvis kan göra med babynestet. Självklart kan myspölen har olika storlekar beroende på vilken modell man väljer att köpa.

Det finns stora myspölar som passar bra för de lite större barnen, men även mindre för de allra minsta. Myspölen är ofta skön att sova eller vila i även om det inte är dess främsta användningsområde. Istället är myspölen tänkt att vara en mysig plats där man kan slappna av. I myspölen kan man ligga och slappna av en stund, kanske medan man tittar på barnprogram eller bläddrar i en bok.