Bästa nappflaskan: Bäst i test 2020

En bra nappflaska ska självklart vara säker för barnet, det vill säga inga delar ska kunna lossna och den får absolut inte avge några farliga ämnen som det känsliga barnet kan få i sig. En bra nappflaska ska även vara hållbar och lätt att använda i vardagen. Vi har testat en mängd olika nappflaskor. Nedan recenserar vi de fem nappflaskorna vi tycker bäst om just nu. Samtliga av produkterna nedan är relativt prisvärda och har alla funktioner som minskar risken för kolik hos barnet.

De 5 bästa nappflaskorna 2020

1. Philips Avent Natural nappflaska

 • Smart ventil som motverkar kolik
 • Mjuk napp, utformad som ett bröst
 • Enkel att rengöra

Philips Avent är en riktigt storsäljare bland nappflaskorna, vi kan förstå varför. Detta är en kvalitativ nappflaska till ett pris som de flesta av oss kan acceptera. Vi gillar speciellt den stora och mjuka nappen på denna flaska, vi kan tänka oss att det är väldig behagligt för bebisen att suga på denna napp. Faktum är att nappen är designad för att efterlikna ett bröst. Att nappen liknar ett bröst gör det lättare att variera bröstmatningen med matning med nappflaskan, eftersom övergången inte blir så stor för barnet.

Denna nappflaska är med sin insvängda form och avsmalnande hals väldigt ergonomisk och bekväm att hålla i. Längs flaska finns måttenheter som gör det enkelt att läsa av exakt hur mycket av flaskans innehåll barnet har fått i sig.

Denna flaska har en genial design som tack vare en ventil minimerar mängden luft som barnet får i sig. Luft i barnets mage kan orsak obehag och kolik. Vi gillar hur enkel denna flaska är att använda i vardagen, det är egentligen den enda nappflaskan man behöver. Ett plus också för att den är så enkel att rengöra.

2. Dr Browns Options Bred Hals Nappflaska 270 ml

 • Prisbelönt design
 • Inre ventil som tar bort all luft
 • Mjuk silikonnapp som går att byta ut när barnet växer

Detta är en ergonomisk nappflaska som har vunnit flera priser tack vare sin smarta design. Flaskan är skön och smidig för oss föräldrar att hålla i. Den är även skön för barnet att matas ur. Själva nappen som barnet har i munnen är av mjuk silikon och är designad för att efterlikna det mänskliga bröstet så mycket som möjligt. Positivt är även att man kan byta ut själva nappen till större versioner allt eftersom barnet växer.

Denna flaska har en extra bred hals, vilket enligt vår erfarenhet underlättar en hel del vid rengöringen. En nappflaska är något som ska användas dagligen och därför ska den inte bara vara bra för barnet att använda utan även vara praktisk och lättrengjord, Dr Browns nappflaska levererar på alla punkter.

Dr Browns nappflaska har en invändig ventil som tar bort alla luftbubblor innan innehållet når barnets mun. På detta sätt minskas därför effektivt eventuella magproblem och kolik. Ventilen kan sedan tas bort när den inte längre behövs.

3. Herobility Eco Nappflaska 220 ml

 • Häftig design
 • Tåligt glas
 • Ekologiskt material

Alla nappflaskor på marknaden är inte direkt snygga, vissa är, om vi ska vara ärliga, rent utav fula. Därför blev vi glada när vi hittade denna nappflaska från Herobility som har en häftig design. Denna produkt finns med samma coola design i flera olika färger så det är lätt att hitta en version som passar just er.

Som tur är har denna nappflaska fler fördelar än just bara sitt utseende. Herobility Eco Nappflaska är gjord av glas så man behöver inte oroa sig för att flaskan skulle släppa ifrån sig några ämnen ner i maten. På utsidan är flaskan beklädd med ett tåligt ekologiskt växtbaserat material och även medicinsk silikon som känns väldigt skönt att hålla i.

Själva dinappen på denna flaska är ergonomisk utformad för barnets komfort. Produkten är väldigt tålig och går att använda i exempelvis frysen eller mikrovågsugnen. Tack vare dess ekologiska profil är detta är alternativet för den medvetne föräldern!

4. Tommee Tippee 3 x nappflaska 260 ml

 • Snygga
 • Prisvärt set
 • Fin förpackning, passar bra som gåva

I en barnfamilj behöver man inte sällan mer än bara en nappflaska. Därför kan vi rekommendera detta set med tre nappflaskor från välkända tillverkaren Tommee Tippee. I detta set får man tre gulliga nappflaskor med olika färg/utseenden. Fördelen med att köpa detta set är att man får ett bra pris på nappflaskorna, men även att man i hemmet har tillgång till nappflaskor man kan vänja sig vid att hantera på bästa sätt.

Dessa nappflaskor är förutom deras gulliga utseende väldigt funktionella. Midjan är avsmalnad på så sätt att de passar perfekt för en vuxen hand att hålla i. Flaskorna är helt fria från BPA. Precis som flera andra av de nappflaskor vi rekommenderar så har dessa ett smart system för att motverka att barnet får i sig luft, vilket i sin tur motverkar kolik. Själva nappen är väldigt mjuk och underlättar övergång från bröstet till nappflaskan.

Vi gillar det mesta med dessa nappflaskor, så även kartongen de kommer i. Den snygga kartongen gör detta set väl lämpat att ge bort som present.

5. Everyday Baby nappflaska glas 240 ml

 • Högsta kvalitet
 • Lättviktigt glas
 • Tålig

Detta är den dyraste av de flaskor vi rekommenderar. Egentligen behöver man inte spendera de extra pengarna då alla övriga flaskor enligt vår mening är riktigt bra. Vill man dock ha en nappflaska av högsta kvalitet så är detta helt klart ett väldigt bra val. Denna flaska är tillverkad av tunt men väldigt tåligt glas. På utsidan är flaskan täckt med ett tunt lager silikon, vilket gör den väldigt greppvänlig. Det faktum är att flaskan är helt av glas på insidan gör att man är helt säker på att flaskan inte släpper i från sig några skadliga ämnen.

Den mjuka nappen har funktion som minskar luft och därmed skyddar barnet från kolik. Ingår gör även en praktiskt mixer som man kan använda för att få bort klumpar i flaskan. Man får även med ett platt lock som man kan använda när man exempelvis har nappflaskan i väskan.