Bästa pipmuggen: Bäst i test 2024

barn som dricker från pipmugg

En pipmugg är en bra produkt för barnet som ska börja dricka för egen hand. Muggen är en bra övergång från nappflaskan och ett bra steg innan barnen är mogna att dricka från vanliga glas. En bra pipmugg är säker att dricka från och går inte sönder när den går i golvet. De flesta pipmuggar har idag spillskydd som gör att vätskan inte hamnar på golv eller på andra ovälkomna ställen. Nedan har vi tittat närmare på några muggar som vi tycker fungerar väldigt bra.

De 5 bästa pipmuggarna 2024

Vi har granskat och testat ett stort antal pipmuggar på marknaden. Nedan recenserar vi de fem muggarna vi gillar bäst just nu. Vi har försökt att lyfta fram muggar med lite olika fördelar för så att ni ska kunna hitta en mugg som passar just ert behov. Även om prisklasserna på muggarna varierar något så är alla vi valt väldigt prisvärda. Man ska absolut inte behöva spendera en förmögenhet på en så enkel produkt som en pipmugg.

1. Tommee Tippee Pipmugg

 • Bäst i test
 • Läckagefri
 • Skön att hålla i
 • Hög kvalitet

Detta är en mycket kvalitativ och fin pipmugg som finns att köpa i flera olika färger men med samma geniala design. Denna pipmugg har en tvådelad ventil som är effektiv att dricka ur, samtidigt som man undviker spill. Faktum är att man kan skaka muggen hur mycket man vill utan att innehållet läcker ut. Man kan faktiskt vända muggen från Tommee Tippee upp och ner utan läckage!

Detta är en riktigt bra pipmugg som är stadig och bekväm att hålla i. Denna mugg tål att användas varje dag och kan diskas i maskinen.

2. Philips Avent Natural Träningsmugg

philips pipmugg
 • Smart design
 • Motverkar kolik
 • Tålig och lätt att greppa

Denna pipmugg från Philips är helt klart den bästa vi testat. Den har överlägsen design och en massa egenskaper som hjälper ditt barn. Denna mugg har faktiskt en supersmart design som motverkar kollik hos barnet genom att leda bort luft så att den inte följer med ner i barnets mage, bra jobbat Philips!

Denna mugg har ett riktigt stort par handtag (som även går att ta bort) som är väldigt skönt att hålla i, vilket gör att barnet kan dricka själv från muggen utan att slinta.

Detta är en bra pipmugg man kan använda varje dag, den går enkelt att diska i maskin. Den är säker och fri från BPA.

3. Everyday Baby pipmugg glas 150 ml

 • Av glas
 • Släpper inte ifrån sig några partiklar
 • Anti-kolik-ventil

Denna mugg är tillverkad av glas, vilket har det den stora fördelen att materialet aldrig kan släppa ifrån sig några ämnen. Till exempel plast kan ju nämligen släppa ifrån sig små mikropartiklar som man idag inte vet hur de påverkar hälsan på lång sikt. Muggen är tunn så trots materialvalet så väger den inte allt för mycket. Denna pipmugg är även täckt med silikon som skyddar den så att den inte går sönder, silikonet är även väldigt skönt att hålla i.

Detta är en kvalitetsmugg som har ett lite högre pris än många andra muggar på marknaden. I gengäld får man en säker och bra mugg av glas. Denna mugg tål maskindisk och att användas i mikrovågsugnen. Muggen är lätt att dricka ur och den spiller inte. Dessutom finns en smart ventil som motverkar kolik.

4. Twistshake pipmugg 230 ml

pipmugg
 • Lätt för barnet att använda
 • Supermjuk pip och handtag
 • Kan pressa bär och frukt i muggen

Detta är ytterligare en utmärkt pipmugg för barn som ska lära sig att dricka själva. Både handtag och pip på denna mugg är tillverkat av supermjukt material. Därför är det lätt och skönt att hålla i i den samtidigt som det är säkert att dricka från den utan risk att tandköttet skadas. Denna mugg är också spillfri, något som såklart uppskattas av oss föräldrar när barnet ska dricka fritt.

Detta är inte en helt vanlig pipmugg utan den har också en rolig funktion som vi uppskattar väldigt mycket. Denna produkt kan nämligen göra dryck av bär och frukt. Man stoppar bara i de bär eller frukter man vill ha med och tillsätter vatten, sen kan man pressa saften ur frukterna direkt i muggen med hjälp av den lilla fruktmixern. Denna roliga mugg finns i en stor mängd färger så det är lätt att välja en variant som passar ju dig och ditt barn.

5. NUK Evolution Trainer Cup Pipmugg

 • Bästa muggen för utflykten
 • Supertålig
 • Mycket lätt att greppa

Detta är en supertålig pipmugg som därför är särskilt lämplig att ta med sig på utflykten. Denna mugg tål att tappas utan att den tar skada. Eftersom pipen är tillverkad i polypropen så tål den stötar och slag, och så klart står den även pall om barnet skulle börja tugga på den. Praktiskt är även att muggen har klipps så att man enkelt kan fästa den i kläder eller på en väska.

Detta är en tålig bruksmugg som är från BPA, den rymmer 230 ml vätska.

Äldre recensioner

Munchkin Miracle Deco 360 Training Cup

Detta är inte en vanlig pipmugg eftersom den inte har någon pip. Denna mugg är istället som ett mellanting mellan en pipmugg och ett vanligt glas. Denna produkt är väldigt bra som en första introduktion till att dricka ur ett vanligt glas. Samtidigt som man dricker från kanten av glaset som på ett vanligt glas så har den alla fördelar som en vanlig pipmugg har. Kanten på denna mugg är mjuk och skonsam mot tänder och tandkött, samtidigt har muggen ett spillsskydd som hindrar att vätska rinner ut. Denna mugg är stabil och lätt att hålla i. Den är noggrant testad och fri från BPA.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se