Bästa present och julklapp till 11 åring: Bäst i test 2024

presenttips till 11-åring

Ju äldre barnen blir desto svårare tycks det ibland bli att komma på vad man ska ge bort i present på födelsedagar eller till julklapp. När barnen är små är det alltid lätt att hitta roliga leksaker som ofta är mycket uppskattade. Vid lite äldre ålder blir det dock känsligt att ge bort något som kan uppfattas som barnsligt. När barnen närmar sig vuxen ålder kan det plötsligt bli enklare igen. Som ung vuxen finns det ju en massa praktiska saker man behöver införskaffa. I 11-årsåldern närmar sig barnen de ibland komplicerade tonåren samtidigt som man fortfarande kan vara ett lekfull individ. Nedan tipsar vi om några presenter som vi tycker är lämpliga i denna ålder. Vi har valt ur produkter som är allt annat än barnsliga men samtidigt inte är tråkiga.

De 5 bästa presenttipsen till 11-åringen

Vi på redaktionen har slagit våra kloka huvuden ihop för att klura ut 5 stycken riktigt bra presenttips till en 11-årig kille eller tjej. Nedan har vi valt ut några riktigt bra testvinnande produkter som vi tycker är värdiga sina bäst i test utmärkelser. Detta är produkter som håller en hög kvalitet och som kommer vara presenter som mottagaren förhoppningsvis kommer minnas under lång tid framöver.

I vår topplista har vi medvetet valt ut produkter i lite olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för de flesta. Om man är närstående så kanske man vill investera lite extra i sin present. De lite billigare alternativen kan med fördel kombineras med varandra, eller med andra gåvor, för att man ska komma upp i en nivå man tycker är lagom. Om man har en begränsad budget eller inte är fullt så närstående till födelsedagsbarnet eller den som ska firas så kan en lite billigare present vara en fullt så tillräcklig gest att ge bort.

1. Wrebbit 3D-pussel

Något av det coolaste man kan ge bort i födelsedagspresent eller julklapp till en 11-åring tycker vi är ett 3D-pussel från Wrebbit. Dessa pussel blir allt mer populära och vi kan verkligen förstå varför. Det är mycket fascinerande att sätta ihop dessa små världar och se dem växa bit för bit. Wrebbit har flera olika fina pussel att välja bland. Vi föll särskilt för denna fina modell av slottet Winterfell. Just detta pussel har hela 845 bitar. Vi gillar verkligen en present som kommer hålla mottagaren sysselsatt i många timmar.

En fördel med att ge bort just ett 3D pussel i present är att det är en mycket underhållande aktivitet att hålla på med. Samtidigt som det är roligt att pussla så är det även nyttigt för hjärnan. Att sätta ihop alla bitar i rätt ordning är en utmaning som tar tid och kräver tålamod. Klicka på länken nedan för att se alla fina pussel från Wrebbit.

2. Alga Spel Othello

Att köpa ett sällskapsspel som gåva till 11-åringen slår nästan aldrig fel. Ett spel är någon som hela familjen kan ha glädje av och någon som kan föra familjemedlemmarna närmare varandra. Självklart finns det hundratals olika bra sällskapsspel att välja bland. Vi skulle dock vilja tipsa om klassikern Othello från Alga. Detta är ett spel som passar för de allra flesta 11-åringarna. En fördel med detta spel är också att man aldrig växer ur det. Även vi vuxna älskar att spela Othello, kanske framför allt med våra barn.

Detta spel har ett mycket bra pris. Samtidigt som spelet är relativt billigt så känns det väldigt kvalitativt. Spelet har heller inga delar som kan lossna eller gå sönder, därför kommer det kunna vara med familjen år efter år.

3. Puma Phase 22 L Ryggsäck

Detta är en rymlig och kvalitativ ryggsäck från välkända Puma. Denna ryggsäck är riktigt snygg och har dessutom gott om praktiskt förvaring. Därför tror vi att den kommer vara en riktig hit som födelsedagspresent eller julklapp till en 11-åring, det oavsett om mottagaren är en flicka eller pojke.

Denna ryggsäck har ett vadderat bärhandtag, något som gör den bekväm att bära även om man exempelvis har många tunga böcker i den. Axelremmarna är justerbara så att man kan justera så att passformen blir perfekt oavsett kroppsbyggnad. Ryggsäcken fungerar lika bra i skolan som den gör på resan.

Pumas ryggsäck finns i flera olika storlekar och färger. Klicka på länken till återförsäljaren nedan för att se alla alternativ.

4. Klean Kanteen Vattenflaska 

För att hålla skärpan på topp i plugget så behöver man tillgång till vatten. Detta är högkvalitativ vattenflaska från Klean Kanteen som är perfekt att ge bort som gåva. Tack vare att denna flaska är extremt kvalitativ och hållbar så blir det en present man kommer kunna försätta använda under lång tid framöver. Något vi verkligen gillar med denna produkt är också att den inte barnslig ut på något sätt. Som 11-åring vill man ofta inta ha grejer som kan uppfattas som barnsliga. Denna flaska fungerar lika bra för vuxna som för barn.

Denna flaska är ett bra val då den är fri från skadliga ämnen. Flaskan består till största del av rosfritt stål men även silikon och bambu. Flaskan rymmer 532 ml och passar bra till vardags, i skolan eller på träningen exempelvis.

5. Alrico Bordslampa

Detta är en fin och relativt billig lampa av typen lavalampa som passar perfekt till 11-åringens eget rum. Denna lampa ser dekorativ ut även när den är släckt, något som gör att den blir ett fint tillskott till vilket rum som helst. Lampan gör sig allra bäst när det börjar bli lite mörkt. När man väl tänder upp så börjar innehållet röra sig och de fina silvriga bitarna börjar blänka.

Lampan känns stabil och kvalitativ. Detta är en produkt som förhoppningsvis kommer kunna ärvas vidare till eventuella yngre syskon. Tack vare att lampan är jämförelsevis billig så kan man, om man kan och vill, kombinera den med andra presenter.