Bästa present och julklapp till 6-åring: Bäst i test 2024

Vad ska man ge bort till en 6-åring? Det är en fråga som många får anledning att fråga sig då och då. Kanske har du egna barn eller barnbarn eller bara barn i bekantskapskretsen som du vill ge en fin födelsedagspresent eller julklapp till. Självklart vill man gärna ge bort något minnesvärt som kommer vara under längre tid framöver snarare än just för stunden. Läs vidare för att få våra tips på riktigt bra prylar att ge bort som gåva.

De 5 bästa presenterna/leksakerna till en 6-åring

Redaktionen har letat flitigt för att hitta de allra bästa presentförslagen till våra läsare. Resultatet kan ni se nedan. Vi har valt ut fem stycken produkter som är utmärkta att ge bort i present eller julklapp till en 6-årig pojke eller flicka. Vi har valt ut spännande prylar som vi är säkra på att vilket barn som helst skulle bli mycket tacksam av att få som gåva. De produkter vi har valt ut är alla kvalitativa och slitstarka. Detta är prylar som tål att användas, och inte bara att tittas på. Vi har valt ut grejer i lite olika prisklasser så att det ska vara lätt att hitta något som passar just ditt behov. Läs gärna mer om produkterna genom att klicka på länkarna under till respektive återförsäljare.

1. BRIO Flipperspel

Roligt flipperspel i present

Flipperspelet är något som fascinerat generationer av unga i många decennier. Nu har välkända svenska tillverkaren Brio tagit fram ett alldeles eget flipperspel för hemmabruk. Detta spel är perfekt att ge till 6-åringen i present eller julklapp. Spelet är tillräckligt avancerat för att det ska kunna vara intressant under många år framöver. Samtidigt bör man inte ge det till allt för unga barn då det kräver en viss portion fokus, precision och tålamod för att man ska bli framgångsrik.

De bästa presenterna är enligt oss något som ger många timmars glädje och som verkligen kommer till användning. Vi känner oss hyffsat säkra på att att detta flipperspel kommer bli mycket uppskattat och väl använt av flickan såväl som pojken.

2. Hasbro Spel Jenga

Jenga

Jenga är ett klassiskt spel som hängt med under lång tid. Det finns goda anledningar till att detta spel är populärt bland barn såväl som vuxna. Detta spel är perfekt att ge bort till 6-åringen eftersom det tränar den unga flickan eller pojkens finmotorik, tålamod och koncentrationsförmåga. Positivt är att spelet även kommer ha en mycket lång livslängd då man egentligen aldrig blir för gammal för att spela det.

Detta spel är lämplig att spela tillsammans med andra, delad glädje är ju som bekant dubbel glädje. Spela med familj eller vänner och lekkamrater. Detta spel spelas av 2 till 5 spelare åt gången. Spelet ger rolig samvaro samtidigt som man får öva sig på att vara en bra förlorare eller en värdig vinnare.

3. National Geographic Gosedjur

Ett mjukisdjur är alltid en fin present, även till de lite äldre barnen. Det som er bra med ett mjukisdjur av lite högre kvalitet är att man kan spara det som en minne och fin dekoration även när barnen blivit äldre. Om man ska ge bort just ett gosedjur till en 6-åring så kan vi rekommendera att man tittar närmare på den fina serien från National Geographic. Vi fastnade särskilt för denna fina Jaguar men de har även exempelvis en apa och en lemur av samma höga kvalitet.

Detta gosedjur är tillverkat av slittåligt polyesterfiber. Tack vare det tåliga materialvalet så tål jaguaren att lekas med utan att man behöver vara rädd att den ska gå sönder eller slitas. Det som är bra med just denna produkt är att den även kommer med information om det aktuella djuret. På detta sätt så ger produkten ett mervärde som present. Detta gosedjur kan tvättas i maskin i 30 grader.

4. Alex’s Garage Crawler King Radiostyrd Bil

En radiostyrd bil är en present som de flesta kan uppskatta, kille såväl som tjej. Har man tankar på att köpa en leksak som denna till 6-åringen så kan vi rekommendera att man tar en titt på detta fina exemplar från Alex Garage.

Detta är en snabb och rolig bil av hög kvalitet. Bilen styrs med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Man kan styra med hög precision, något som gör leken rolig. Denna bil är så pass avancerad att den kommer vara rolig att använda många år efter 6-årsdagen. En USB-laddare medföljer så att man kan ladda batteriet och därmed slipper köpa nya batterier när man lekt slut på laddningen.

Detta är en mycket uppskattad present av de allra flesta barn. Detta är en leksak som även vi vuxna med glädje kan vara med och leka med.

5. Sense Målarlåda

Vi älskar presenter som uppmuntrar barnen att utforska deras kreativitet. Målarlådor med färger och pennor är en utmärkt gåva. Utan krav på prestation kan barnen få testa sig fram och utrycka sig genom att rita och måla. Det finns många bra målarlådor på marknaden. Vi fastnade lite extra för denna produkt från Sense. Något som sticker ut med denna målarlåda är dess pris. Detta paket är faktiskt riktigt billigt om man tittar på vad man får för pengarna.

I denna lilla box ingår alla typer av pennor såsom blyerts med tillhörande pennvässare och suddgummi, fiberpennor och diverse färgpennor. Man får även med vattenfärger, ritpapper och stenciler. Detta är helt enkelt det perfekta nybörjarpaketet för en blivande liten konstnär!

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se