Bästa present och julklapp till 7-åring: Bäst i test 2024

Eftersom det finns en sådant ofantligt stort utbud på leksaker och andra prylar till barn så kan det vara en riktig utmaning att hitta en bra present till en flicka eller pojke i 7-årsåldern. De stora valmöjligheterna kan göra att det plötsligt blir väldigt svårt att välja. Något som inte gör det lättare är att barn i denna ålder kan vara kräsna, och man vill ju så klart ge bort något som kommer att uppskattas och användas. Nedan har vi därför försökt hjälpa våra läsare med att ta fram några riktigt vassa förslag på prylar man kan ge bort i exempelvis födelsedagspresent eller julklapp. Läs vidare för att se om du kan hitta något som du tror kommer passa för just din 7-åring.

De 5 bästa presenterna/leksakerna till en 7-åring

Vi har tittat igenom en mängd olika produkter som är designad för barn i 7-årsåldern. Nedan har vi slutligen valt ut ett antal riktigt bra produkter till vår topplista. Detta är kvalitativa prylar och leksaker som vi vet att de flesta barn skulle älska att få i present. Vi har valt ut produkter inom olika prisklasser, detta för att det ska finnas en present för de flesta behov. En riktigt bra present ska självklart vara tålig och hållbar, så att man kan glädjas åt dem under lång tid.

1. Impulse Trick Sparkcykel

En sparkcykel är en present de flesta 7-åringar kommer att älska. I denna ålder kan man satsa på en lite häftigare modell som man kan göra trick på. Genom att köpa en sparkcykel som är anpassad just för att göra trick på så får man ett mervärde som förmodligen kommer göra att barnet kommer använda den betydligt mer. Att göra trick är väldigt roligt, men kräver övning för att man ska bli bra.

Detta är en robust och tålig sparkcykel av hög kvalitet. Impulse Trick Sparkcykel är utmärkt att bara åka runt på, men den är även speciellt anpassad för att man ska kunna göra lite enklare trick med den. Detta fordon har legerade hjul på 100 m och en T-bar av stål. Köp gärna till en hjälm till detta fordon om barnet inte redan har det!

2. Alga Spel Råttfällan

Detta är ett klassiskt spel som är lika roligt idag som det var när det kom för många år sedan. Detta spel går att spela för hela familjen så det kan vara en lika rolig present till familjen som det är för 7-åringen. Spelet går till som så att man spänner en fjäder som gillrar en fälla över de många brickorna som symboliserar små råttor. Din uppgift blir att rädda så många av dina råttor som möjligt. Här krävs försiktighet och bra taktik för att plocka bort så många brickor man kan innan råttfällan slår igen. Råttorna har olika storlekar, vilket gör att vissa kan vara lättare och vissa svårare att ta bort utan att man utlöser fällan.

Detta är ett fint spel i trä som man kommer kunna behålla under lång tid. Spelet håller en hög kvalitet och är slittåligt, det är därför något som kommer kunna finnas kvar även när barnen blivit stora. Detta är en relativt billig men väldigt bra present för den med begränsad budget.

3. Marvel Spider-Man Projector Väckarklocka

Detta är en riktigt häftig väckarklocka för 7-åringen som är intresserad av Spider-Man. Denna enhet projicerar en häftig bild i taket. Bilden är inte tillräckligt stark för att störa nattsömnen på något sätt. Däremot ger den ett ljus som, förutom att det är häftigt, kan vara användbart då det inte blir helt mörkt i rummet.

Denna väckarklocka är enkel att använda och programmera, även för barnen. På klockan finns även en lcd-skärm som talar om vad klockan är. Denna väckarklocka har alla vanliga funktioner som man kan förvänta sig av en väckarklocka såsom exempelvis snooze-funktion. Detta är en CE-märkt produkt av bra kvalitet. Priset är relativt billigt om man jämför med andra väckarklockor med projektorfunktion.

4. Magformers Byggsats Basic Plus 

Magformers har en mängd superroliga och kreativa byggsatser som passar för barn i alla åldrar. Vi gillar verkligen nyskapandet hos Magformers som har byggsatser som inte liknar något annat. Vi fastnade speciellt för de versioner där man kan skapa olika byggnader, men tillverkaren har även andra teman och produkter. En sak som är bra är att de olika seten har byggdelar som passar med varandra. Skulle man därför vilja utöka sin lilla stad med fler byggnader så kan man därför köpa till andra set.

Något som är bra med dessa byggsatser är att de är oerhört robusta. De går i princip inte att ta sönder vid normal lek. Detta är också en present som stimulerar det kreativa tänkandet. Byggnaderna går att sätta ihop på flera olika sätt. Detta är en väldigt rolig gåva som även är lärorik och faktiskt inspirerar till att skapa något.

5. Squishmallows Gosedjur 

Ett mjukisdjur går nästan alltid hem, oavsett ålder. Ett mjukisdjur är en sak som man kan spara hur länge som helst, därför tycker vi att det är en bra grej att ge bort som gåva. En favorit just nu kommer från Squishmallows. Squishmallows har flera olika roliga och fina gosedjur att välja bland. Något vi gillar med dessa gosedjurs design är att de ser lite vuxnare ut. Som 7-åring vill man kanske inte ha det allra barnsligaste mjukisdjuret.

Djuren från Squishmallows är roliga att leka rollspel med. De ser även väldigt dekorativa och fina ut att bara ha stående i rummet eller på sängen. Detta djur är tillverkat av plysch, och är därför väldigt mjukt att klappa på eller kramas med. Titta gärna på de olika versionerna av Squishmallows för att se vilken du tror 7-åringen kommer att gilla allra bäst. Följ gärna länken nedan till återförsäljaren för att se utbudet.

Se även presenttips till 1-åring.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se