Bästa present och julklapp till 8-åring: Bäst i test

Att gå ut på presentjakt kan vara en vånda som ibland får den mest erfarna att svettas av beslutsångest. Självklart vill man hitta något som känns genomtänkt och som så klart blir uppskattat av mottagaren. Samtidigt vill man inte falla i fällan att köpa något som är roligt för stunden men som snabbt glöms bort. En bra present är något som skapar ett minne som består. Allra bäst är det så klart om själva saken kan sparas som ett minne även när barnet blir lite äldre.

De 5 bästa presenterna/leksakerna till en 8-åring

Vi har kavlat upp ärmarna och gett oss ut på jakt efter de perfekta presenterna till flickor och pojkar i 8-års åldern. Det har inte varit en helt lätt uppgift att hitta presenter som passar till nästan alla. Barn i den här åldern börjar utvecklas rent mentalt och kan ha helt skilda preferenser. Nedan har vi dock lyckas skrapa fram fem stycken presenttips som vi tror skulle kunna passa till nästan alla. Detta är produkter som är roliga eller uppskattade av de allra flesta.

Vi har valt ut presenter i olika prisklasser så att det ska vara lätt att hitta en gåva i den prisklass man önskar lägga sig i. Läs vidare för att se om du hittar en present du tror passar bra till just din tilltänkta mottagare!

1. STIGA Air Scooter Sparkcykel

Detta är en högkvalitativ sparkcykel som är alldeles utmärkt att ge bort i gåva till en 8-åring. Eftersom sparkcykeln inte är elektrisk så får man motionen på köpet. Faktum är att många barn, kanske i motsats mot vad man kan tro, föredrar denna typ av fordon där man får vara lite mer aktiv med sin kropp. Barnen har mycket energi som de vill släppa ut när de leker. En sparkcykel som denna är ett perfekt verktyg för att låta barnen få utlopp för leklust och spring i benen på ett säkert sätt.

Detta är en mycket robust liten sportsparkcykel som vi känner oss helt trygga med att låta 8-åringen använda på egen hand. Självklart är det rekommenderat att man kompletterar med hjälm och knäskydd. Sparkcykeln har rejäla komponenter av hög kvalitet, det känns därför väldigt osannolikt att något skulle lossna, vilket tyvärr varit fallet hos några billigare sparkcyklar vi tidigare testat.

Detta är ett rejält fordon med byggd på en ram av tjockt stål. Maxvikt är 100kg. Denna produkt kommer förhoppningsvis hålla i många år, något som gör att man kan ge bort eller sälja vidare den när barnen växt i från den.

2. Hasbro Spel Twister

Ett sällskapsspel är en present som går hem hos de flesta 8-åringar. En fördel med denna typ av present är också att hela familjen kan få glädje av den. Att spela ett spel tillsammans blir en rolig och trevlig samvaro och kan vara något som för deltagarna närmare varandra. Just Hasbro Twister är ett spel som även rent fysiskt för deltagarna närmare varandra. Spelet går ut på att man ska hålla sin fötter och händer på de färgmarkerade punkterna. Allt eftersom spelet går så kommer en snurra att avgöra hur du ska placera dig. Eftersom man spelar samtidigt som andra så blir man så småningom mer och mer intrasslad.

Detta är ett mycket roligt spel som ofta inbjuder till komplicerade utmaningar men även gapskratt. Här gäller det att ha balans och hålla ut. Den siste spelaren som fortfarande lyckas stå på fötterna är spelets rättmätiga vinnare.

3. EXIT Studsmatta Silhouette

Detta är en present av det mer påkostade slaget för den som vill ge 8-åringen en gåva som han eller hon sent ska glömma. Många barn har som högsta dröm att ha en egen studsmatta i trädgården. Om man väl investerar i en studsmatta så vill man självklart ha en bra produkt, som dels är säker, men också som har en kvalitet som gör att den håller för att ta fram säsong efter säsong. Efter att ha granskat en mängd olika studsmattor har vi hittat en tydlig favorit. EXIT Studsmatta Silhouette har den kombination mellan kvalitet och överkomligt pris som vi sökt efter.

Att ge bort en gåva som denna i födelsedagspresent eller julklapp är självklart en lite större investering. Man får dock se det som en långsiktig investering som faktiskt hela familjen kan ha nytta av. Denna studsmatta tål både att barn och vuxna hoppar på den, något som gör att den kan bli en rolig aktivitet för familjen att utföra tillsammans.

Denna studsmatta känns väldigt robust och hållbar. Med på köpet får man även ett skyddsnät som hindrar barnen från att trilla av och skada sig själva. Själva ramen är galvaniserad och pulverlackerad, något som gör att den tål att stå utomhus utan att den börjar rosta.

4. Brio 34090 Shuffleshot-spel

Detta är ett mycket roligt spel som passar alla barn i åldrarna kring 6-12 år. Faktum är att vi vuxna också i allra högsta grad gillar att vara med och spela… Detta är ett annorlunda spel som är roligt för oss som gillar att testa något nytt. Spelet är utvecklat med inspiration bland annat från shuffleboard och curling.

I detta spela gäller det att vara pricksäcker, taktiskt och även att ha lite tur. Den spelare som lyckas placera flest av sina egna puckar närmast mitten står som segrare när omgången är över. Spelet är mycket underhållande och belönar den som övar sig.

Detta är ett spel från välkända tillverkaren Brio. Det håller den standard som man kan förvänta sig från den svenska tillverkaren. Alla delar känns kvalitativa och hållbara. Spelet är gjort av FSC-certifierat trä med inslag av metall.

5. JLY Future Sittsäck

Detta är ett mycket bra presenttips som vilken 8-åring som helst skulle bli mycket glad för att få i gåva. JLY har en serie med sittsäckar som alla är mycket bekväma att sitta i. Produkten kommer i flera olika färger, så att det är lätt att hitta en som passar till mottagaren.

Denna sittsäck är extremt bekväm att sitta i eftersom den innehåller ett skum som anpassar sig efter kroppen. När man väl reser sig upp från sin sittplats så återfår möbeln sin ursprungliga form igen. Eftersom denna sittmöbel är lättviktig så kan barnen själva flytta på den. Tack vare att sittsäcken är enkel att flytta mellan rummen så kan man ta fram den när man behöver extra sittplatser, exempelvis framför TV:n.

Se även bästa presenten till 9-åringar.