Bästa present och julklapp till 9-åring: Bäst i test 2024

present bäst i test

Att hitta på presenter till barnen är alltid en klurig uppgift. När barnen blir äldre så blir det lättare på så sätt att man bättre kan analysera vad deras intressen är. Samtidigt kan det vara svårt eftersom barnen kan vara mer kritiska när de blir lite äldre. Eftersom man så klart vill ge bort en gåva som kommer blir uppskattad så kan de krävas en hel del funderande innan man hittar rätt. Vi har gjort ett försök att hjälpa till genom att lista ett antal populära och prisvärda produkter som är lämpade att ger bort till 9-åringar i present eller julklapp. Läs vidare för at komma till vår topplista.

De 5 bästa presenterna/leksakerna till en 9-åring

Efter att ha letat flitigt så har vi lyckats rota fram 5 stycken riktigt bra presenttips i djungeln av prylar som finns att köpa. Vi har valt ut produkter av hög kvalitet som verkligen tål att användas. För både plånbokens och miljöns skull är det smart att satsa på kvalitet som håller i längden. Vi presenterar nedan produkter i olika prisklasser så att de ska fungera oberoende vem givaren är. Detta är rätt så könsneutrala presenter som passar både till flickan och pojken.

1. Pinepeak Elektrisk Skateboard

Detta är en riktigt häftig present att ge bort till 9-åringen. I denna ålder är man tillräckligt gammal för att få något lite mer fartfyllt att leka med. En elektrisk skateboard som denna kräver så klart ett visst ansvar. När man åker på skateboarden måste man vara försiktig både med sig själv och sin omgivning. Vi rekommenderar starkt att man även skaffar en hjälm till barnet om det inte redan finns.

Denna elektriska skateboard är väldigt lätt att styra och fantastiskt rolig att åka på. Man behöver inte putta på med ena foten för att hålla farten, detta sköts istället av den inbyggda elektriska motorn. Med på köpet får man en fjärrkontroll, med vilken man kan välja hastigheten man färdas med. När man stannat longboarden kan man också med hjälp av fjärrkontrollen vrida på hjulen för att styra i vilken riktning man vill åka iväg åt. På enheten finns det även en laddningsindikator som visar när det är dags att ladda batteriet i skateboarden.

2. LEGO Harry Potter

En perfekt present till 9-åringen är Lego i alla dess former. Att leka med Lego är något som både barn och vuxna uppskattar. Vilken typ av lego som är rätt beror helt på person. Som tur är har Lego en mängd olika teman att välja bland. Ett tema som vi kan rekommendera är Harry Potter. Lego har tagit fram ett antal färdiga set med Harry Potter-tema som är väldigt fina. Vi är mycket imponerade av detaljrikedomen i dessa byggset. De olika seten har mängder av byggnader, rum och karaktärer som känns igen från böckerna och filmerna om Harry Potter.

Om man inte tror att 9-åringen är så intresserad av just detta tema så finns det självklart andra varianter att välja på. Lego är en mycket kreativ present som får barnen att använda mängder av färdigheter såsom exempelvis tålamod, finmotorik, kreativitet och logiskt tänkande.

3. Powerpal Projektor

Detta är en av de häftigaste natthimmelsprojektorerna just nu. Positivt är även att just denna produkt har ett förhållandevis lågt pris om man jämför med andra produkter med liknande kapacitet. Detta är en perfekt present till en 9-åring. Faktum är att även vi vuxna förundras över det universum med stjärnor som denna projektor projicerar över tak och väggar. Genom att använda denna projektor så kan man skapa en alldeles speciell atmosfär i ett rum. Faktum är att med projektorn på och lamporna släckta så känns det som att man lämnat hemmet och är ute på en resa i rymden.

Denna projektor har dubbla projektionslinser. Man kan därför gå från att vistas i en galax till att se en lugnande havsvåg framför sig. Oavsett vilket program man väljer så har man att se fram emot en spektakulär och spännande ljusshow.

Med denna produkt ingår en fjärrkontroll med vilken du kan styra ljud och ljuseffekterna. Det ska även sägas att projektorn har inbyggd musik som man kan stänga av, direkt eller med hjälp av en timer om man ska sova. Detta är en mycket kreativ present som vi tror att de flesta 9-åringar skulle bli positivt överraskade av att få i födelsedagspresent eller julklapp.

4. Alex’s Garage Peugeot Radiostyrd Bil

En radiostyrd bil är något som är roligt både för barn och för vuxna. Vi har hittat en snabb och rolig bil som är utmärkt att ge bort till 9-åringen till jul eller på födelsedagen. Alex Garage har flera prisvärda radiostyrda bilar varav denna är en av våra favoriter. Denna bil kan köra med en hastighet på 15km/h, vilket känns riktigt snabbt när man är ute och kör på gator eller andra öppna ytor.

Denna har självklart en medföljande fjärrkontroll med vilken man kan styra bilens rörelser och fart. Vi gillar särskilt det verklighetstrogna utseendet på bilen. Denna produkt känns kvalitativ rakt igenom. Positivt är även att denna bil är billigare än många likvärdiga modeller som vi sett från andra tillverkare.

5. SportMe Fotbollsspel Glow In The Dark

Ett fotbollsspel är ofta en väldigt uppskattad present för både killar och tjejer i 9-årsåldern. Om man vill ha ett spel som sticker ut från mängden så kan vi rekommendera att man tittar närmare på denna fina produkt från SportMe.

De allra flesta har sett ett fotbollsspel av denna typ tidigare, så det är inga problem med att komma igång att använda det direkt. Detta är ett spel för två spelare och man styr fotbollsspelarna på planen genom att röra på stängerna på vilka de är fästa på.

Något som är unikt med just detta spel är att fotbollsspelarna är självlysande. De lysande spelarna syns allra bäst när det är helt eller delvis mörkt i rummet. Det ser verkligen häftigt ut när man spelar med detta självlysande spel. Självklart går det även lika bra att använda som ett helt vanligt fotbollsspel när det är ljust.

Se också: Bästa present till 2-åring.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se