Bästa presenterna till 1 åring: Bäst i test 2024

Rolig present till en ettåring

Att hitta en bra present till en ettåring kan vara en utmaning. När barnet inte längre är en bebis ställs lite mer högre krav på intellektuell stimulans än bebisprylar kan erbjuda. Samtidigt måste grejerna fortfarande vara hållbara och säkra då små barn gärna stoppar saker i munnen. En gåva till en 1 åring får självklart heller inte vara allt för avancerad. Leksaker som är allt för kluriga att använda riskerar göra att barnet inte vill använda dem.

Idealt är en bra present något som kan lära barnet något nytt. Det finns mängder av bra prylar för barn som kan vara lärorika, och även hjälpa till att träna barnens motorik. Självklart får man heller inte bortse från att presenten ska vara rolig och pocka på barnets uppmärksamhet.

De 5 bästa presenterna och leksakerna till 1-åringar

Vi har letat igenom mängder av olika leksaker och andra prylar för barn för att hitta de perfekta presenten till en 1 åring. Våra utvalda produkter tycker vi är väl lämpade att ge bort, exempelvis i födelsedagspresent eller på julafton. Vi har valt ut produkter som håller en hög kvalitet och är säkra. Vi har även försökt välja produkter som stimulerar barnet. En bra present tycker vi nämligen ska lära barnet något, eller hjälpa till att träna någon färdighet, såsom koncentrationsförmåga, motorik eller exempelvis empati.

Vi har valt ut presenter i lite olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för de flesta. Samtliga av våra utvalda prylar tycker vi är väldigt prisvärda om man ser till den kvalitet man får för pengarna. Vi har i vårt urval försökt välja ut produkter som barnet kan börja använda direkt, i vissa fall kanske 1-åringen behöver lite tid på sig att mogna tillräckligt för att fullt ut uppskatta sin present. Vad det gäller barnprylar så tycker vi alltid det är bättre att satsa på något man kan växa in, i snarare än att råka köpa något som barnet växer ur direkt.

1. Liewood bultbräda

Bäst i test: Liewood bultbräda

Detta är en klassisk bultbräda i trä för dig som vill ge bort något riktigt fint och minnesvärt till 1-åringen. Detta är en extra kvalitativ och exklusiv produkt av trä som verkligen är gjord för att hålla. Tack vare bultbrädans höga kvalitet så kan man spara den livet ut som ett minne. En bultbräda är både en rolig leksak och ett bra verktyg för att öva upp barnets motorik och koncentrationsförmåga. Att slå i de små bultarna med hammaren är inte en helt lätt uppgift för de allra minsta. Ger man dock barnet tid så är det roligt att se hur motoriken snabbt förbättras. Detta är en fin och rolig leksak som kommer kunna vara med barnet under dess första levnadsår.

Detta är garanterat en present som kommer uppskattas av mottagaren. Bultlådan är gjord av högkvalitativt bokträ. Finns i två olika färgkombinationer.

2. PlayGro Pop Up Leksak med Ljud och Ljus

Något av det bästa att ge bort tycker vi är en leksak som både är rolig och stimulerande, samtidigt som den är lärorik. För 1-åringar kan produkten självklart dock inte vara allt för avancerad vad det gäller lärandebiten. PlayGro har på ett utmärkt sätt lyckas ta fram en leksak som både är interaktiv, rolig och lärorik på samma gång.

Detta är en leksak där barnet får möjlighet att lära sig olika djurs läten och namn. Leksaken är interaktiv, något som är stimulerande för barnets tänkande. Genom att leka med denna leksak så lär sig barnet med tiden hur han eller hon ska trycka på knapparna. När man trycker på rätt knapp så kommer belöningen i form av ett litet djur tittar upp i en av luckorna. Denna leksak är belönande, för barnet, men även för oss vuxna. Det är en stor glädje i att se barnets reaktion när han eller hon trycker på rätt knapp. Detta är en mycket prisvärd produkt som håller ett bra pris i förhållande till det värde man får för pengarna.

3. Teddykompaniet Viggo Teddybjörn

Om man inte riktigt vet vad man ska ge bort i present till 1-åringen så är ett fint gosedjur nästan alltid en bra idé. Här är en mycket fin nallebjörn från välkända Teddykompaniet. Att köpa en teddybjörn av hög kvalitet som denna är alltid en fin gest till både barn och familj. Teddybjörnen kan vara med under många år av barnets uppväxt och blir som en kompis och lekkamrat.

Just denna teddybjörn är extremt kramvänlig. Gosedjuret är lagom mjukt och lätt att grabba tag i. På utsidan är björnen klädd med mjukt och lite lurvigt tyg. Vi gillar särskilt den söta gräddfärgade magen. Denna björn tål att lekas med då den kan tvättas i maskin i 40 grader när den blivit smutsig. När nallen inte används så gör den sig väldigt bra sittande på någon möbel eller hylla i barnens rum.

4. Sebra Kök

Vi gillar när man kan köpa en present som, inte bara är rolig för stunden, utan också som faktiskt kommer kunna användas under lång tid framöver. Att köpa ett leksakskök till en 1-åring är en därför en väldigt bra idé. Leksaköket kommer kunna vara en rolig leksak under flera år framöver.

Om man funderar på att köpa just en leksakskök så rekommenderar vi denna storsäljare från Sebra. Det finns många leksakskök på marknaden av tveksam kvalitet som lätt går sönder efter lite lek. Vi tycker att man ska skippa budgetprodukterna och istället satsa på denna mycket robusta produkt från Sebra. Detta leksakskök är mycket stabilt och slittålig, det känns som det kommer kunna hålla hur länge som helst. Genom att införskaffa denna produkt så får barnet en rolig leksak och inredningsdetalj i barnrummet som kommer kunna stå kvar under många år av barnets uppväxt.

Denna fina leksak har öppningsbar ugn, spisplattor och ett litet handfat. Produkten inspirerar verkligen till lek och kanske väcks ett matlagningsintresse hos barnet..?

5. Jabadabado gunghäst

En gunghäst kan verkligen vara den perfekta presenten. Om man köper en gunghäst av hög kvalitet så är den ett minne som kan stå kvar i hemmet långt efter barnet blivit för gammal för att leka med den. Medan barnen är små så är dock gunghästen en rolig leksak och en trogen vän i barnrummet. Även om ettåringen har lite svårt att för stunden helt själv komma upp på gunghästen så kommer tiden göra att hon eller han växer in i den snabbt.

Vår favorit vad det gäller gunghästar kommer från Jabadabado. Detta är en stilren gunghäst som passar in i vilket hem som helst. Tack vare att gunghästen är av robust trä så tål den verkligen att användas utan att den slits nämnvärt. Tack vare att gunghästen inte har några detaljer som kan gå sönder eller trilla av så kommer den se lika fin ut även när tiden går.

Denna gunghäst har ett litet ryggstöd som gör att även de minsta kan sitta bekvämt och stabilt på den.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se