Bästa pulkan: Bäst i test 2020

flicka på pulka

När första snön kommer brukar många föräldrar slå till på första bästa pulka i tron på att det inte är så mycket som skiljer dem åt. Även om pulkan i grunden är en ganska simpel produkt så kan det faktiskt vara ganska stor skillnad mellan olika pulkor. Det finns många billiga pulkor där ute som knappt är värda namnet, och som förmodligen inte kommer överleva ens första säsongen. Vi tycker att barnen är värda en bra och rolig pulka, för miljöns skull är det även förkastligt att välja en pulka som snart måste slängas.

De 5 bästa pulkorna 2020

Vi har granskat och testat ett större antal pulkor. Här recenserar vi de fem pulkorna vi tycker allra bäst om just nu. En bra pulka ska vara stabil, hållbar och framförallt rolig att åka på. Ett krav är också att den ska ha så pass god kvalitet att man kan använda en och samma pulka år efter år.

Vi har försökt ta fram lite olika typer av pulkor i vår lista, även från lite olika prisklasser så att man garanterat ska kunna hitta en pulka som passar just er familj.

1. Hamax Styrpulka Sno Police

pulka
 • Lyxigaste pulkan
 • Bra styrning
 • Plats för två

Den bästa pulkan vi testat är helt klart Hamax Styrpulka Sno Police, detta är en lite lyxigare pulka av hög kvalitet som har en styrratt. Med hjälp av ratten blir pulkan säkrare eftersom man kan påverka vart man åker och väja för eventuella hinder, men framförallt blir åkturen lite roligare när man kan kryssa fram i backen.

Detta är en väldigt stor och stabil pulka, därför kan två barn sitta bekvämt på den samtidigt. Att åka två lär barnen att samsas och att dela glädjen. En liten men väldigt rolig detalj är att det kommer med klistermärken som man kan dekorera pulkan med. Att låta barnen själva dekorera pulkan inför vintersäsongen blir en rolig aktivitet i sig. Alla detaljer på denna pulka känns robusta och känslan är att den kommer hålla länge även vid aktivt användande. Nackdelen med denna pulka är att den är jämförelsevis ganska dyr.

2. STIGA Snowpower Styrpulka

 • Prisvärd
 • Lätt att dra
 • Inbyggda bromsar

Denna kvalitetspulka från stiga är nästan lika bra som den från Hamax, skillnaden är att den inte är lika stor och att den är lite tunnare i sin uppbyggnad. Efter många provturer kan vi dock konstatera att den håller även för lite tuffare behandling. Den stora fördelen med Stigas styrpulka jämfört med Hamax är att priset är betydligt mycket lägre. En nackdel är dock att det inte är gott om plats för personer, å andra sidan gör dess mindre storlek och tunnhet att den är lättare att dra upp för backen, vilket uppskattas allra mest av de yngre barnen.

Denna pulka har inbyggda bromsar, vilket så klart gör den säkrare med tanke på att man kan sakta ner farten eller till och med stanna om det skulle behövas. Ett plus är också att den redan från början är utrustad med reflexer som ökar synligheten.

3. BIOplastic Pulka

 • Plast tillverkad av sockerör
 • 100% återvinningsbar
 • Snygg

Detta är bästa pulkan för den miljömedvetna familjen. Pulkan uppfyller nämligen kravet för en så kallad life cycle assessment, vilket innebär att den är bevisat ekologiskt hållbar. Denna pulka är tillverkad av råvara gjord på sockerör, riktigt coolt tycker vi, och bara det värt ett köp! Att pulkan är snygg, bekväm och går fort i backen gör inte saken sämre!

Tack vare att pulkan är gjord på biologiskt material så är den hundra procent återvinningsbar, så man behöver inte ha dåligt samvete när pulkan har gjort sitt. Detta är en snygg och kvalitativ pulka som tillverkas i vårt grannland Danmark. Den är bara några tior dyrare än de billigaste plastpulkorna så det finns egentligen ingen bra ursäkt att inte välja miljövänligt.

4. Plasto Pulka Tiger

 • Coolaste utseendet
 • Snabb design
 • Lättviktig

Plasto Pulka Tiger är förmodligen den coolaste pulkan i vår topplista. Denna pulka ser nämligen ut som en tiger, vilket barnen älskar (och vi vuxna också, får vi erkänna). Denna pulka har en “snabb” design som dels får den att se häftig ut, men som också faktiskt får den att gå snabbare i backen än de flesta andra pulkor vi testat.

Detta är en pulka som känns robust, men som samtidigt inte väger speciellt mycket. Dess lättviktiga egenskap bidrar till att man orkar dra den uppför backen bra många gånger innan man tröttnar. Med på köpet får man roliga klistermärken som man kan använda för att göra sin pulka mer unik.

5. Stiga Cruiser Babypulka

 • Bästa för babyn
 • Säkerhetsbälte

Slutligen kunde vi inte låta bli att ta med denna babypulkan från Stiga på vår lista. Har man en 0-3-åring som ska med på pulkafärden så underlättar denna pulka en massa. Barnet får en rolig åktur när föräldern drar pulkan och vi föräldrar får ett smidigt sätt att transportera vår lilla unge i snölandskapet. Denna pulka möjliggör att ta med minstingen när de äldre syskonen kanske åker på egen hand i backen.

Detta är en söt och säker pulka med ett säkerhetsbälte som gör att minstingen sitter stabilt på plats. Sätet är skönt och har en bekväm sittdyna.