Bästa radiostyrda bilen för barn: Bäst i test 2024

radiostyrd bil

Många barn, flickor såväl som pojkar drömmer om att få ha en egen radiostyrd bil. Radiostyrda bilar har funnits med länge nu, och de tycks vara lika populära bland barnen idag som de var när vi själva växte upp. På ett sätt känns det betryggande att se att denna roliga leksak är sig lik. Kanske beror detta just på att den radiostyrda bilen är fulländad just som den är. Man kan helt enkelt inte göra den roligare att leka med än den redan är!

De 6 bästa radiostyrda bilarna

Vi har testat en mängd olika radiostyrda bilar för barn som finns på marknaden idag. Nedan har vi valt ut sex stycken favoriter som vi anser var de bästa alternativen just nu. Vi har valt ut bilar i varierande prisklasser för att det ska finnas ett alternativ för alla oavsett plånbok. Samtliga av bilarna är dock prisvärda och relativt billiga. Självklart finns det dyrare varianter på marknaden som är avsedda för att köra mycket snabbt utomhus exempelvis. De varianterna är dock mer för de äldre barnen eller vuxna.

1. Carrera 2,4GHz Green Lizzard II Radiostyrd Bil

 • Bäst i test
 • Lättanvänd och snabb
 • Bästa däcken

Detta är en av de bästa radiostyrda bilarna just nu. Produkten tillverkas av Carrera som är kända för sin pålitliga kvalitet. Förutom att bilen är snabb och rolig att köra så gillar vi skarpt den lättanvända handkontrollen. Kontrollen ligger skönt i handen och är smidig att hantera även för yngre barn.

Denna bil har mycket bra däck som gör att den får bra grepp, oavsett underlag. Denna bil rekommenderas från 6 år men är rolig även för oss vuxna att köra. Bilen kan även köras av yngre barn i sällskap av vuxen.

Denna modell har en hastighet på upp till hela 12 km/h, något som gör den svår att tröttna på.

2. Silverlit Exost 360 Tornado

 • Prisvärd
 • Vändbar
 • Pigg

Detta är en billig radiostyrd bil som har förvånansvärt bra prestanda. Även om bilen känns lite plastig så är den väldigt pigg och svarar bra på kontrollen. Eftersom bilen är oberoende av vilken sida som är uppåt så kan man göra roliga stunts där bilen flippas, för att sedan kunna köra vidare som ingenting hänt. Vi har märkt att denna leksak lockar barnen till att vara kreativa och bygga rekvisita som bilen kan köra på, i och igenom! Om ni är ute efter en prisvärd och rolig radiostyrd bil så behöver ni inte leta längre, Silverlit Exost Storm är nämligen ett utmärkt val.

3. Brio 30388 Fjärrstyrd Racerbil

 • Snygg retrodesign
 • Innovativ fjärrkontroll
 • Fungerar även för de allra minsta!

Detta är en prisbelönt leksak och vi kan verkligen förstå varför. Denna leksak är riktigt fin med en retrokänsla i designen. Bil och fjärrkontroll är robust och tål det mesta som barnen kan utsätta den för. Det bästa av allt är att denna leksak faktiskt gör nytta i barnens liv. Denna radiostyrda bil från Brio är designad för att träna fingerfärdighet och motorik. Fjärrkontrollen liknar inte konkurrenternas produkter utan har en helt egen design som gör det tydligt att man verkligen tänkt till. Denna bil är väldigt lättstyrd även för de mindre barnen bara de får öva lite. Denna leksak kan därför ges till barn som är 2 år och uppåt. Även de lite äldre barnen tycker dock att denna bil är rolig att leka med.

Denna radiostyrda leksak har gummihjul under bilen, vilket så klart är ett stort plus för oss som inte vill ha repor på golvet där hemma!

4. Rastar Ferrari LaFerrari

 • Hög kvalitet
 • Oslagbar detaljrikedom
 • Bra prestanda

Rastar tillverkar några riktigt bra radiostyrda bilar för barn, alltid av hög kvalitet. Denna Ferrari är inget undantag från den regeln. Denna bil är mycket välgjord och har en detaljrikedom som får både oss vuxna såväl som barnen att bli exalterade. Vem vill inte ha en alldeles egen Ferrari, nu kan man åtminstone skaffa en i miniatyrformat! Förutom att bilen är snabb och lättkörd så ligger denna leksaks styrka i detaljerna. Dörrarna på bilen går att fälla upp precis som på en riktig Ferrari. Allt från däcken, till taket, backspeglar, motorhuv med mera är omsorgsfullt designade ner på minsta detalj.

Denna bil kostar lite mer än många av de andra alternativen i vår lista. Vi tycker dock att det är värt att investera i en leksak som denna som håller god kvalitet och därmed har bra förutsättningar för att hålla i längden. Man får väldigt mycket lekglädje för priset med denna radiostyrda bil helt enkelt!

5. Sharper Image RC Speed Bumper Road Rage

 • Innovativ
 • Löjligt rolig
 • Lek för två

Detta är ett set med två radiostyrda bilar. Perfekt för att uppmuntra till lek mellan syskonen eller kamrater! Denna leksak är mycket uppskattad av barnen. Dess två bilar är mycket krockvänliga då de är omgivna av gummilister. Man kan krocka hur mycket man vill utan att bilarna går sönder. När man kraschar in i motståndaren i tillräckligt hög fart skjuts föraren ur bilen. Oroa er dock inte, föraren har så klart skyddsutrustning på sig och kan resa sig utan en skråma varje gång! Bilarna har inbyggda ljudeffekter som inte gör leken tråkigare om man säger så. Medföljer gör två lätthanterliga fjärrkontroller. Tillverkaren rekommenderar denna produkt från 6 år men vi tror att även lite yngre barn än så kan har roligt med dem om de bara får lite hjälp av oss vuxna.

6. Air Hogs Stunt Shot Radiostyrd Bil

 • Rolig
 • Coola stunts
 • Perfekt för inomhusmiljön

Detta är produkten för dig som vill ge bort något annorlunda till barnen. Tack vare bilens unika design så är den en rolig leksak för barnen som kanske tröttnat lite på sina vanliga radiostyrda bilar. Denna bil har stora mjuka hjul vilket gör att man kan göra häftiga stunts med den. Tack vare de stora fjädrande hjulen studsar bilen över olika hinder på de mest underhållande sätten. Eftersom hjulen är så mjuka är det heller ingen risk att den skulle göra några repor i golvet. Perfekt för både barnen och oss föräldrar helt enkelt. Medföljer gör en häftig fjärrkontroll som ligger mycket bra i händerna.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se