Bästa regnstället för barn: Bäst i test 2024

regnställ pojke

Barn behöver vara ute och röra på sig, året runt. Därför får man självklart inte låta hindra sig av väder och vind. Att det regnar ska inte vara något hinder för att släppa ut barnen. Såklart gäller det att anpassa barnens kläder efter vädret så att de håller sig både varma och torra. När det regnar eller är blött på marken gäller det att ta det säkra före det osäkra och klä barnen till tänderna. Vi föräldrar vet ju nämligen att barnen har en förmåga att både smutsa och blöta ner sig rejält om tillfälle ges. Att säga till sina barn att de inte får hoppa i vattenpölar kan vara rätt så lönlöst ibland, man vill ju inte heller hämma deras leklust eller vilja att utforska.

Bästa lösningen för att slippa oroa sig för att barnen ska blöta ner sig är helt enkelt att skaffa varsitt riktigt bra regnställ till dem. Ett bra regnställ ska självklart hålla vätan borta. Ett bra regnställ ska även vara smidigt att att röra sig i, vara säkert och hålla bra över tid utan att gå sönder eller tappa sin förmåga att hålla vattnet borta.

De 5 bästa regnställen för barn 2024

Vi har testat en mängd olika regnställ för barn. Nedan recenserar vi de fem produkter som vi tycker allra bäst om just nu. Även om samtliga produkter är prisvärda så är de tagna ur olika prisklasser. Vilket pris man får betala är självklart beroende på hur hög kvalitet man vill ha på sitt regnställ och vilka extrafunktioner man vill ska ingå. Alla nedan produkter är dock väldigt bra på att hålla både vatten och vind borta.

1. Didriksons Boardman Kids Set

 • Helt vattentätt med svetsade sömmar
 • Förstärkta knän
 • Högsta kvalitet och bra pris
 • Snygg design

Didriksons tillverkar högkvalitativa regnställ som håller över tid och ser snygga ut. Serien kallad Boardman är inget undantag från Didriksons andra produkter. Boardman är ett regnställ i galon som håller både vind och vatten borta med högsta effektivitet. Detta regnställ kommer i en mängd olika färgkombinationer. Tack vare valmöjligheterna är det enkelt att välja ett set barnet gillar och passar i. Oavsett vilken färg man väljer så får man ett regnställ som har en snygg design och som passar att ha på sig, oavsett om man ska leka utomhus eller om man bara är på väg någonstans.

Detta regnställ har svetsade sömmar, vilket gör att fukten inte kan tränga in någonstans. På insidan är stället fodrad i varm och mjuk fleece. Detta gör att barnet hålls varmt även under de lite kallare delarna av året. Positivt är även att dessa plagg har reflexer som löper runt hela kroppen. De tydligt synliga reflexerna gör att man känner sig trygg med att barnen är syns om det skulle vara någon trafik i närheten.

Det vi kanske gillar allra mest med detta set är hur slitstarkt det faktiskt är. Regnkläder ska ju tålas att lekas i. Tack vare att byxorna är förstärkta i knäna så kommer de att hålla får mycket lek, även om barnen skulle krypa runt på marken. Detta är en väldigt bra och prisvärd produkt som tack vare sin goda kvalitet kommer hålla under lång tid!

2. Nordbjørn Skagen Fodrat Regnställ

 • Relativt billig
 • Bra kvalitet
 • Justerbara hängslen

Detta är ett riktigt bra regnställ som kostar ganska mycket mindre än många av konkurrenternas produkter. Faktum är att när vi såg priset på detta regnställ så kände vi oss lite tveksamma angående hur bra det egentligen kunde vara. Efter en tids användande kan vi konstatera att vi hade lite felaktiga fördomar angående denna produkt. Detta regnställ är precis lika bra på att hålla barnen torra så många av de andra produkter vi testat som kostar minst dubbelt så mycket. Detta är ett bra och snyggt regnställ som finns att köpa i många olika färger. Vårt val föll på det snygga mörka Night Sky. Vi kan även rekommendera att man tar en titt på några av de snygga mönstrade varianterna.

Tack vare att detta plagg har mjuk fleece på insidan så värmer det även när det är kallt ute. Som tur är finns det även plats inuti för ytterligare en jacka ifall det är allt för kyligt. Setet har gott om reflexer både på jacka och byxa, vilket ju ökar tryggheten när barnen är ute och leker. Själva yttertyget känns väldigt slitstarkt, så vi tror att detta är en produkt man kommer kunna använda under lång tid, tills barnen växt ur dem då vill säga. Själva sömmarna är tejpade, vi känner dock inte av några tendenser på att de inte skulle hålla tätt från vatten och fukt.

Byxorna i detta set sitter effektivt på plats, dels tack vare sina inbyggda hängslen men också tack vare fothällorna längs ner. Även jackan har bra passform och ser snygg ut, både på tjejer och killar.

3. Petite Chérie Amira

 • Snyggast mönster och design
 • Både knappar och dragkedja
 • Svetsade sömmar

Petite Chérie Atelier har en serie med regnställ som alla har väldigt charmig design. Förutom sitt fördelaktiga utseende så har de även en väldigt skön insida, som gör att barnen gillar att ha dem på sig. Insidan i detta set är täckt av mjukt polyesterfleece som är skönt mot kroppen men som även håller kylan borta. Deras regnkläder har svetsade sömmar som garanterat håller regn och fukt på utsidan av kläderna.

Jackan har både dragkedja och tryckknappar, något som bidrar både till dess snygga utseende men som också känns praktiskt då det inte är någon risk att dragkedjan går upp eller fastnar någonstans.

Detta är ett bra set som gör sitt jobb, det håller barnet torrt och varmt. Vi älskar verkligen designen på Petite Chérie Atelier produkter. Både utformning och mönster med färger gör det ett nöje att ge sina barn ett regnställ från denna tillverkare.

4. Reima Tihku Regnställ 

 • Ofodrade byxor och jacka
 • Plats för ytterkläder under
 • Oeko-tex-standard
 • Lågt pris

Detta är ett relativt billigt regnställ som dock är alldeles utmärkt på sitt jobb, det vill säga att hålla dina barn helt torra från regnet. Detta regnställ är, till skillnad från några av de andra produkter vi testat, helt ofodrat. Därför kan denna produkt med fördel användas på sommaren då det kan bli lite för varmt med ett allt för tjockt foder i regnstället. Denna produkt går faktiskt även utmärkt att använda på vinter och hösten tack vare att det finns gott om plats för en vanlig jacka innanför regnjackan.

Jackan kommer med en bra avtagbar huva. Tack vare att huvan går att slita av så är den säker vid lek om barnet skulle fastna med huvan någonstans. Byxorna har god passform och sitter väldigt stabilt på plats tack vare de elastiska axelbanden.

Detta är en riktigt bra produkt med svetsade sömmar som håller vätan borta. Plagget är klassat enligt Oeko-tex standard, vilket borgar för att det är en bra produkt man köpt. Ett plus också för de välplacerade reflexerna som håller barnet säker när det börjar bli mörkt ute.

5. Tretorn Sunshower Regnställ

 • Bra åtsittande resårer
 • Mycket för pengarna
 • Fri från PVC

Denna produkt har enligt vår meningen en väldigt bra avvägning mellan kvalitet och pris. För en relativt billig penning får man ett bra regnställ som är både vind- och vattentätt. Sömmarna i både byxor och jacka är svetsade och på så sätt helt täta. Detta set är ofodrat förutom den mjuka och varma kragen, som är täckt med fleecematerial på insidan. Tack vare att både byxa och jacka är relativt luftiga så är vi inte oroliga att man inte kommer kunna bära varmare ytterkläder under regnstället när det blir kallare väderlek ute.

Detta är en bra och relativt billig bruksprodukt som är säker och helt fri från PVC. Luvan faller enkelt av om barnet skulle fastna någonstans. Något vi gillar speciellt med denna produkt är de bra åtsittande resårerna i både ben och ärmar som gör att det hålls tätt så att vatten inte rinner in den vägen.

Se gärna även vår artikel om ryggsäckar till barn.

Vilken produkt passar bäst till förskola och skola?

Att välja en produkt som är den allra bästa till skolan eller förskolan är inte en helt lätt uppgift. Svaret är egentligen att den bästa produkten är den som är anpassad till dagens förutsättningar. På de kallar årstiderna behöver man exempelvis ha fodrade regnställ. På sommaren går det bra med lite tunnare produkter. Det allra viktigaste är så klart att regnkläderna är helt vattentäta. På dagis, i skolan eller på förskolan så lekar barnen ofta mycket utomhus och kommer utsättas för mycket vatten när det är nederbörd på gång. Eftersom man inte har tillgång till alla sina kläder där hemma så måste man hålla sig torr till det är dags att bli upphämtad av mamma eller pappa.

Förutom vattentätheten så är ventilationen den viktigaste funktionen. Många underskattar betydelsen av regnkläder som kan andas. Är barnen i skolan och leker med andra barn så är pulsen ofta hög och man blir snabbt svettig. Det finns allt för många exempel på kläder för barn som inte är tillräckligt ventilerade. Om plagget inte kan andas så blir barnet snabbt fuktigt innanför kläderna. Detta kan vara obehagligt och även orsaka hud problem med mera. Bra kvalitet måste få kosta lite, därför rekommenderar vi att ni tittar vidare på några av de toppval vi listat i vår lista ovan, dessa modeller är alla lämpliga att ta med sig till dagis, skola och förskola.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se