Bästa resevagnen: Bäst i test 2024

resevagn

Promenerar man kring sitt eget hem är en rätt så stor, robust och ombonad vagn oftast att föredra. När man är på resande fot är det däremot andra egenskaper som går före. Alla barnfamiljer bör ha en resevagn hemma. Oavsett om man reser mycket eller lite så kommer det alltid vara tillfällen när man kommer behöva släpa med sig vagnen någonstans. En vagn som är lätt att vika ihop och framför allt lätt bära är guld värd i sådana lägen.

De 5 bästa resevagnarna 2024

Vi har testat ett större antal olika resevagnar som finns att köpa på marknaden. Nedan recenserar vi de fem resevagnar vi gillar allra bäst just nu. Vi har valt ut vagnar från lite olika prisklasser så att det ska finnas något för alla. Alla vagnarna i listan har gemensamt att de är relativt lättviktiga, de är alla hopfällbara och smidiga att ta med när man ska åka bort.

1. Baby Jogger City Tour 2

 • Testvinnaren
 • Oerhört bekväm sits
 • Hög kvalitet rakt igenom
 • Stort förvaringsutrymme

Detta är en vagn som vunnit flera utmärkelser för bästa produkt i olika tester. Vi kan verkligen förstå varför. Detta är en prisvärd vagn av allra högsta kvalitet. Denna vagn kombinerar snygg design med funktionalitet på ett sätt som bör få alla konkurrenter att känna sig avundsjuka. När man fält ihop denna vagn är den väldig liten. Tack vare att vikten även är låg så är denna produkt oerhört behändig att bära med sig, något som gör den till den ideala resevagnen. Medföljer gör en snygg liten fyrkantig väska som vagnen otroligt nog passar perfekt i.

Denna resevagn har fyra punkteringsfria hjul som rullar smidigt, oavsett om man puttar rakt framåt eller gör skarpa svängar. Både fotstödet och ryggstödet är ställbart så att man kan anpassa för barnets behov för stunden. Där bak finns gott om förvaringsutrymme, där man faktiskt kan lasta förvånansvärt mycket. Medföljer gör även en stor sufflett som ger maximalt skydd exempelvis mot solen. En av våra favoritsaker med denna vagn är hur bekväm sitsen känns. En bekväm sittplats hjälper verkligen till att hålla barnet lugnt, även om man är ute och går en längre stund.

2. Beemoo Easy Fly

 • Prisvärd
 • Stabil
 • Bra liggläge

En snygg och prisvärd vagn från pålitliga tillverkaren Bemoo. Perfekt att ta med på resan då vikten är låg. När man fält ihop vagnen till ett litet paket går den enkelt ner i medföljande transportväskan. Tack vare dess chassi i aluminium hålls vikten nere samtidigt som vagnen fortfarande känns väldigt stadig och hållbar. Vagnen har ett fempunktsbälte som gör att barnet sitter stadigt på plats. Barnet tycks också sitta väldigt bekvämt och ombonat tack vare nackstödet och det väl vadderade sätet. Trots det låga priset så tycker vi att denna vagn även går bra att användas till vardags, inte bara på resan. Både fotstöd och ryggstöd går att reglera. Vi gillar särskilt liggläget som gör att barnet får chans att vila ut om man är ute på längre turer.

3. Cybex Eezy S Twist + 2

 • Exklusiv
 • Roterbar sittdel
 • Dämpande hjul
 • Hög kvalitet på alla detaljer

Detta är resevagnen för den som vill ha det allra bästa. Detta är en av de bästa vagnarna vi testat. Tyvärr är priset också därefter, denna vagn tillhör det övre prissegmentet. Denna sulky är egentligen inte bara för resor, den är lämplig att använda oftare än så. Tack vare att den är lättviktig och helt hopfällbar så är den väldigt lämplig att ta med på resor, korta såväl som längre. Något vi gillar särskilt med denna vagn är de stora dämpande hjulet. Vagnen fjädrar väldigt skönt oavsett vilket underlag man går på. Detta gör varje promenad till ett behagligt nöje.

Den kanske största finessen med denna vag är att sittdelen går att rotera 360 grader. Man kan därför med en enkel inställning välja om vagnen ska ha formen av en mer traditionell sulky eller om man vill att barnet ska sitta bakvänd så att han eller hon ser mamma eller pappa när ni puttar vagnen. Detta är en väldigt bra detalj som ger extra trygghet till barnet men ibland även till oss föräldrar som vill ha lite extra uppsikt. Denna vagn håller toppkvalitet rakt igenom. Om man inte tycker priset är en nackdel så är detta ett garanterat bra köp.

4. Fillikid Styler Resevagn

 • Jämförelsevis billig
 • Lätt att fälla ihop
 • Lätt att bära

Detta är den praktiska resesulkyn med det låga priset. Det finns produkter på marknaden som är ännu lite billigare men vi har inte hittat någon som håller måttet. Denna vagn från Filikid håller dock en acceptabel kvalitet, och till detta pris kan man inte begära mer. Detta är en oerhört smidig och lättviktig vagn. Vagnen går att fälla ihop med bara en hand, enkelt och perfekt för småbarnsföräldern som alltid har fullt upp. Denna vagn har det mesta man kan begära, fällbara fot och ryggstöd, sufflett som skyddar mot sol och vind mm. Detta är kanske inte en vagn vi skulle använda dagligen. Som resevagn eller som extra vagn får denna billiga vagn dock betyget väl godkänt!

5. GB Pockit Air All terrain Resevagn

 • Väldigt lättviktig
 • Smidigaste att ta med på resan
 • Lågt pris

Detta är den perfekta resevagnen för den som prioriterar mobilitet och smidighet. Denna vagnen är en av de tunnaste vi testat. Resultatet blir att den kan fällas ihop till ett litet fyrkantigt paket. Vikten är endast 4,7 kilo. Komfortmässigt är detta inte den bekvämaste vagnen vi testat, så till vardags skulle vi rekommendera en lite mer ombonad vagn. Till resan och kortare promenader duger denna vagn dock alldeles utmärkt. Tack vare att ryggstödet är så tunt så är denna vagn faktiskt att föredra på varma sommardagar eftersom den är så pass luftig. Trots att denna produkt har ett oslagbart lågt pris så känns den faktiskt riktigt hållbar. Vi tror att denna vagn kommer kunna vara med oss på många resor framöver.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se