Bästa resväskan för barn: Bäst i test 2021

barn med resväska

En resa ska vara som ett spännande äventyr, varför inte ge ditt barn en väska som förstärker spänningen. Idag finns många roliga resväskor för barn som förenar nytta med nöje. Det finns väskor som med motiv som till exempel barnens favoritkaraktärer. Det finns även väskor som man kan sitta och åka på, något som är både roligt och ibland väldigt praktiskt. Att ge barnet sin egen väska att ansvara för stärker dessutom självförtroendet samtidigt som det avlastar föräldrarna.

De 5 bästa resväskorna för barn 2021

Vi har granskat och testat en mängd olika resväskor för barn. Nedan recenserar vi de fem produkter vi tycker är allra bäst just nu. Vi har valt ut väskor med olika funktioner och från olika prisklasser så att det förhoppningsvis ska finnas något för alla.

1. JetKids by Stokke bedbox

resväska för barn
 • Kan förvandlas till en säng på flygplanet
 • Lättmanövrerad
 • Högsta kvalitet

Detta är en specialväska som är väldigt tålig och mycket praktiskt. Väskan är speciellt lämplig att ta med på flygresan eftersom den med en liten insats kan förvandla flygplanssätet till en säng för ditt barn. Sängen ska enligt tillverkaren passa för barn i åldern 2-7 år, även om vi kan tycka att sängen kan bli lite väl liten för de allra längsta barnen. Medföljer gör även en madrass och sidokuddar som gör sängen säker och bekväm.

Detta är en väska av högsta kvalitet som går att sitta och åka på, vilket kan underlätta resan betydligt när barnen är trötta. Väskan är tack vare sina svängbara hjul väldigt lätt att manövrera, även när det sitter en passagerare på väskan.

2. Trunki Resväska 18L

 • Lättviktig
 • Bra kvalitet
 • Går att sitta/åka på

Trunki gör väldigt lättviktiga resväskor som är perfekta för barn att hantera. Deras resväskor är även designade för att barnen ska kunna sitta på dem. Att väskan är så skön att sitta på underlättar en hel del när man är ute och reser med sitt barn. Om det uppstår köer exempelvis på flygplatsen så är det guld värt att barnet har någonstans att sitta. Det finns även en dragrem som gör att barnet kan dra väskan själv, men även så att vi som föräldrar kan dra väskan med barnet på ifall orken i benen tagit slut.

Även fast väskan är så lättviktigt så gillar vi starkt det faktum att den i övrigt är väldigt hållbar, precis som vilken vuxenväska som helst. Om man är ute och reser så vill man ju absolut inte ha med sig en väska som riskerar att gå sönder, därför är denna kvalitetsresväska från Trunki ett väldigt pålitligt och stabilt val. Trunki tillverkar bra väskor av en mängd olika motiv så det är lätt att hitta en väska som passar just ditt barn.

3. Samsonite Kitty Cat Resväska

 • Kvalitativ
 • Går som handbagage
 • Bra ytterfack

Detta är en söt väska av bästa kvalité från välkända Samsonite. Väskan håller samma kvalitet som en väska för vuxna så man behöver inte vara orolig att den skulle gå sönder under resans gång. Med hjälp av denna väska kan barnet dela lite av bördan när man är på resa, samtidigt som han eller hon får ha sina favoritsaker lättillgängliga. Denna väska går att ta med som handbagage hos de allra flesta flygbolagen.

Väskan är gjord av tålig polyester, på utsidan finn ett praktiskt fack där man kan lägga saker som behöver vara lite mer lättåtkomliga än det som ligger i huvudfacket.

4. Hello Kitty Resväska

 • Flexibelt handtag
 • Lättkörd
 • Hårt skyddande skal

Detta är en resväska med ett fint motiv som kommer till ett bra pris. Något vi gillar speciellt mycket med denna väska är dess flexibla handtag som vrider sig uppåt och in mot barnet när han eller hon drar väska, detta gör att den blir särskilt lätthanterad. Handtaget går även att justera i höjdled vilket ger väskan en längre livstid då den kan växa med barnet.

Positivt med denna väska är även att den har ett relativt hårt skal vilket säkerställer att innehållet hålls säkert utan att tryckas in.

5. Skip Hop Zoo Bagage Kabinväska

 • Kabinväska
 • Billig
 • Charmig

Detta är en budgetväska som trots sitt låga pris håller en bra kvalitet och faktiskt är riktigt snygg. Detta är den billigaste väskan i vårt test. Vi kan konstatera att en allt för billig väska kan ställa till det en hel del när man är ute och reser. En väska som spricker i sömmarna eller där handtag eller hjul lossnar är inte rolig att ha att göra med, och kan i princip bli obrukbar om man behöver röra sig till fots. Därför föredrar vi att vara på den säkra sidan och inte satsa på lågprisprodukter. Denna väska har dock en acceptabel avvägning mellan kvalitet och pris. Att väskan är söt och populär bland barnen gör ju inte heller saken sämre.