Bästa resväskan för barn: Bäst i test 2024

barn med resväska

En resa ska vara som ett spännande äventyr, varför inte ge ditt barn en väska som förstärker spänningen. Idag finns många roliga resväskor för barn som förenar nytta med nöje. Det finns väskor som med motiv som till exempel barnens favoritkaraktärer. Det finns även väskor som man kan sitta och åka på, något som är både roligt och ibland väldigt praktiskt. Att ge barnet sin egen väska att ansvara för stärker dessutom självförtroendet samtidigt som det avlastar föräldrarna.

De 5 bästa resväskorna för barn 2024

Vi har granskat och testat en mängd olika resväskor för barn. Nedan recenserar vi de fem produkter vi tycker är allra bäst just nu. Vi har valt ut väskor med olika funktioner och från olika prisklasser så att det förhoppningsvis ska finnas något för alla.

1. JetKids by Stokke bedbox

resväska för barn
 • Kan förvandlas till en säng på flygplanet
 • Lättmanövrerad
 • Högsta kvalitet

Detta är en specialväska som är väldigt tålig och mycket praktiskt. Väskan är speciellt lämplig att ta med på flygresan eftersom den med en liten insats kan förvandla flygplanssätet till en säng för ditt barn. Sängen ska enligt tillverkaren passa för barn i åldern 2-7 år, även om vi kan tycka att sängen kan bli lite väl liten för de allra längsta barnen. Medföljer gör även en madrass och sidokuddar som gör sängen säker och bekväm.

Detta är en väska av högsta kvalitet som går att sitta och åka på, vilket kan underlätta resan betydligt när barnen är trötta. Väskan är tack vare sina svängbara hjul väldigt lätt att manövrera, även när det sitter en passagerare på väskan.

2. Trunki Resväska 18L

 • Lättviktig
 • Bra kvalitet
 • Går att sitta/åka på

Trunki gör väldigt lättviktiga resväskor som är perfekta för barn att hantera. Deras resväskor är även designade för att barnen ska kunna sitta på dem. Att väskan är så skön att sitta på underlättar en hel del när man är ute och reser med sitt barn. Om det uppstår köer exempelvis på flygplatsen så är det guld värt att barnet har någonstans att sitta. Det finns även en dragrem som gör att barnet kan dra väskan själv, men även så att vi som föräldrar kan dra väskan med barnet på ifall orken i benen tagit slut.

Även fast väskan är så lättviktigt så gillar vi starkt det faktum att den i övrigt är väldigt hållbar, precis som vilken vuxenväska som helst. Om man är ute och reser så vill man ju absolut inte ha med sig en väska som riskerar att gå sönder, därför är denna kvalitetsresväska från Trunki ett väldigt pålitligt och stabilt val. Trunki tillverkar bra väskor av en mängd olika motiv så det är lätt att hitta en väska som passar just ditt barn.

3. Samsonite Resväska

 • Kvalitativ
 • Går som handbagage
 • Bra ytterfack

Detta är en söt väska av bästa kvalité från välkända Samsonite. Väskan håller samma kvalitet som en väska för vuxna så man behöver inte vara orolig att den skulle gå sönder under resans gång. Med hjälp av denna väska kan barnet dela lite av bördan när man är på resa, samtidigt som han eller hon får ha sina favoritsaker lättillgängliga. Denna väska går att ta med som handbagage hos de allra flesta flygbolagen.

Väskan är gjord av tålig och återvunnen polyester, på utsidan finn ett praktiskt fack där man kan lägga saker som behöver vara lite mer lättåtkomliga än det som ligger i huvudfacket.

4. Hello Kitty Resväska

 • Flexibelt handtag
 • Lättkörd
 • Hårt skyddande skal

Detta är en resväska med ett fint motiv som kommer till ett bra pris. Något vi gillar speciellt mycket med denna väska är dess flexibla handtag som vrider sig uppåt och in mot barnet när han eller hon drar väska, detta gör att den blir särskilt lätthanterad. Handtaget går även att justera i höjdled vilket ger väskan en längre livstid då den kan växa med barnet.

Denna väska är relativt mjuk, men samtidigt slitstark och tålig.

5. Heys Fashion Resväska

 • Slitstark
 • Håller i längden
 • 27L

Detta är en mycket slitstark resväska som man kan lita på när man är ute och reser med barnen. Det kan ju vara extremt irriterande om en resväska börjar krångla när man ska någonstans. Därför känns det bra att lägga någon eller några hundralappar extra på en resväska som denna, som gör att man kan känna sig trygg med att man fått bra kvalitet som håller i längden.

Heys har flera fina rullväskor för barn i olika storlekar och med olika motiv. Vi fastnade särkilt för denna fina variant som har en kapacitet på 27 liter. Denna väska har ett robust utdragbart handtag som kan spärras med en knapp. På insidan av väskan finns spännremmar för att hålla kläder eller annat på plats.

Resa med små barn

Att resa med väldigt unga barn kan vara något av en utmaning. Om det är första gången man reser så är det lätt att som förälder stressa upp sig. Det är lätt att tänka sig in i diverse värstascenarion om vad som kan gå fel på semestern. Att stressa upp sig och måla upp negativa bilder leder ingen vart, däremot ska man så klart vara förberedd. Om man ska resa långväga så kan det exempelvis vara klokt att kolla upp hälsoläget på platsen i förväg, så att det inte är några smittorisker man särskilt bör undvika. Ta även kontakt med sjukvården för att se om det är några vaccinationer som behöver göras i god tid innan resan.

Det är så klart även viktigt att man har en giltig reseförsäkring under hela vistelsen så att man har ett skydd om något mot förmodan skulle hända. Äter barnet någon form av läkemedel så är det så klart också viktigt att ta med sig denna. Skulle det bli så att man får stanna längre än planerat så måste såklart alla mediciner räcka.

Äldre recension

Skip Hop Zoo Bagage Kabinväska

Detta är en budgetväska som trots sitt låga pris håller en bra kvalitet och faktiskt är riktigt snygg. Detta är den billigaste väskan i vårt test. Vi kan konstatera att en allt för billig väska kan ställa till det en hel del när man är ute och reser. En väska som spricker i sömmarna eller där handtag eller hjul lossnar är inte rolig att ha att göra med, och kan i princip bli obrukbar om man behöver röra sig till fots. Därför föredrar vi att vara på den säkra sidan och inte satsa på lågprisprodukter. Denna väska har dock en acceptabel avvägning mellan kvalitet och pris. Att väskan är söt och populär bland barnen gör ju inte heller saken sämre.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se