Bästa sandlådan: Bäst i test 2020

sand

Vi har testat en mängd olika sandlådor. Nedan listar vi de fem sandlådorna vi tycker bäst om just nu. En bra sandlåda ska så klart hålla en hög kvalitet, vara säker och tåla att stå ute över tid. Vi tycker också att det är viktigt att sandlådan har bekväm sittyta runtomkring själva lådan så att man slipper sitta i sanden hela tiden. Vi har försökt plocka ut några sandlådor av olika typer så att ni ska hitta någon som passar just hemma i er egen trädgård. Även om prisnivån på sandlådorna varierar något så är alla sandlådor vi valt ut relativt prisvärda.

De 5 bästa sandlådorna 2020

1. Hörby Bruk Sandlåda + Skydd

sandlåda
 • En klassisk svensk sandlåda
 • Robust och hållbar
 • Sittyta längs hela kanten

Detta är en klassisk och pålitlig sexkantig sandlåda från svenska Hörby Bruk. Detta är bästa valet för er som vi ha en liten mindre standardsandlåda som är robust och hållbar och som kommer till ett rimligt pris. Det finns sandlådor som både är dyrare och billigare än denna, men vad det gäller hållbarhet över tid så kan vi se att denna sandlåda slår de flesta av konkurrenternas alternativ på fingrarna.

Denna sandlåda har tjocka tryckimpregnerade plankor som kommer stå pall för tidens slitningar. I hörnen finns förstärkt plast som inte bleks av solen. Längst upp finns en bekväm sittbräda som går runt hela sandlådan. Diametern är på 150 cm.

2. Sandlåda, Naturally Playful

 • Stor sandlåda i plast
 • Kan även användas som blomsterlåda
 • Stor robust lock ingår

Detta är en stor och väldigt snygg sandlåda i plast som är gjord för att efterlikna sten. På grund av lådans fördelaktiga utseende är det många som använder den som blom- eller odlingslåda. Eftersom plasten i denna låda kommer hålla mycket länge så kan man ha den som en stor blomlåda när barnet vuxit upp.

Detta är en rymlig låda som rymmer hela 90 kg sand. i varje hörn finns en sittplats. Med sandlådan kommer ett stort robust lock i plast som effektivt håller regn, smuts och grannskapets katter borta från sanden.

3. Oliver and Kids sandlåda 110 x 110 x 113 cm

 • Snyggast
 • Bekväma sittplatser
 • Inbyggt solskydd

Detta är en fin sandlåda med mysigt tygtak som skyddar mot solen. Taket går att justera i olika vinklar för att ge maximalt skydd beroende på var på himmeln solen är för tillfället. Det ingår även en markduk som effektivt hindrar gräs från att växa upp underifrån. I denna sandlåda får man rum med hela 120 kg sand vilket räcker långt för de flesta barnfamiljer. Hela överdelen är försedd med en sarg som man kan sitta på.

Detta är en snygg sandlåda som gör sig bra i vilken trädgård som helst. Den ser inte så barnslig ut utan den ser mer ut som vilken utemöbel som helst. Nackdelen med denna sandlåda är att den inte är riktigt lika robust som de två sandlådorna ovan. Goda nyheter är dock att priset på denna sandlåda är riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna.

4. Woodlii Sandlåda Båt

 • Häftigt utseende
 • Uppmuntrar till lek
 • Rolig leksak även när man tröttat på att gräva

Redan när vi första gången såg denna sandlåda från Woodlii så blev väldigt positivt inställda. Detta är en sandlåda som är väldigt omtyckt bland barnen och som tack vare sitt utseende verkligen uppmuntrar till roliga lekar. När man tröttnat på att sitta och gräva i sanden så kan man nämligen leka att man är ute och seglar på det stora havet. Denna sandlåda är nämligen utformad som en båt, komplett med styrbrygga, roder och flagga.

Detta är en roliga sandlåda med många detaljer. Priset är lite högre än genomsnittet, men tack vare dess utseende så tycker vi den är värd pengarna med tanke på hur mycket barnen kommer vilja leka i och omkring denna sandlåda.

5. Little Tikes Sandlåda Med Lock

 • Charmig
 • Rolig för de minsta
 • Billig

Denna sandlåda är enligt oss det bästa valet för de allra yngsta barnet. När man köper denna sandlåda får man en billig men ack så charmig sandlåda i robust plast. Tack vare att sandlådan är så pass liten är den lätt att frakta eller flytta på. Medföljer gör ett lock som skyddar sanden mot ovälkomna överraskningar, med locket på får också sköldpaddan tillbaka sitt skal.

Detta är en hållbar liten sandlåda i plast som har ett fördelaktigt pris.

Vilken typ av sand ska man köpa till sandlådan?

Sand ingår inte i någon av sandlådorna ovan, utan detta är något man med fördel kan köpa av en lokal leverantör. Man bör vara uppmärksam på att det inte bara är att köpa vilken sand som helst utan man bör välja en sand som är lämplig för ändamålet. Ofta saluförs sanden som leksand eller just sandlådesand för att signalera att sanden är lämplig för barn att leka med.