Bästa sänghimmeln för barnrummet: Bäst i test 2024

En fin sänghimmel kan verkligen lyfta ett helt rum. Barnrummen kan göras mysigare eller mer lekfulla med hjälp av en sänghimmel, lite beroende på vilket färgval man gör. Även om namnet antyder att en sänghimmeln vanligtvis hängs över sängen så kan den så klart även användas för att skapa en alldeles egen myshörna för barnen i rummet.

Det finns sänghimlar som är designade för stora sängar, för mindre barnsängar och även för vaggor och spjälsängar. Något som man alltid bör tänka på när man köper produkter till barn är att man måste se till att köpa en säker produkt av bra kvalitet. De stora kända tillverkarnas produkter kan man så klart räkna med att de är säkra. Viktigt att tänka på är dock att man måste läsa tillverkarens instruktioner noggrant, så att man använder produkten på rätt sätt, och så att man fäster den på ett säkert sätt så att den inte riskerar att trilla ner.

De 5 bästa sänghimlarna för barnrummet 2024

Vi har testat ett antal olika sänghimlar för barn. Nedan har vi valt ut och recenserat de fem produkter vi gillar allra mest just nu. En bra sänghimmel ska hålla en hög kvalitet och vara säker. Om kvaliteten är bra så kommer man kunna använda produkten under lång tid, något som både din plånbok men även miljön tjänar på. Vi har valt produkter i lite olika prisklasser, alla är dock relativt sätt prisvärda. Samtliga av nedan sänghimlar är riktigt bra produkter som vi känner oss trygga med att rekommendera.

1. Bloomingville Sänghimmel Nature

Bloomingville har flera stycken sänghimlar för barnrummet av allra högsta kvalitet. Vi fastnade för denna fräscha beigea version som är oerhört vacker tack vare sina många detaljer. Sänghimmeln vilar på en metallring som med fina tofsar och virkad överdel som gör att hela arrangemanget ser väldigt stilfullt ut. Denna produkt passar perfekt för att hänga över sängen, myshörnan eller varför inte över babygymmet. Denna sänghimmel är en av de finaste och mest kvalitativa vi har testat. Produkten är enkel att fästa i taket tack vare den smidiga öglan högst upp.

2. Sebra sänghimmel

Om man ska köpa en ny sänghimmel så är ett gott råd att titta på svenska Sebras modeller. Sebra har nämligen tagit fram en sänghimmel som är både fin och praktisk. Denna kvalitativa modell finns dessutom i flera olika fina färger, något som gör det enkelt att hitta en personlig favorit.

Denna sänghimmel är tillverkad av ekologisk bomull av hög kvalitet. Tyget går att tvätta i 40 grader, vilket gör att man kan hålla det rent och fräscht även när tiden går. Själva ramen är av robust metall. I själva ringen finns även ett fäste för en sängmobil. Denna produkt passar som sänghimmel över sängen, men även att hänga över lekhörnan!

3. Alice & Fox Sänghimmel

Detta är ett bra alternativ för dig som vill ha bra och kvalitativ sänghimmel till ett riktigt bra pris. Trots sitt låga pris så ser denna sänghimmel nästan lika fin ut som de produkter som kostar mer än dubbelt så mycket. Även om tyget kanske känns lite tunnare än de andra produkterna i detta test så tycker vi att denna sänghimmel nästan kan hålla jämna steg med de andra topprodukterna.

Denna sänghimmel från Alice & Fox finns i många läckra färger, därför är det lätt att hitta en variant som passar just ert barnrum! Alla versioner har samma design med den fina konformade toppen.

4. Jollein Sänghimmel Vintage

Detta är en tunn och luftig men också väldigt elegant sänghimmel från Jollein. Denna produkt passar bra att ha över sängen, eller varför inte skapa ett mysigt kryp in på golvet med hjälp av kuddar och filtar. Denna produkt är ganska lik den från Alice & Fox till utseendet, särskilt om man tittar på överdelen. Vi tycker dock att färgerna på Jolleins produkt är lite mer färgstarka, något vi tror kan passa bra i många lekrum. Tyget ser lite tunnare och lite mer genomskinligt ut, någon som kan vara både till fördel eller till nackdel beroende på vad man föredrar.

5. Jabadabado sänghimmel 

Om du söker en billig sänghimmel så kan vi rekommendera denna modell från Jabadabado. Jabadabados sänghimmel håller ett lägre pris än många av de andra modellerna vi tittat närmare på. Denna sänghimmel är lite tunnare än de allra dyraste, men vi tycker ändå att den är fin med tanke på det låga priset.

Sänghimmeln går lika bra att hänga över lekhörnan som den gör över sängen. Oavsett var i rummet man hänger den så bidrar den till att skapa en mysig atmosfär. Denna modell är gjord av en blandning mellan polyester och bomull. Sänghimmeln känns luftig och är lättviktig, något som underlättar vid upphängning och nedtagning.

Modellen finns i ett väldigt stort antal olika färger, klicka på länken nedan för att se dem alla.

Äldre recensioner

Kikadu Sänghimmel Lama

Kikadu gör vanligtvis väldigt bra och prisvärda produkter för barn och barnfamiljer. Med denna sänghimmel kan man säga att de har lyckats igen. Denna sänghimmel har ett utseende som gör att den förutom sin funktion även piffar upp utseendet på ett helt rum. Detta är utseendemässigt en av de häftigaste sänghimlarna vi har testat. Detta är en kvalitetsprodukt gjord av ekologiskt bomull. Priset är lite högre än lågprisalternativen på marknaden, men vi tycker helt klart att det kan vara värt att lägga de extra hundralapparna för att få en sänghimmel med kvalitet som kommer hålla längre.

Buddy & Hope Sänghimmel Stor

Detta är en produkt av väldigt hög kvalitet. Tillverkaren är svenska företaget Buddy & Hope. Materialet är 80% Polyester och 20% Bomull, vilket tillsammans, i detta fall, utgör en väldigt luftig och lättviktig sänghimmel. Sänghimmeln går bra att använda över sängen eller i ett hörn för att skapa en mysig miljö för barnen att leka eller vila kring. Vi gillar särskilt designen på denna produkt. Den lilla sänghimmeln ser ut som ett mysigt litet tält, vilket gör att barnen tycker det är spännande att vara där inne.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se