Bästa sängmobilen: Bäst i test 2024

Vi har granskat och testat ett större antal sängmobiler. Nedan presenterar vi de fem mobilerna vi tycker är allra bäst just nu. I vår bedömning har vi beaktat faktorer som utseende, ljud, kvalitet och pris.

De 5 bästa sängmobilerna 2024

1. Tiny Love Take Along

 • Gullig
 • Kan fästas överallt
 • 5 rogivande låtar

Tiny Love Take Along är en bedårande gullig sängmobil som har de ultimata ljuden för att göra vem som helst sömnig. Denna mobil har fem olika melodier som alla är härligt mjuka och sövande. Även den gulliga små figurernas långsamma roterande gör sitt till för att skapa en lugnande stämning.

Denna produkt kommer med tre olika fästen som gör att man kan ha med den i princip överallt. Mobilen går att fästa i allt från sängar till barnvagnar och babygym.

2. Nattou Sängmobil Luna & Axel

 • Stor
 • Exklusiv
 • Välgjorda figurer

Nattou Sängmobil Luna & Axel är en stor, lite mer exklusiv sängmobil. Priset för denna mobil är högre än genomsnittet men på köpet får man en mycket estetiskt tilltalande mobil. Denna produkt är stor och innehåller fyra omsorgsfullt designade gosedjur av hög kvalitet. När denna sängmobil snurrar händer det mycket över en stor yta vilket fångar barnets uppmärksamhet direkt. Även om det ser spektakulärt ut när mobilen snurrar så är färgerna väldigt lugnande, och så även utseendet på den fina figurerna. Fästet som medföljer känns väldigt robust och är lätt att sätta fast på spjälsängar oavsett tillverkare.

3. Cloudberry Castle Mobil

 • Söt
 • Fri från batterier
 • Prisvärd

Cloudberry Castle gör jättesöta mobiler med alla möjliga motiv. Detta är mobiler som förtjänar uppmärksamhet då de är väldigt söta och helt fria från batterier! Denna mobil behöver bara skruvas upp lite grann, sedan snurrar den och spelar musik. Att slippa batterier i barnens prylar tycker vi känns väldigt bra, både för miljöns skull, men även för barnens hälsa. Ibland är enklare bättre helt enkelt!

4. Rätt Start Mumin Sängmobil

 • Charmig
 • Klassiskt ljud

Detta är en mjuk och charmig sängmobil för alla oss som älskar mumin. Denna mobil har en låt som spelas upp genom tonerna från en gammal klassisk speldosa. Ljudet som kommer från Mumin sängmobil är väldigt harmoniskt och gör oss föräldrar lite nostalgiska när vi hör det. De olika Mumin-figurerna är gjorda i väldigt skönt och mjukt material som tål att tas på. Det finns allt för många barnleksaker därute som inte tål att användas, Mumin sängmobil är lyckligtvis inte en av dem.

5. Tiny Love musikmobil Tiny Princess Tales

 • 18 låtar av hög kvalitet
 • Stor och vacker
 • Portabel musikspelare

Detta är en sängmobil kombinerad med en musikspelare. Musikspelaren i mobilen går nämligen att koppla loss. Barnet kan därför ha med sig bara musikspelaren dagtid för att lyssna på 18 melodierna som finns inprogrammerade. Låtarna är alla väldigt gulliga, lugna och såklart mycket omtyckta av barn. När man kombinerar musiken med de lugnt roterande figurerna så blir barnet snabbt lugnt och förberedd för en tupplur eller en god natts sömn.

Detta är en sängmobil som kostar en hel del mer än andra alternativ. Vi tycker dock denna produkt kan vara värd pengarna med tanke på att den är stor, håller god kvalitet och att musikspelaren ger ett mervärde.

Vilken är den bästa sängmobilen?

Den bästa sängmobilen i vårt test blev Tiny Love Take Along, detta är en prisvärd sängmobil av hög kvalitet med roliga figurer och bra vaggvisor.

Vilken sängmobil som är bäst för just dig och ditt barn beror så klart på vad du har för krav och budget. Det finns sängmobiler i alla prisklasser från någon hundralapp till en eller flera tusen kronor. Även om vi inte rekommenderar de allra billigaste sängmobilerna på grund av kvalitetsproblem så finns det många bra mobiler som endast kostar några hundralappar.

Vilken mobil som är den rätta beror också på var den ska användas och hur den ska fästas. Det finns speciella resemobiler som har väldigt flexibla fästen som går att fästa i det mesta, detta är väldigt bra om man vill ta med mobilen och fästa den i exempelvis en barnvagn.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se