Bästa simglasögonen för barn: Bäst i test 2024

flicka med simglasögon

Att kunna titta under vattnet gör somrarna och besöken till badstranden eller poolen ännu lite roligare. Med ett par simglasögon kan man utforska havsbottnen eller titta på sina kompisar när man simmar runt under ytan. Ett par simglasögon kan också göra att barnet känner sig tryggare i vattnet eftersom man kan se och lokalisera sig enklare. Idag finns riktigt bra simglasögon som sitter bra på plats utan att släppa in vatten, även vid lite vildare lekar, de bättre glasögonen har även en ytbehandling som minskar imma på glaset.

De 5 bästa simglasögonen 2024

Vi har testat en mängd olika simglasögon för barn. Nedan recenserar vi de 5 produkterna vi tycker allra bäst om just nu. Ett par bra simglasögon ska enligt oss vara lätta att justera, även för barnet själv. De ska sitta bra, utan att vatten läcker in, de ska även ha skydd mot solens skadliga strålar samt motverka att imma bildas på insidan av glasen. Alla nedan simglasögon har relativt låga priser, det finns så klart även dyrare alternativ på marknaden om man söker lite mer professionell utrustning.

1. Zoggs Phantom Mask Barn

Detta är ett par högkvalitativa simglasögon för dig som vill ge barnen de allra bästa. Dessa glasögon är relativt stora och ger därför en överlägsen utsikt. Dessa simglasögon är relativt mjuka och formar sig efter ansiktet för att ge en perfekt passform.

Varenda detalj i dessa simglasögon känns genomtänkta och kvalitativa. Denna produkt är väl värd sitt pris då den sannolikt kommer hålla i bra många år framöver. Något vi särskilt gillar med dessa simglasögon är att de sitter stadigt på plats, utan att de trycks in i ansiktet så som andra simglasögon kan göra.

2. Piikaboo Simglasögon

Visst är det väl roligt att sticka ut lite från mängden genom att ha något som precis alla andra inte har… Piikaboo har ett par olika simglasögon med en design som verkligen är något utöver det vanliga. Vi föll för detta fina och färgglada par som är inspirerat av en strösslad munk. Tillverkaren har även ett par lika fina brillor med katt-tema.

Vi blev glada när upptäckte att dessa simglasögon inte bara är fina och unika, de är också mycket funktionella. Modellen går enkelt att justera så att den sitter bekvämt på vem som helst. Väl justerad så sitter glasögonen tight mot huvudet och släpper inte in något vatten. Detta är en CE-märkt produkt av hög kvalitet. Glasen har ett inbyggt solskydd på UV400, något som så klart är ett måste på soliga dagar. Fungerar lika bra i poolen som i havet.

3. Aquarapid Whale Junior

Vem har sagt att bra simglasögon behöver se tråkiga ut? Dessa simglasögon från aquarapid känns mycket kvalitativa och funktionella. De sitter bra och bekvämt på plats utan att släppa in något vatten. Glasögonen finns i flera olika versioner, vilka alla är lika fräsiga och färgglada. Vi kan verkligen förstå varför barnen älskar att ha på sig just dessa simglasögon. Just denna modell passar bäst på barn som är mellan 8 och 12 år gamla.

4. Waimea Simglasögon Barn

Detta är ett par billiga simglasögon som ger mycket för pengarna. Waimeas simglasögon har tonade linser som skyddar mot skadligt UV-ljus. Linserna har även antidimfunktion som ser till att hålla sikten klar. Remmen som sätts bakom huvudet känns mjuk och den går att justera för perfekt passform. Detta är ett av de bättre valen man kan göra om man söker ett par riktigt billiga men ändå bra simglasögon för barn.

5. HEAD Meteor Set Rhino Simglasögon + Mössa

Dessa simglasögon har dubbla band i silikon. Tack vare den extra bredd som dubbla band ger så sitter glasögonen överlägset stabilt på plats. Detta är därmed en produkt som för alla som brukar irritera sig på att glasögonen rör på sig när man simmar under vattnet. Själva linserna håller hög kvalitet och har en behandling som minimerar imma.

Dessa simglasögon är mycket fina i sina blågula färger. Med på köpet följer även en cool och funktionell badmössa.

Ska man välja simglasögon eller cyklop?

Egentligen är det ingen större skillnad mellan simglasögon och cyklop. Både simglasögon och cyklop är ungefär lika roliga att leka med i vattnet. Både ett bra cyklop och ett bra par simglasögon kan göra att man ser riktigt bra under vattenytan. Cyklopet kan ibland upplevas som att det ger bättre sikt när man ska utforska havsbotten, men det kan variera från modell till modell. Om det är simträning som gäller så är simglasögonen bästa valet eftersom de är mindre och smidigare. Ett stort cyklop kan vara i vägen och sakta ner barnet om målet är att simma fort.

Äldre recensioner

Murena Simglasögon SR Silikon

simglasögon

Detta är ett par simglasögon av bra kvalitet till ett väldigt bra pris. Dessa glasögon är lite större så de är mest lämpade för de lite äldre barnen. Dessa glasögon känns proffsiga att ha på sig, passformen är mycket god och de sitter mjukt både runt ögonen och i nacken. Linserna är färgade i blå ton vilket ger bra sikt under vattenytan. Dessa glasögon är väl lämpade för lek men även för lite mer seriös träningssimning.

Waimea Simglasögon

waimea simglasögon

Detta är något så unikt som ett bar simglasögon av bra kvalitet till ett förvånande lågt pris. Linserna är lätt tonade för att ge den mest behagliga upplevelsen när man tittar både under och över vattenytan. Glasen har anti-immfunktion som gör att glasögonen inte immar igen så lätt, vilket gör det både roligare och säkrare att leka under vattnet. Dessa glasögon har dessutom ett UV-skydd för att skydda barnens känsliga ögon mot skadliga strålar. Dessa glasögon sitter bra och är lätta att justera med den bekväma remmen där bak.

Aquarapid Skar Simglasögon

Aquarapid har ett antal olika modeller av simglasögon som alla har bra funktion och kommer till ett lågt pris. Vi har testat några av deras olika varianter, favoriten är Skar som är ett par enkla men väldigt bekväma och bra simglasögon. Skar simglasögon sitter bra och håller tätt även om man rör sig mycket i vattnet. Sikten genom de ofärgade glasen är alldeles utmärkt under vattnet. Dessa glasögon har dessutom ett bra UV-skydd. Ett extra plus för det sköna silikonbandet.

Bling2O Simglasögon

Bling20 har ett stort antal varianter av sina olika simglasögon. Detta är simglasögon av allra högsta kvalitet. Deras priser ligger lite högre än de billigaste modellerna på marknaden, men i vårt tycke är de värda pengarna om man villa ha ett par simglasögon som håller i längden. Det vi älskar med Bling20s simglasögon är det faktum att de lagt ner så mycket jobb på designen. Bling20s glasögon är väldesignade både vad det gäller funktion men deras utseende är oftast väldigt häftigt oavsett vilken modell man väljer, med deras simglasögon kan man verkligen få sticka ut från mängden på badstranden. På bilden ser du modellen Trooper White.

Alla simglasögon från Bling20 vi testat har anti-fog funktion, är fria från bly och latex samt har inbyggt UV-skydd. En bra grej är också att de kommer i ett skyddsfodral, vilket gör att man kan ta bättre hand om dem när de inte används.

Zoggs Simglasögon Wonder Woman

Detta är ett par riktigt fräcka simglasögon från Zoggs. Förutom sitt coola utseende så har de fördelarna att de sitter bra och att de ger bra sikt under vattnet. Glaset är behandlat så att det motverkar att imma bildas på insidan när man dyker. Bandet är lätt att justera, även för ett barn.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se