Bästa simglasögonen för barn: Bäst i test 2020

flicka med simglasögon

Att kunna titta under vattnet gör somrarna och besöken till badstranden eller poolen ännu lite roligare. Med ett par simglasögon kan man utforska havsbottnen eller titta på sina kompisar när man simmar runt under ytan. Ett par simglasögon kan också göra att barnet känner sig tryggare i vattnet eftersom man kan se och lokalisera sig enklare. Idag finns riktigt bra simglasögon som sitter bra på plats utan att släppa in vatten, även vid lite vildare lekar, de bättre glasögonen har även en ytbehandling som minskar imma på glaset.

De 5 bästa simglasögonen 2020

Vi har testat en mängd olika simglasögon för barn. Nedan recenserar vi de 5 produkterna vi tycker allra bäst om just nu. Ett par bra simglasögon ska enligt oss vara lätta att justera, även för barnet själv. De ska sitta bra, utan att vatten läcker in, de ska även ha skydd mot solens skadliga strålar samt motverka att imma bildas på insidan av glasen. Alla nedan simglasögon har relativt låga priser, det finns så klart även dyrare alternativ på marknaden om man söker lite mer professionell utrustning.

1. Murena Simglasögon SR Silikon

simglasögon

Detta är ett par simglasögon av bra kvalitet till ett väldigt bra pris. Dessa glasögon är lite större så de är mest lämpade för de lite äldre barnen. Dessa glasögon känns proffsiga att ha på sig, passformen är mycket god och de sitter mjukt både runt ögonen och i nacken. Linserna är färgade i blå ton vilket ger bra sikt under vattenytan. Dessa glasögon är väl lämpade för lek men även för lite mer seriös träningssimning.

2. Waimea Simglasögon

waimea simglasögon

Detta är något så unikt som ett bar simglasögon av bra kvalitet till ett förvånande lågt pris. Linserna är lätt tonade för att ge den mest behagliga upplevelsen när man tittar både under och över vattenytan. Glasen har anti-immfunktion som gör att glasögonen inte immar igen så lätt, vilket gör det både roligare och säkrare att leka under vattnet. Dessa glasögon har dessutom ett UV-skydd för att skydda barnens känsliga ögon mot skadliga strålar. Dessa glasögon sitter bra och är lätta att justera med den bekväma remmen där bak.

3. Aquarapid Skar Simglasögon

Aquarapid har ett antal olika modeller av simglasögon som alla har bra funktion och kommer till ett lågt pris. Vi har testat några av deras olika varianter, favoriten är Skar som är ett par enkla men väldigt bekväma och bra simglasögon. Skar simglasögon sitter bra och håller tätt även om man rör sig mycket i vattnet. Sikten genom de ofärgade glasen är alldeles utmärkt under vattnet. Dessa glasögon har dessutom ett bra UV-skydd. Ett extra plus för det sköna silikonbandet.

4. Bling2O Simglasögon

Bling20 har ett stort antal varianter av sina olika simglasögon. Detta är simglasögon av allra högsta kvalitet. Deras priser ligger lite högre än de billigaste modellerna på marknaden, men i vårt tycke är de värda pengarna om man villa ha ett par simglasögon som håller i längden. Det vi älskar med Bling20s simglasögon är det faktum att de lagt ner så mycket jobb på designen. Bling20s glasögon är väldesignade både vad det gäller funktion men deras utseende är oftast väldigt häftigt oavsett vilken modell man väljer, med deras simglasögon kan man verkligen få sticka ut från mängden på badstranden. På bilden ser du modellen Trooper White.

Alla simglasögon från Bling20 vi testat har anti-fog funktion, är fria från bly och latex samt har inbyggt UV-skydd. En bra grej är också att de kommer i ett skyddsfodral, vilket gör att man kan ta bättre hand om dem när de inte används.

5. Zoggs Simglasögon Wonder Woman

Detta är ett par riktigt fräcka simglasögon från Zoggs. Förutom sitt coola utseende så har de fördelarna att de sitter bra och att de ger bra sikt under vattnet. Glaset är behandlat så att det motverkar att imma bildas på insidan när man dyker. Bandet är lätt att justera, även för ett barn.

Ska man välja simglasögon eller cyklop?

Egentligen är det ingen större skillnad mellan simglasögon och cyklop. Både simglasögon och cyklop är ungefär lika roliga att leka med i vattnet. Både ett bra cyklop och ett bra par simglasögon kan göra att man ser riktigt bra under vattenytan. Cyklopet kan ibland upplevas som att det ger bättre sikt när man ska utforska havsbotten, men det kan variera från modell till modell. Om det är simträning som gäller så är simglasögonen bästa valet eftersom de är mindre och smidigare. Ett stort cyklop kan vara i vägen och sakta ner barnet om målet är att simma fort.