Bästa simringen/badringen för barn: Bäst i test 2024

På sommaren vill de allra flesta barn spendera så mycket tid som möjligt i vatten. En simring kan både vara en rolig leksak men även ett hjälpmedel som gör det roligare att vistas i vattnet. Simringen kan göra att barnet känner sig tryggare och även hjälpa till inför kommande simlektioner. Badringar och simringar är generellt avsedda att endast användas där barnen bottnar. Viktigt är också att som vuxen aldrig lämna barnen utan uppsikt, oavsett om de har flythjälpmedel och oavsett om man är vid havet eller vid poolen.

De 6 bästa simringarna 2024

Vi har testat och granskat en mängd simringar och badringar. Nedan recenserar vi de sex produkter vi har fattat tycke för. Vi har försökt välja ut simringar och badringar i lite varierande storlekar så att man kan hitta något för alla åldrar. De största ringarna går även bra för de vuxna att använda, vilket så klart gör besöket vid havet eller poolen roligt för hela familjen.

1. JOBE Rumble Towable Funtube

Detta är badringarnas badring, detta är en väldigt stor och mycket kvalitativ badring. Denna badring tål faktiskt att bogseras bakom en båt eller liknande, men fungerar även lika bra att bara ligga och guppa i i polen. Noteras bör dock att denna badring är ganska stor så den kanske inte är så lämplig att ha i de allra minsta poolerna. Ringen passar bra för barn från 10 år och uppåt, och faktiskt även för vuxna. Det är faktiskt roligt med en leksak som denna som vi vuxna och barnen kan dela glädjen med. En rolig badring för hela familjen helt enkelt.

Detta är helt klart den mest hållbara badring vi har testat. Materialet är slitstarkt PVC som samtidigt är lättviktigt. Vi gillar också att ringen har fyra handtag som gör att man kan både sitta och ligga bekvämt i den.

2. Bestway Step A Badring

Detta är den bästa simringen för bebisar vi har testat. Denna ring möjliggör för barnet att vara med i i vattnet på ett bekvämt såväl som säkert sätt. Inuti ringen finns en liten sits som barnet sitter stabilt i utan risk att han eller hon ska trilla ur. Benen och fötterna kan sedan dingla fritt i det härliga vattnet. Ringen har till och med ett praktiskt nackstöd för komfort och framförallt stabilitet.

Detta är en badring för de allra minsta som känns riktigt säker samtidigt som den är rolig och bekväm för barnet att sitta i. På detta sätt kan barnet vara med i poolen en längre tid, så klart i sällskap av vuxen. Sidorna är riktigt breda med fyra olika luftkammare och dubbla ventiler.

3. Bestway Simring

Detta är en riktigt stor och väldigt häftig simring i regnbågens alla färger från bestway. Detta är verkligen en simring som drar ögonen till sig. Tack vare sin storlek och robusthet går denna produkt att använda både för vuxna och för barn.

Till ett lågt pris får man en simring av relativt bra kvalitet som hela familjen kan ha nytta av. Ringens diameter är på hela 115 centimeter, vilket är förvånande stort med tanke på vad ringen kostar. Denna produkt passar enligt tillverkaren för 4-åringar och uppåt.

4. Filibabba Badring Alfie

Detta är en bra badring från kvalitets tillverkaren Filibabba. Denna badring är betydligt tjockare än genomsnittet på marknaden, något som gör att man också kan förvänta sig att den kommer vara betydligt mer hållbar en de flesta andra produkterna. Den tjocka PVCn som ringen är tillverkad av är lyckligtvis helt fri från skadliga ämnen, såsom ftalater och BPA. Tack vare att ringen är noggrant testad så behöver man inte vara orolig när barnen har den mot sin bara hud i poolen eller i havet.

Ringen har en diameter på 40 centimeter och är bäst lämpad för barn av en ålder mellan ett och tre år. Vi gillar verkligen utseendet på denna badring då den sticker ut från mängden.

5. Bestway Badring Realtree Lake Runner

Detta är en slitstark och stor badring med ett häftigt utseende. Ringen ser nästan ut som den har kamouflage med sin vassliknande teckning. Man sticker helt klart ut på badstranden eller i poolen med denna badring. Denna badring är utrustad med två luftkammare och säkerhetsventil, vi känner oss därför trygga med att detta är en badring som kommer hålla längre än genomsnittet. Med ringen medföljer även material för reparation, vilket så klart förlänger livslängden ytterligare då hål kan uppstå även i de bättre badringarna.

Denna ring har en säkerhetslina och även två robusta handtag. Linorna och handtagen gör ringen säkrare och även mer lätthanterlig både i vattnet och på land. Ett plus får denna produkt även för dess praktiska dryckeshållare.

6. Paw Patrol Badring

Detta är en relativt slitstark simring med fint motiv som barnen tycker om. Detta är en badring i budgetklassen som trots sitt låga pris är relativt stor. Tillverkaren rekommenderar ringen från två års ålder, men barn betydligt äldre än så kan även ha kul med denna simring. Denna ring är lätt att blåsa upp och tömma på luft, allt man behöver för en smidig dag i vattnet helt enkelt.

Kolla om det finns någon Stor & Liten rabattkod

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se