Bästa skrindan: Bäst i test 2024

fullastad skrinda

En skrinda är en liten vagn som man kan dra med hjälp av handkraft. Det finns självklart olika typer av skrindor i alla möjliga storlekar. I denna artikel skriver vi om vad man skulle kunna kalla barnskrindor, eftersom de är väldigt praktiska för barnfamiljer. En skrinda kan i barnfamiljen avnvändas till mycket. Skrindan är en väldigt bra avlastning om man ska på utflykt. Man kan lasta den lilla vagnen med saker man behöver ha med sig på promenaden. En skrinda är också väldigt praktisk att ha med sig när man har barn som inte är stora nog att exempelvis åka trehjuling för egen maskin, då kan barnen få åka med i skrindan en stund när de är trötta i benen.

Innan man köper sin skrinda bör man fundera lite på hur och till vad man tror att man kommer använda den. Idag finns skrindor i alla prisklasser. De allra billigaste duger till att ha nära kring hemmet och att dra på asfalt. Det finns även lite dyrare skrindor med stora hjul som tåls att ta med till stranden eller använda i lite mer besvärlig terräng. Lastkapaciteten är så klart också en viktig faktor. Om man har flera barn som kan tänkas vilja åka i skrindan samtidigt så är det helt klart fördelaktigt att välja en extra stor modell, särskilt om man ska få rum med lite packning också.

De 5 bästa skrindorna 2024

Vi har testat en mängd olika skrindor som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de fem produkter vi gillar allra bäst just nu. En bra skrinda ska självklart vara lättkörd, det innebär att den måste vara lätt att styra och svänga med, men även att hjulen rullar lätt på olika underlag. En bra skrinda bör också vara robust och säker, särskilt om barnen ska sitta i den. När vi testar produkter lägger vi även vikt vid att de ska hålla bra över tid.

1. North 13.5 Light

Detta är helt klart den bästa hopfällbara skrindan vi testat. Hopfällbara produkter blir av naturliga skäl inte alltid lika stabila som produkter som inte är det. Denna produkt är dock ett bra undantag då den känns väldigt stabil när man är ute och går med den. Detta är en lättviktig liten vagn som väl hopfälld nästan inte tar någon plats alls. Det faktum att vagnen väger så lite gör den också lättare att dra runt på än de andra produkter vi skrivit om ovan. Värderar man flexibilitet högt så är denna skrinda ett utmärkt val. North 13.5 Light är smidig och går att vika ihop snabbt och lätt.

2. Liewood skrinda

Detta är en skrinda av lite mindre modell med en riktigt häftig design. Denna skrinda är så behändig att även de allra minsta barnen kan köra runt sina leksaker i den. Hjulen på denna skrinda är belagda med gummi. Vagnen rullar mycket skonsamt på alla underlag, därför är vagnen också lämplig att använda inomhus.

Detta är en fin skrinda av högsta kvalitet. Materialet är trä, i form av bok och detaljer av plywood. Denna skrinda går at få i två lika fina färgkombinationer.

3. Classic World Skrinda I Trä

skrinda

När vi först såg denna skrinda älskade vi dess utseende. Det är ju dock mer än bara utseendet som måste vara bra för att man ska vara nöjd med sitt köp. Som tur gjorde denna produkt från Classic World oss inte besvikna. Med sitt naturliga utseende i trä och enkla men praktiska design så är det en fröjd att gå runt med denna vagn. Hela konstruktionen känns hållbar och hjulen är bra. Denna skrinda går bra att ta med på utflykten, eller bara att köra omkring med i hemområdet. Utrymmet är rymligt, här får det rum med massa leksaker, picknick eller varför inte låta barnen åka med.

4. Alex’s Garage Skrinda

Detta är en liten mindre skrinda som är väldigt behändig, både att förvara och att köra runt med. En fördel med denna skrinda är att även barnen själva enkelt kan dra runt på den. Skrindan har väldigt låg tyngdpunkt vilket gör att man kan svänga runa nästan hur som helst utan risk för att den ska välta. Detta är inte produkten man väljer om man vill kunna frakta mycket saker på en gång, dock är den väldigt smidigt om man har lätt packning eller om barnen själva vill dra den. En fördel med denna produkt är också dess låga pris.

5. Small Foot Handcart

Detta är en av de mest rejäla skrindorna vi har testat. Om man kommer använda sin skrinda mycket och vara aktiv och ta med den på många utflykter så kan vi rekommendera att man betalar lite extra för att få en kvalitetsprodukt som denna. Denna skrinda har rejäla gummihjul som gör att man kan göra smidigt även i lite besvärligare terräng. Hjulen känns väldigt hållbara så vi räknar med att de kommer tåla många års användning framöver. Överdelen består av en stor robust trälåda, som i sin tur vilar på en lika robust stålkonstruktion. Detta är skrindan för proffs, om man är beredd att betala några hundralappar extra för att få toppkvalitet.

Äldre recensioner

Oliver & Kids

Detta är en fin och klassisk skrinda i en robust vitmålad träkonstruktion. Denna produkt är precis så som vi tänker oss att en bra skrina ska vara. Den har sitt klassiska charmiga utseende och det tjocka plankorna samt de enkla men robust hjulen gör att denna skrinda kan användas utomhus hur mycket man vill utan att den tar skada eller försämras. Detta är en riktig bruksprodukt som kommer kunna vara med familjen under en lång tid framöver. Något som även är positivt är att denna skrinda har ett lägre pris än man hade kunnat förvänta sig med tanke på vad man faktiskt får för pengarna.

Micki Skrinda

Detta är en populär och klassisk skrinda från märket Micky. Denna skrinda stöter man på ganska ofta när man exempelvis ser andra barnfamiljer på stranden. Det finns en anledning till att denna produkt är så populär, den är nämligen väldigt fin, den är stor och rymlig och den har ett relativt bra pris. Denna vagn är lätta att manövrera tack vare det långa skaftet och dess led som gör att man kan svänga precis som man vill. Själva korgen är relativt grund vilket gör att barnen kan stiga i och ur lätt. En sak man dock måste tänka på med denna vagn är att ha alla småsaker ordentligt nerpackade i påsar eller liknande eftersom hålen mellan spjälorna gör att saker kan trilla av.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se