Bästa skrivbordet för barn: Bäst i test 2024

Ett skrivbord kan man skaffa till sitt barn redan när han eller hon är väldigt ung. Skrivbordet kan vara en plats där man får sitta och rita eller leka för sig själv en stund. När barnet kommer upp i skolåldern så blir skrivbordet ett nödvändigt hjälpmedel. För att kunna göra sina läxor eller andra uppgifter på bästa sätt behöver de allra flesta ha en egen plats där de kan få få koncentrera sig, utan att bli störda.

De 5 bästa skrivborden för barn

Vi har valt ut fem stycken riktigt bra skrivbord som finns att köpa på svenska marknaden idag. Vi har valt ut lite olika storlekar så att att det ska gå att hitta något passande oavsett ålder på barnet i fråga. Skrivborden är från varierande prisklasser. Gemensamt för alla fem produkterna är dock att de håller en hög kvalitet, är stabila och tåliga.

1. Alice & Fox Saga Skrivbord och Stol

 • Snyggt
 • Praktiskt
 • Tåligt
 • Prisvärt

Detta är ett stabilt och gulligt set där både skrivbord och stol ingår. Möblerna är tillverkade av tåligt och stabilt MDF. I skrivbordet finns en låda för förvaring av pennor, papper och annat som man har glädje av när man sitter vid bordet. Detta är ett skrivbord som har det mesta. Skrivbordet har ett lågt pris, det är funktionellt och det är riktigt snyggt. Denna produkt passar bra för de allra minsta.

2. JOX Scandi Skrivbord Vitt

 • Billigt
 • Bra arbetsyta
 • Lättviktigt och smidigt

Detta är ett billigt men bra litet skrivbord för dig som nöjer dig med en enklare modell till barnrummet. En fördel med detta skrivbord är att det är lättviktigt och inte tar upp speciellt mycket plats. Detta är en produkt från Jox, som gjort sig känd för sina billiga men kvalitativa inredningsdetaljer till barnens rum.

Detta skrivbord har två stycken rymliga lådor undertill där man kan förvara allt som hör till pyssel och hemläxor. Vi gillar att själva bordsytan är helt ren utan några sargar eller andra detaljer som stör. Eftersom ytan är så pass stor och rymlig så är det enkelt att få arbetsro. Vi gillar även den lugna färgskalan på denna stilrena modell.

3. Skrivbord Lewis

 • Robust klassiskt skrivbord
 • Mycket förvaring
 • Fina handtag av rep på lådorna

Detta är ett klassiskt skrivbord för er som värderar stabilitet och förvaringsmöjligheter högt. Skrivbordet är massivt och har fina detaljer i trät och fina handtag av rep på lådorna. Tack vare att skrivbordet har tre stora lådor finns gott om förvaringsmöjligheter. Här finns plats både för allt som hör skrivbordet till men även för leksaker eller annat man vill kunna plocka undan.

4. Cloudberry Castle Skrivbord och Stol

 • Stilrent
 • Mycket för pengarna
 • Bra förvaringslåda

För ett väldigt lågt pris får man ett komplett möbelset till barnens rum. Ett bra och praktiskt skrivbord med stora förvaringslåda under och en liten hylla över. Ingår gör även en stol som står mycket stabilt tack vare dess utåtlutande ben. Tack vare att förvaringslådan undertill är så pass stor så är det lätt att hålla rent på skrivbordet. Det är bara att lägga ner alla prylar i lådan när det är dags att städa undan.

5. Jabadabado Skrivbord

 • Snygg klassisk design
 • Smidigt och platsbesparande
 • Rymlig arbetsyta

Detta är en av våra absoluta favoriter vad det gäller skrivbord designade för just barn. Detta skrivbord är härligt läckert designat i klassisk stil. Samtidigt som bordet har fina detaljer så är det väldigt enkelt och funktionellt. Bordet är relativt lättviktigt och är därför lätt att flytta. Detta skrivbord tar heller inte speciellt mycket plats i anspråk samtidigt som man lyckats tillhandahålla en stor yta att jobba på.

Som alltid lyckas Jabadabado presentera en kvalitativ produkt som är byggd för att hålla i längden. Förutom bra yta så har skrivbordet även bra förvaring i form av tre stycken lådor.

Finns det bra små skrivbord för mindre rum?

Svaret på den frågan är ja, titta bara i vår lista ovan så hittar du flera bra alternativ som passar även i mindre rum. Om man är väldigt trångbodd kan det ibland till motsats mot vad man först tänkte vara klokt att skaffa ett lite större skrivbord, men med bra förvaringsmöjligheter. Om man kombinerar ett skrivbord med förvaring så tar möblerna kanske mindre plats totalt sett än vad de hade gjort om man köpt en separat förvaringsmöbel.

När ska man börja med skrivbord?

Vår åsikt är att det är fördelaktigt att ge sitt barn ett skrivbord redan i väldigt unga år. Skrivbordet fyller alltid en funktion, även om man inte ännu börjat med skolarbete. Genom att ha en lite hörna där man kan rita eller göra annat pyssel så underlättar man för sitt barn att få uttrycka sin kreativitet utan att bli störd.

När barnet väl börjar skolan och får läxor känns det sedan inte så dramatiskt eller pressat att sitta ner vid skrivbordet. Istället kan skrivbordet associeras med kreativa och roliga aktiviteter.

Äldre recensioner

Jox Skrivbord

Detta är ett härligt och riktigt snygg skrivbord i retrostil från svenska tillverkaren Jox. Vi valde det läckra gröna skrivbordet men det finns även andra färger att välja på med samma fina design. Dessa skrivbord passar in i vilken inredning som helst. Tack vare att benen på detta bord är lutade, och sedan sammanfogade längst ner, så får detta skrivbordet en helt överlägsen stabilitet. Det känns bra att ha ett skrivbord som nästan är omöjligt att välta i just barnens rum.

Till detta bord kan man köpa till matchande stolar i samma serie, eller varför inte matcha med dem man redan har. Vi gillar just enkelheten i denna produkt, då det är något som gör att den ser väldigt bra ut hemma hos de flesta. Materialet är metall och MDF vilket gör att skrivbordet är väldigt lätt att hålla rent, det är bara att torka med en fuktig trasa.

Sebra Classic

Detta är ett riktigt exklusivt och väldigt fint skrivbord för de lite äldre barnen. Detta är ett av de finaste skrivborden vi sett, tyvärr är priset också därefter. Om man värderar kvalitet och skandinavisk design högt så är detta skrivbord dock väl värt pengarna. Med denna produkt får man en möbel som kommer kunna stå kvar och förhöja inredningen i ett rum i många år framöver. Något vi speciellt gillar med detta skrivbord är de elegant rundade hörnen, något som får det att sticka ut från den stora massan av vanliga fyrkantiga skrivbord. Materialen är bok, gummiträ och MDF.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se