Bästa sminkdockan: Bäst i test 2020

Sminkdockor har funnits med länge. I sin nuvarande form har sminkdockan funnits i minst 40 år. Sminkdockan är minst lika populär idag som den var när vi som är föräldrar idag själva var små. Sminkdockor finns i olika varianter, ibland även kallade stylinghuvud eller sminkhuvud. Vissa av produkterna fokuserar enbart på hårstyling medan andra fokuserar på själva sminkningen. Vanligast är de sminkdockor som är väl lämpade både att styla håret på men också att sminka.

Förutom att en sminkdocka kan vara ett roligt tidsfördriv, för barnet ensamt, men även vid gemensam lek, så kan den även utgöra ett hjälpmedel för barnet att uttrycka sig och utforska sina kreativa sidor. När man sminkar eller fixar hår så finns stora möjligheter att vara kreativ och göra precis som man vill. Tack vare att det är en docka man sminkar på så gör det ju inte så mycket om man tar ut svängarna lite för mycket.

De 5 bästa sminkdockorna 2020

Vi har testat ett flertal sminkdockor, stylinghuvuden och sminkhuvuden som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de fem produkter vi gillade allra bäst. En bra sminkdocka ska ha en god kvalitet och hålla för flera års användning. Till en bra produkt tycker vi även att det bör ingå många tillbehör så att man kan börja leka direkt utan att behöva skaffa saker som hårspännen eller smink separat.

1. Baby Born Sminkhuvud Sister

Detta är en sminkdocka av hög kvalitet som kommer tåla flera års stylande och sminkande. Dockan har fint blont hår som man kan öva på att sätta upp på olika sätt. Medföljer gör en mängd olika fina små hårband och en hårborste. Man får även smink i flera olika färgglada färger, det är bara fantasin som sätter gränserna för vad som är möjligt. Sminket som kommer med denna sminkdocka är hudvänligt vilket känns tryggt då även barnen kan pröva det på sig själva utan att det är någon fara.

2. My Girl Smink- och frisyrhuvud

Detta är en fin sminkdocka med mycket tillbehör. Dockan har vackert långt blont hår som man kan kamma och sätta upp på olika sätt. Medföljer gör kam och borste, olika hårsnoddar och hårspännen i fina färger. Man kan sedan sminka dockan med de olika ögonskuggorna som kommer i flera olika färger samt de olika läppglansen. Något vi uppskattar med denna produkt är hur lätt det är att tvätta bort sminket, detta gör att dockan är lätt att underhålla och återställa så att leken kan börja om från början igen.

3. L.O.L. Surprise! OMG Stylinghuvud

Detta är en riktigt coolt stylinghuvud där man har främst har fokuserat på möjligheten att göra snygga frisyrer. Med hjälp av av flera olika medföljande hårstycken samt kammar och alla möjliga accessoarer kan man skapa en frisyr med attityd. Detta är en snygg produkt som känns väldigt robust och kvalitativ. En extra detalj som är väldigt rolig är att dockans smink framträder om man häller kallt vatten på den!

4. Dream Collection Sminkdocka

Detta är den billigaste sminkdockan vi har testat. Glädjande nog är denna produkt även en av de bättre vi hittat. Med tanke på dockans pris så håller den en förvånande hög kvalitet. Väldigt positivt är också att det ingår en mängd tillbehör som gör att man kan leka länge utan att tröttna. Med dockan kommer diverse tillbehör till håret, däribland en hårtork. Hårtorken går på batteri och låter precis som en vanlig hårtork i miniatyr. Man kan därför leka hårsalong och göra olika uppsättningar (eller till och med klippa om man skulle vilja) på det finna och tåliga blonda håret. Medföljer gör även gör även ögonskugga.

5. Cloudberry Castle Sminkhuvud

Cloudberry Castle Sminkhuvud är ett sminkhuvud i mellanprisklassen som levererar. Detta sminkhuvud är stabilt och håller en bra kvalitet, det känns hållbart och vi känner oss trygga med att det kommer tåla många timmars lek under lång tid framöver. Denna docka fokuserar både på hårvård och på smink. Man får med smink, hårborste, papiljotter och hårspännen med mera. Denna docka finns i olika versioner där bland annat hårfärgen skiljer sig åt.