Bästa snowracern: Bäst i test 2020

Vi har granskat och testat en mängd snowracers för barn. Nedan presenterar vi de enligt oss fem bästa alternativen för säsongen. För att snowracer ska vara bra i våra ögon ska den vara kvalitativ, säker, prisvärd men framförallt fungera bra i backen och vara rolig att köra. Ett tips är också att tänka långsiktigt, lägg hellre ut några hundralappar extra för att få en snowracer som kan användas år efter år snarare än satsa på det som blir billigast bara för stunden.

Snowracer, de 5 bästa 2020

1. Yamaha Snow Trike

yamaha snowracer
 • Coolaste utseendet
 • Överlägsen kvalitet
 • Körglädje till max

Yamahas snow trike har det coolast utseendet på en snowracer vi har sett. Utseendet kan liknas vid en snöscooter i kombination med en motorcross. Tack vara dess fräcka design är den en omedelbar fullträff oss barnen. Det faktum att detta är en snowracer med riktigt bra kvalitet som beter sig fantastiskt i backen gör ju inte saken sämre.

Detta är en stabil snowracer som är snabb, pålitlig och lättstyrd, det kan inte bli annat än högsta betyg. Enda nackdelen är att detta fordon kostar en del, men vi tycker helt klart att de extra hundralapparna kan vara värda att betala för en så komplett snowracer som ju faktiskt kommer hålla i bra många år.

2. Stiga – Snowracer Curve SX Color Pro 

stiga snowracer
 • Utrustad med styre istället för ratt
 • Förstärkt ram
 • Snabb och rolig

Detta är Stigas enda snowracer som har ett styre istället för en ratt. Styret är en riktigt fullträff, barnen älskar att kunna manövrera mycket snabbare och smidigare i backen. Den snabba direkta styrningen gör att man kan sladda och göra roliga stunts i backen. Eftersom denna snowracer uppmuntrar till lite vildare åkning så rekommenderar vi inte den för de allra minsta barnen. Positivt är dock att detta är en rejäl snowracer som har bra kvalitet och känns väldigt säker. Stiga tillverkar riktiga kvalitetsprodukter och därför känns det tryggt som förälder att det är ett bra fordon man släpper iväg barnet på. Denna snowracer har förstärkt ram just för att den ska klara av de extra påfrestningar som den direkta styrningen kan ge upphov till. Självklart är även bromsarna väl tilltagna.

3. STIGA SnowRider

 • Innovativ
 • Rolig
 • Snabb

STIGA SnowRider är egentligen ingen vanlig snowracer men vi gillar den så mycket att vi ändå kände oss manade att ha med den i listan. Detta är en ett väldigt roligt och fartfyllt litet fordon som kommer göra succé i backen. Eftersom detta fordon kräver lite av föraren, både vad det gäller balans och förmåga att hantera hastigheten rekommenderar vi inte denna till något barn under 7 år.

Eftersom man kommer väldigt nära backen med detta fordon känns det speciellt spännande och fartfyllt för barnen. Detta är ett väldigt slimmat fordon med fokus på fart. STIGA SnowRider har därför ingen broms, men var inte orolig, det går relativt fort att få stopp på den när man lutar sig åt sidan och sätter i fötterna i backen. Detta snöfordon har en robust aluminiumram som inte sviker och ett greppvänlig handtag som gör att man säkert kan hålla sig kvar på den även vid lite vildare åkning. Detta är en innovativ och extremt rolig snowrider som passar bra för alla, och kanske särskilt bra för dem som hunnit tröttna lite på den klassiska snowracern.

4. Hamax Snow Trike Sno Blade

 • Prisvärd
 • Tjock ram
 • Pålitlig

Hamax Snow Trike Sno Blade är snowracern med det långa namnet som överraskar oss positivt. Eftersom Stiga är en så dominant tillverkare på den svenska marknaden så var det roligt att hitta denna prisvärda snowracern från Hamax. Detta är en snowracer, eller snow trike som Hamax kallar den, som har en smart design som gör att den även kan åka baklänges! En annan smart detalj på denna produkt är den stannar om barnet trillar av.

Detta är en robust snowtrike som har en tjock och solid ram som känns säker. Fotbromsen är rejäl och kan få fordonet att stanna snabbt. Själva ratten och styrskenan fungerar vad vi kan se alldeles utmärkt både på packat underlag men även i mycket lös snö. Denna snowracer finns i flera olika snygga färger.

5. Pinepeak Snow Trike

 • Billig
 • Lättstyrd

Detta är snow racern för dig som vill hitta ett bra budgetalternativ. Denna snow racer är den billigaste vi kan rekommendera, går man ner lägre i prisklass så har vi inte hittat några som håller måttet. Man märker att denna snow racer är mer lättviktig och inte fullt så kvalitativ som många andra produkter. Med tanke på hur lågt pris detta lilla fordon har så kan vi dock tänka oss att se mellan fingrarna med den något tunna bygg-kvalitén.

Denna snowracer har allt som behövs för att den ska göra succé en snöig vinterdag. Den har en greppvänlig ratt och en kompetent styrskena som gör det lätt att kryssa fram i backen. Självklart ingår snöre så att barnen lätt kan dra upp den igen för en till åktur i backen.