Bästa snowracern: Bäst i test 2022

Vi har granskat och testat en mängd snowracers för barn. Nedan presenterar vi de enligt oss fem bästa alternativen för säsongen. För att snowracer ska vara bra i våra ögon ska den vara kvalitativ, säker, prisvärd men framförallt fungera bra i backen och vara rolig att köra. Ett tips är också att tänka långsiktigt, lägg hellre ut några hundralappar extra för att få en snowracer som kan användas år efter år snarare än satsa på det som blir billigast bara för stunden.

Snowracer, de 5 bästa 2022

1. Stiga Snowracer Iconic

 • Överlägsen kvalitet
 • Klassiska modellen
 • Lättstyrd och rolig

Denna klassiska modell från svenska Stiga håller precis som tillverkarens andra produkter en väldigt hög kvalitet. Detta är en snowracer som man kan lita på att den kommer hålla år efter år även om den används mycket. Denna snowracer har ett lite högre pris än många av de konkurrenternas varianter. Enligt vår mening så är det dock oftast en dålig idé att satsa på en allt för billig produkt, då dessa lätt går sönder efter ett tag. Att köpa bra kvalitet blir därför billigare i längden.

Denna modell har en ratt som gör den väldigt lättstyrd i backen, något som blir både roligare och säkrare. Snowracern är väldigt robust, varenda del känns stabil och hållbar. Fordonet tål en passagerarvikt på hela 80 kg. Medföljer gör även ett tåligt dragsnöre. Enligt vår erfarenhet går det bra att dra racern även med passagerare på den. Denna modell är relativt kompakt, något som gör den enklare att förvara och även hantera.

Stiga Iconic finns för närvarande i färgerna blå, rosa, samt även i en grön miljövänlig Bio-version.

2. Stiga Snowracer Curve Color Pro

 • Bäst i test
 • De senaste finesserna
 • Stannar om föraren trillar av
 • Extra stor framskida för bättre kontroll och styrning

Detta är enligt oss en av säsongens absolut bästa snowracers. Som alltid levererar Stiga toppkvalitet på sin Snowracer, kombinerat med ett bra pris. Detta är en riktigt robust och hållbar snowboard som både känns säker och väldigt rolig att åka på. Denna snowboard har en ovanligt stor och bred framskida, detta gör att man får bättre kontroll. Den stora stabila framskenan gör att man känner sig säkrare i backen samtidigt som det även blir lättare att navigera och att göra trick.

Denna snowboard har en relativt rymlig sits som tack vare sin rundade form är bekväm att sitta på. Vi gillar särskilt den väl gummerade ratten som är bekväm att styra med. Denna snowboard har också en väldigt praktisk egenskap som vi vet att många barn kommer att uppskatta efter några åk i backen, tack vare en speciell fjäder stannar den nämligen om dessa förare skulle råka trilla av på vägen. Värt att nämna är även det fiffiga dragsnöret som rullar ihop sig själv när man släpper det.

3. Stiga – Snowracer Curve SX Color Pro 

stiga snowracer
 • Utrustad med styre istället för ratt
 • Förstärkt ram
 • Snabb och rolig

Detta är Stigas enda snowracer som har ett styre istället för en ratt. Styret är en riktigt fullträff, barnen älskar att kunna manövrera mycket snabbare och smidigare i backen. Den snabba direkta styrningen gör att man kan sladda och göra roliga stunts i backen. Eftersom denna snowracer uppmuntrar till lite vildare åkning så rekommenderar vi inte den för de allra minsta barnen. Positivt är dock att detta är en rejäl snowracer som har bra kvalitet och känns väldigt säker. Stiga tillverkar riktiga kvalitetsprodukter och därför känns det tryggt som förälder att det är ett bra fordon man släpper iväg barnet på. Denna snowracer har förstärkt ram just för att den ska klara av de extra påfrestningar som den direkta styrningen kan ge upphov till. Självklart är även bromsarna väl tilltagna.

4. STIGA SnowRider

 • Innovativ
 • Rolig
 • Snabb

STIGA SnowRider är egentligen ingen vanlig snowracer men vi gillar den så mycket att vi ändå kände oss manade att ha med den i listan. Detta är en ett väldigt roligt och fartfyllt litet fordon som kommer göra succé i backen. Eftersom detta fordon kräver lite av föraren, både vad det gäller balans och förmåga att hantera hastigheten rekommenderar vi inte denna till något barn under 7 år.

Eftersom man kommer väldigt nära backen med detta fordon känns det speciellt spännande och fartfyllt för barnen. Detta är ett väldigt slimmat fordon med fokus på fart. STIGA SnowRider har därför ingen broms, men var inte orolig, det går relativt fort att få stopp på den när man lutar sig åt sidan och sätter i fötterna i backen. Detta snöfordon har en robust aluminiumram som inte sviker och ett greppvänlig handtag som gör att man säkert kan hålla sig kvar på den även vid lite vildare åkning. Detta är en innovativ och extremt rolig snowrider som passar bra för alla, och kanske särskilt bra för dem som hunnit tröttna lite på den klassiska snowracern.

5. Dantoy Styrpulka

 • Styrning med hjälp av ratt och skena
 • Möjlighet att bromsa när det går för fort
 • Stabila handtag
 • Rolig pulka av hög kvalitet!

Detta är en riktigt rolig och snabb styrpulka som med hjälp av sin ratt och styrskena kan tävla med även de bästa snowracers! Pulkan har även bromsar om det skulle gå lite för fort vid tillfällen. En rolig styrpulka av hög kvalitet, rekommenderas!

Äldre recensioner

Yamaha Snow Trike

yamaha snowracer

Yamahas snow trike har det coolast utseendet på en snowracer vi har sett. Utseendet kan liknas vid en snöscooter i kombination med en motorcross. Tack vara dess fräcka design är den en omedelbar fullträff oss barnen. Det faktum att detta är en snowracer med riktigt bra kvalitet som beter sig fantastiskt i backen gör ju inte saken sämre.

Detta är en stabil snowracer som är snabb, pålitlig och lättstyrd, det kan inte bli annat än högsta betyg. Enda nackdelen är att detta fordon kostar en del, men vi tycker helt klart att de extra hundralapparna kan vara värda att betala för en så komplett snowracer som ju faktiskt kommer hålla i bra många år.

Pinepeak Snow Trike

Detta är snow racern för dig som vill hitta ett bra budgetalternativ. Denna snow racer är den billigaste vi kan rekommendera, går man ner lägre i prisklass så har vi inte hittat några som håller måttet. Man märker att denna snow racer är mer lättviktig och inte fullt så kvalitativ som många andra produkter. Med tanke på hur lågt pris detta lilla fordon har så kan vi dock tänka oss att se mellan fingrarna med den något tunna bygg-kvalitén.

Denna snowracer har allt som behövs för att den ska göra succé en snöig vinterdag. Den har en greppvänlig ratt och en kompetent styrskena som gör det lätt att kryssa fram i backen. Självklart ingår snöre så att barnen lätt kan dra upp den igen för en till åktur i backen.