Bästa sovormen: Bäst i test 2024

barn och sovorm

Sovormen är är en sovkamrat som blivit väldigt populär på senare tid. Att sovormen är omtyckt är inte så konstigt då den kan fylla en mängd funktioner i en barnfamiljs hem. Allra främst är sovormen kanske avsedd för att vara en mysig barriär i det unga barnets säng. Man kan exempelvis ringla sovormen längs spjälsängens sidor för att bilda ett mjukt skydd, så att barnet inte slår sig mot sängens hårda spjälor. Många av sovormarna som finns på marknaden är även designade i åtanke att kunna användas som både gravidkudde och amningskudde. När man som blivande mor ska vila är det tacksamt med rätt sorts stöd i sängen så att man får välbehövlig avlastning.

De 7 bästa sovormarna 2024

Vi har gått igenom och testat en stor mängd sovormar på marknaden. Nedan recenserar vi de sju sovormarna vi gillade allra bäst. En bra sovorm ska enligt vår mening kunna ha flera användingsområden. Vi gillar inte att slita och slänga, utan de barnprylar vi köper vill vi gärna att de hänger med så lång tid som möjligt. Därför är det en stor fördel att många av sovormarna går att använda redan när man är gravid och att de sedan kan följa med under barnets uppväxt, till exempel som en bra avdelare i sängen, som ett älskat gosedjur, men även som en cool kudde.

En bra sovorm ska även så klart hålla en god kvalitet och vara säker på det sättet att den inte får gå sönder och läcka ut något material. En bra sovorm ska självklart även ge ett bra stöd och ha en mjuk utsida som känns skön mot huden när man ligger intill den. Nedan testade produkter uppfyller alla nästan samtliga av våra krav.

1. Sleepy Krokodil Sovorm Storm Grey

Detta är förmodligen den snyggaste och mest kvalitativa sovormen i vår lista. Tyvärr så kostar denna sovorm lite mer än många andra andra. Vi tycker dock att denna produkt är väl värd att betala lite extra för med tanke på dess fantastiska egenskaper. Detta är en riktigt snyggt designad produkt som man blir glad av att titta på. Sovormen är supermjuk och mysig. Tyget är certifierat enligt Oekotex-standarden vilket garanterar kvalitet och att produkten är fri från skadliga ämnen. Hela denna sovorm är gjord av finaste ekologiskt bomull. Denna produkt har en självklart en praktisk funktion i att man kan använda den som spjälskydd, huvud- eller amningskudde. För oss är kuddens kanske främsta funktion att den är en väldigt fin och mysig inredningsdetalj.

2. Roomate Sovorm

För dig som letar efter en bra och snygg sovorm så kan vi rekommendera att du kollar in Roomates serie med sovormar. Roomate har tagit fram ett antal långa och mysiga “sovkuddar” i formerna av bland annat hund och drake. Dessa “sovormar” är så fina och charmiga att vi kände kärlek till dem redan vid första ögonkastet. Vår favorit är kudden som gestaltas som en avlång tax. Denna sovorm är väldigt gullig att titta på och mycket skön att sova med.

Att vårt val föll på just denna produkt har inte enbart att göra med dess oemotståndliga utseende. Detta är även en produkt som tar sitt ansvar då den är tillverkad av ekologisk Gots-certifierad bomull. Kuddens mjuka innanmäte är tillverkat av återvunnen polyesterfiber. Detta är en högkvalitativ och mysig kudde som vi varmt kan rekommendera. Kan förutom till mys användas rent funktionellt som sängavgränsare eller spjälskydd.

3. Vinter & Bloom Nordic Leaf Sovorm

Detta är en av de snyggaste sovormarna i vår lista. Denna sovorm är riktigt gullig och har dessutom diskreta färger vilket gör att den passar in i nästan vilken inredning som helst. Vinter & Bloom Nordic Leaf Sovorm är designad för att kunna användas på så många sätt som bara möjligt. Den går till exempel utmärkt att använda som gravidkudde, amningskudde och som skydd i spjälsängen. Denna sovorm är lite fastare än många andra produkter vi testat vilket gör att den ger väldigt bra stöd när man ligger mot den. Själva överdraget är väldigt lent och skönt, något som gör den oemotståndlig att sova med.

4. Babybay Sovorm Pique

Detta är en av de billigaste sovormarna vi testat, men även en av de bättre. Denna sovorm är lång och relativt mjuk vilket gör den väldigt skön att vila emot. Ormen är också väldigt formbar vilket gör att den går att använda till en mängd olika användningsområden. Sovormen är exempelvis lämplig att lägga runt de hårda spjälorna i spjälsängen för att skydda barnet, men den går även att använda som amningskudde eller stödkudde när man är gravid. Vi gillar produkter som har många användningsområden, om man köper denna kudde redan när man är gravid kan man använda den lång tid framöver. När barnet blir större kan kudden användas som en skön inredningsdetalj.

5. NG Baby Dandelion Sovorm

Detta är en väldigt mjuk sovorm i bomullsjersey som vi tycker mycket om. Kudden har ett motiv som inte ser barnsligt ut vilket gör att den kan användas i både soffa och säng även när barnen blivit lite större. Vi gillar att det finns band i ändarna på denna kudde. Med hjälp av banden kan man knyta ihop kudden så att den blir som en sammanhängande ring. Denna kudde är fylld med styrolitkulor, något som gör att den känns väldigt lätt och luftig.

6. Kikadu sovorm kanin

sovorm

Detta är en riktigt söt sovorm i form av en bedårande sovande ormliknande figur med stora flaxande öron. Denna sovkompis är gjord av 100% ekologisk bomull, och den känns väldigt mjuk att ha emot huden. Fyllningen är av polyester och den tål lyckligtvis att tvättas i maskin, om än på ganska låg temperatur. Denna sovorm är hela 2 meter lång vilket gör att den fungerar bra som spjälskydd. Sovormen kan också användas som huvudkudde och även som gosedjur när barnet blir äldre.

Detta är en väldigt mjuk och skön sovorm av hög kvalitet med utsida av ekologisk bomull.

7. Fehn Swan Lake Snake Spjälskydd Caterpillar

När vi såg denna sovorm första gången föll vi direkt. Detta är en väldigt gullig sovorm som har ett utseende som sticker ut. Vi gillar det faktum att Fehn Swan Lake Snake Spjälskydd Caterpillar är som ett lapptäcke med olika mönster längs ormens sträckning. Om man gillar utseendet på denna orm så kan vi varmt rekommendera den. Detta är en kvalitativ produkt som har en mängd användningsområden. Vi har använt ormen som både amningskudde, spjälskydd men även som en liten lekpöl för barnen.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se