Bästa sovpåsen: Bäst i test 2024

bästa sovpåsen

En sovpåse är en produkt med många fördelar. Sovpåsen kan exempelvis ge extra värme om man har kallt hemma, eller om man är ute på äventyr med barnet. En fördel med denna produkt är även att den, till skillnad från ett vanligt täcke, inte inte av misstag kan hamna över barnets huvud. Om man är orolig för kvävningsrisken så kan det vara väl värt att skaffa sig en sovpåse för att dels öka säkerheten, och dels för att lugna sin egen oro.

En stor fördel med sovpåsen är även att man vet att den håller barnet varm. Barnet kan ju som bekant råka sparka bort ett vanligt täcke, något som gör att han eller hon riskerar att ligga och bli kall under sömnen.

De 5 bästa sovpåsarna 2024

Vi har undersökt den svenska marknaden vad det gäller sovpåsar. Vi har granskat olika produkters kvalitet och materialval. Även design och prisnivå har varit i fokus i vår undersökning. Nedan har vi tagit fram fem stycken toppkandidater som vi tycker presterar mycket bra. Våra utvalda produkter håller alla en mycket hög standard. De val vi gjort är säkra och är gjorda av slitstarka såväl som bekväma material. Prisnivån har även varit en mycket viktig faktor i vårt urval, vi har därför valt bort en del produkter som vi tyckt varit bra, men som känts dyra i förhållande till utbudet på marknaden i stort. Läs vidare för att se vilken av sovpåsarna i vår topplista som passar dig och ditt barn allra bäst.

1. Ergobaby On The Move Sovpåse

Vi gillar verkligen de flesta av sovpåsarna från Ergobaby. De har mängder av alternativ att välja på, vi föll dock extra för denna modell med namnet On the Move. Produkten finns i flera olika färger och mönster, alla med samma höga kvalitet. Denna sovpåsen är tillverkad av 100% bomull med ett fodrat innanmäte av polyester. Materialvalen är noga utvalda för att sovpåsen ska kunna andas.

Detta är en mycket kvalitativ och praktisk sovpåse som slår många av de andra produkter vi testat. Ergobaby On The Move är praktisk på så sätt att den kan göras om till byxben när barnet vill kunna vara mer rörlig. Påsen har en dubbelriktad dragkedja som underlättar vid blöjbyten. Denna sovpåse är tack vare alla sina positiva egenskaper väl värd utmärkelsen bäst i test.

2. Jollein Sommar Sovpåse

Detta är en riktigt fin och luftig sovpåse från välkända märket Jollein. Detta är en produkt med fokus på ett praktiskt vardagsliv. Påsen har en lång dragkedja som är lätt att dra upp och ner, något som gör att blöjbytet går väldigt snabbt och smidigt.

Denna påse är tillverkad av 100% bomull av högsta kvalitet. Påsen känns mjuk och skön både på insidan och utsidan. Trots att tyget känns ganska tjockt och slittåligt så är det samtidigt luftigt på insidan av påsen, något som gör att barnet trivs bra i denna produkt.

3. Little Louie Bonnie Sovpåse med snedställd dragkedja

Little Louie Bonnie är en både skön och praktisk sovpåse där bebisen kan sova tryggt. Konstruktionen är sådan att sovpåsen ser till att det inte är någon risk bebisen sparkar av sig, eller får täcket över sitt huvud, något som kan vara fallet med traditionella täcken.

Denna sovpåse har en speciell design som sticker ut lite om vi jämför den många av de andra produkter vi testat. Little Louie Bonnie har knappar vid axelpartiet och den har även en dragkedja som som öppnas längs diagonalen, hela vägen runt sovpåsen. Den innovativa designen gör påsen lätt att öppna på ett sätt som gör att man snabbt kan utföra blöjbytet.

4. DockATot Sovpåse

Detta är en charmerande stilig sovpåse som är väldigt populär. Vi kan förstå varför så många faller för just denna modell. DockATot har flera olika versioner av denna sovpåse, så kolla vilka mönster och färger som faller dig i smaken! Självklart finns deras olika påsar även i olika storlekar.

Positivt är att denna produkt har enkelhet och smidighet i fokus. Uppe vid axlarna finns knappar som gör påsen lätt att både ta av och sätta på.

Något som sticker ut med just denna produkt är dess något ovanliga form. Tack vare sovpåsens runda och rymliga botten så har bebisen gott om plats att röra på fötter och ben inne i sovpåsen. Det faktum att barnet kan röra sig på detta sätt gör att påsen känns bekvämare och mindre begränsande än många av de konkurrerande tillverkarnas modeller.

Goda nyheter med just denna produkt är att den är certifierad enlikt Oeko-tex standard, något som gör att man kan känna sig helt säker på att produkten är fri från kemikalier.

5. Aden + Anais Bomullsmuslin Lätt Sovpåse

Detta är en ombonad och mysig sovpåse med ett relativt tjockt och mjukt tyg av bomullsmuslin. Trots det rejäla och kvalitativa tyget så har tillverkaren sett till att sovpåsen kan andas, något som gör den behaglig att sova i.

Produkten är framtagen med säkerheten i första rum. Påsen är fri från skadliga färgämnen och kemikalier. Detta är en produkt som är både praktiskt och bekväm. Vi tycker att sovpåsen är relativt billig om man ser till den kvalitet man får för pengarna. Ett riktigt bra köp helt enkelt!

Sovpåsen – inte något för alla

Sovpåsen är en mycket bra produkt för de allra flesta. Det finns dock barn som helt enkelt inte tycks känna sig bekväma med att sova i en sovpåse. Ibland kan det handla om att den aktuella modellen helt enkelt inte passar barnet. Det kan vara så enkelt som att påsen begränsar rörelseförmågan allt för mycket. Om man verkligen vill få det att fungera med en sovpåse så kan man så klart testa en annan, förslagsvis lite mer rymlig modell. Ibland kan det dock vara så att man helt enkelt får ge upp och acceptera att ens barn inte trivs med att sova i sovpåse. Man får istället då satsa på en bra kudde och ett bekvämt och värmande täcke.

Man bör även vara försiktig med att börja med sovpåse innan barnet är redo för det. Det brukar vara en bra tid att testa sovpåsen när man märker att barnet börjar rulla och röra på sig i sängen. Sovpåsen gör att barnet hålls på plats på ett bra sätt, något som kan kännas tryggt både för barnet och oss föräldrar.