Bästa sparkbilen: Bäst i test 2020

barn på sparkbil

En sparkbil är en gammal traditionell leksak som är lika populär idag som den var för hundra år sedan. De flesta sparkbilarna är relativt okomplicerade, men i dess enkelt får man ett fordon som är väldigt hållbart och som kan användas under lång tid. Vi tycker därför att varje barnfamilj borde ha minst en sparkbil, eftersom detta är ett fordon som är omtyckt av barn och som inte ställer några stora krav på föräldrarnas deltagande i leken.

De 5 bästa sparkbilarna 2020

Vi har granskat och provat ett stort antal sparkbilar. I denna artikel listar vi de fem bilarna vi tycker är bäst just nu. Vi har här även försökt lyfta fram bilar från lite olika prisklasser.

1. Brio Ride On Race Car

brio sparkcykel
 • Vacker design
 • Toppkvalitet
 • Robust

Brio Ride On Race Car är bilen för dig som vill ha det allra bästa. Detta är en svenskdesignad liten sparkbil av högsta kvalitet. Allt ifrån den strömlinjeformade karossen till ratten, de vita hjulen och den roliga trätutan håller toppkvalitet, både utseendemässigt och även materialmässigt.

Detta är en ergonomiskt utformad sparkbil som är skön att sitta på. Denna bil kostar lite mer än många andra bilar vi tittat på, men vi tror att man har igen pengarna i längden med tanke på att denna bil kommer hålla längre, och även kommer kunna användas av syskon eller andra barn i framtiden. Detta är en bil man kommer ha ha glädje av länge. Bilen förenar nytta med nöje på det sättet att barnen älskar att leka med den samtidigt som åkandet tränar upp deras finmotorik.

2. Skip Hop Ride On Toy 3 i 1

 • Smart
 • Mångsidig
 • Prisvärd

Skip Hop Ride On Toy 3 i 1 är en sparkbil, men den kan också vara en vagn eller sparkcykel. Eftersom detta fordon kan byggas om så kan den vara med under en stor del av barnets uppväxt. Sin form som vagn är nämligen allra mest lämpad för de allra yngsta. Genom att förvandla den till en vagn som man skjuter framför sig så får det lilla barnet nämligen det extra stöd som krävs för att gå gå runt obehindrat. I vagnen som man skjuter framför sig kan barnet har sina mest spännande leksaker.

I steg två kan lådan i vagnen vändas upp och ner så att den blir till ett säte. Då har man plötsligt byggt en sparkbil som barnet kan köra runt med och få att röra sig framåt med hjälp av benkraft.

I steg tre krävs lite mer balans, då tar man nämligen bort sätet och höjer styret, vips så har fordonen förvandlats till en rolig sparkcykel på fyra hjul.

Med tanke på mångsidigheten på detta fordon tycker vi att detta är ett prisvärt val som kommer att ge mycket underhållning och glädje i många år framöver.

3. BIG Bobby Car Classic

 • Klassikern
 • Hållbar
 • Prisvärd

Detta är den mest klassiska och förmodligen mest vanliga sparkbilen, den har funnits med i många generationer nu. Det finns en anledning till att denna bil fortfarande säljs i samma utförande, den är nämligen prisvärd och väldigt hållbar.

BIG Bobby Car Classic är tillverkad i robust hårdplast och tål det mesta man kan utsätta den för. Bilen har allt ett lekfullt barn behöver, den har en ratt och en tuta. Man kan springa med bilen för att få upp farten, sen är det bara att hoppa på den och sätta fötterna på fotstöden längs sidan och styra. Bilen har även en “dragkrok” där man kan ansluta ett släp för att frakta till exempel sina leksaker.

4. Wigglekart Deluxe

 • Innovativ
 • Snabb
 • Populär bland de lite äldre barnen

Wigglekart Deluxe är inte en traditionell sparkbil eftersom man främst driver den med handkraft, men detta är ett så spännande litet fordon att vi ändå tillåter den att komma med på vår lista. Detta fordon tycks vara extremt populärt bland barnen, kanske är det för att man får mycket fart och rull med endast en liten ansträngning. Genom att vicka på ratten på detta fordon får man det nämligen att röra sig framåt, särskilt när man svänger kan det ibland gå riktigt snabbt.

Detta innovativa fordon drivs framåt tack vare friktion, lägesenergi och även centrifugalkraft. Eftersom det kan vara lite knepigt att få in tekniken så rekommenderar vi inte denna leksak för de allra yngsta. För de barn som klarar av att köra Wigglekart kan leken bli bra mycket roligare än en vanlig sparkbil, som ju ofta inte är så snabb. Tillverkaren rekommenderar den för åldersgruppen 3-7 år, men även vi vuxna kan faktiskt tycka det är roligt att ta en provtur!

5. Ferrari 458 Italia Sparkbil

 • Coolast
 • Bra däck
 • Lättrullad

Vem har inte drömt om att köra en ferrari, nu kan man åtminstone ge sitt barn en chans att få köra denna sportbil. I alla fall en leksaksversion av den, denna sparkbil tillverkas nämligen på licens från Ferrari. Detta är en bil av hög kvalitet, med ett helcoolt utseende, de andra barnen kommer bli gröna av avund.

Denna sparkbil har ett skönt lädersäte, en tuta som hjälper till att hålla vägen fri och fyra punkteringsfria däck. Bilen rullar väldigt lätt och är även väldigt lättstyrd. Detta är en bra bruksbil som tål att lekas med. Priset är lite högre än vad vi hade föredragit, men vad annat kunde man förväntat sig av en Ferrari.