Bästa sparkcykeln för barn: Bäst i test 2020

Vi har gått igenom och testat ett stort antal sparkcyklar på marknaden. Nedan ser du resultatet, vi har plockat fram de fem sparkcyklarna som vi tycker presterar bäst, sammanvägt faktorer såsom, funktion, utseende, säkerhet och prisvärdhet. Vi har också försökt ta fram något för alla åldrar.

De 5 bästa sparkcyklarna 2020

1. STIGA Sparkcykel Route 200-S

Stiga sparkcykel
 • Hög kvalitet
 • Lättrullad
 • Prisvärd

STIGA Sparkcykel Route 200-S är en sportig sparkcykel av riktigt hög kvalitet. Denna sparkcykel är perfekt om du vill ge ditt barn det bästa. Något man reagerar på första gången man ser denna sparkcykel från Stiga är hur stora hjulen är, mycket större än hos de flesta av konkurrenterna. De stora hjulen gör att denna sparkcykel rullar lättare och snabbt kommer upp i högre hastigheter. Att sparcykeln är så lättrullad är väldigt tacksamt om man ska färdas en bit, man behöver inte alls ta i lika mycket som man behöver på de flesta andra sparkcyklarna vi testat.

Trots att sparkcykeln är snabb så känner vi oss trygga med dess säkerhet. Denna cykel har kvalitet och stabilitet som håller. Bromsar gör man genom att tryck lätt på bakhjulet med ena foten. Bromsen tar bra och gör ett bra jobb med att ta ner farten snabbt och smidigt.

2. STIGA Sparkcykel Trehjuling Supreme

sparkcykel med tre hjul
 • 100% balans
 • Robust
 • Bra för de yngre barnen

STIGA Sparkcykel Trehjuling Supreme är en väldigt stadig sparcykel tack vare att den har tre hjul. Denna sparkcykel är väldigt bekväm och passar barn i alla åldrar, även om den kanske är allra bäst lämpad för yngre barn, eftersom den är så bra på att hjälpa till att hålla balansen. Det faktum att cykeln är justerbar i höjdled gör dock att den passar vilken ålder som helst, flexibiliteten gör också att barnen kan växa med denna sparkcykel, vilket ju är toppen.

Själva ståplattan är väldigt stabil och säker. Bromsar gör man med hjälp av hjulet längst bak. Ingår gör även en korg man kan fästa på styret, perfekt för vattenflaska eller andra prylar. Denna sparkcykel är också väldigt smidig att ta med på semestern eller liknande eftersom man kan ta loss styrstången när man vill transportera fordonet.

3. Sparkcykel Mini2go Deluxe

 • Prisvinnande design
 • Växer med barnet
 • Kan användas från 10 månader till cirka 5 år

Detta är prisbelönt sparkcykel med mycket innovativ design. Mini2go Deluxe Kan tack vare sin design användas i många år. När barnet är litet kan man nämligen använda denna sparcykel som en slags kärra dom man själv som vuxen kan skjuta på. Barnet står då i en skyddad behållare med sitt eget styre. Barnet kan själv påverka riktningen i vilken cykeln går genom sin kropps lutning. Detta är ett väldigt roligt sätt för barnet att färdas på eftersom även väldigt unga barn klarar av att styra. Att styra cykeln på detta sätt är väldigt nyttigt för barnet då det tränar upp dess motorik.

När barnet sedan blir lite större så tar man bort själva stå-lådan och föräldrarnas handtag, detta förvandlar fordonet till en vanlig trehjulig sparkcykel. Som fristående sparkcykel är detta fordon väldigt stabilt och roligt. Genom fordonets flexibilitet får det en lång livslängd och kan vara med under flera av barnets uppväxtår. Vi gillar verkligen smarta lösningar som höjder livslängden på produkterna, detta är bra för plånbok såväl som för miljö!

4. Stoy Sparkcykel Classic 200

 • Stilren
 • Bra pris
 • Hållbar

Sparkcykel Classic 200 är bästa valet för dig som vill ha en billig klassisk sparkcykel utan att tumma på kvalitet och säkerhet. Detta är en bra sparkcykel till ett riktigt bra pris. Stoy är en svensk varumärke som gjort sig kända för bra produkter med snygg skandinavisk design. Denna sparkcykel är inget undantag från Stoys andra produkter, detta är ett fordon som är snyggt i all sin enkelhet, stilren helt enkelt.

Detta är en sparkcykel som passar för de lite äldre barnen, från 10 år och uppåt. Tack vare att cykeln har höjbart styre så kan den användas enda tills barnen bli i stort sett vuxna. Stoy sparkcykel classic har en robust stålram som går att vika ihop vid transport.

5. STIGA Scooter Mini Kid 3W

 • Fräck
 • Stabil
 • Billig

Detta är som man kan kanske kan se på bilden är sparcykel för de yngre barnen. Detta är en sparkcykel som kommer tjänstgöra en begränsad period i det yngre barnets liv innan han eller hon växt ur den och vill ha en lite mer vuxen sparkcykel. Fördelen med denna lilla sparkcykel är att den är relativt billig så när barnet har växt ifrån den så kan den ha fått gjort sitt, om inte fler syskon följer det vill säga. Trots sitt låga pris så kan man som vanlig lita på Stiga, detta är en stabilt byggd cykel som håller för det ett barn kan utsätta den för.

Detta är en tuff sparcykel som finns i flera färger. Vi gillar den lilla gullig korgen längst fram som möjliggör transport av för barnet viktiga prylar som ska med på färden. Eftersom fordonen har tre hjul så hjälper den till med balanshållningen. Trots stabiliteten så förbättrar barnen sin motorik genom att stå och åka på Stiga Scooter Mini.