Bästa speldosan: Bäst i test 2024

Leker med sin speldosa

Speldosan är en populär gammal trotjänare som funnits med länge nu. Speldosor kan komma i många olika former och utseenden. Vi är fascinerade över hur speldosan kan väcka både intresse och fascination hos den yngre publiken, samtidigt som den snabbt kan göra att de blir sugna på att ta en tupplur.

De 4 bästa speldosorna 2024

Vi har testat ett antal olika speldosor för barn. Nedan recenserar vi de fyra produkter vi gillade bäst. De speldosor vi valt ut håller alla en hög kvalitet. Produkterna är anpassade för barn på så sätt at de är slittåliga och fria från farliga delar som kan lossna. Vi har även valt ut produkter med bra tyger som är fria från gifter och är brandsäkra.

En aspekt som inte är att underskatta är även ljudet speldosan ger ifrån sig. Vi har valt ut produkter med melodier som vi tycker är mysiga och som barnen gillar. Självklart måste ljudet vara lugnt och locka till sömn.

1. Teddykompaniet Diinglisar Wild Speldosa

Detta är en väldigt fin speldosa av hög kvalitet från Teddykompaniet. Denna speldosa finns i flera fina versioner i formen av olika djur. Samtliga versioner har lugna och fina melodier som hjälper till att få barnen sömniga och därmed redo för en god natts sömn.

Det bästa med produkterna från Teddykompaniet, och då även såklart gällande just denna speldosa, är att de är noggrant testade och barnanpassade både sett till slittålighet men även till ämnen och material. Denna speldosa i formen av en mjukisleksak har har dragsäkra sömmar, den är fri från gifter samt är flamsäker. Mjukisdjuren i denna serie är hur gulliga som helst tycker vi vuxna, även barnen verkar gilla denna speldosa skarpt tack vare dess fina utseende, men även fina melodi.

2. Jollein Speldosa Moon

Detta är en mycket fin och även väldigt lugnande speldosa med fina melodier från Jollein. Detta är den perfekta speldosan om du vill hjälpa ditt barn på traven att sova. En nackdel med många andra speldosor på marknaden som vi upptäckt är att de förvisso kan vara fina men även kan ha en tendens att göra barnen uppspelta snarare än sömniga. Gulliga gosedjur som hänger i taket kan göra att barnen riktar uppmärksamheten dit, istället för att somna. Fördelen med just denna speldosa är att den har en lugn utformning och lugna färgskalor. Perfekt att hänga både i spjälsäng och i barnvagn!

3. Kikadu Speldosa Panda

Om du vill ha en speldosa som även är ett mjukt och gosvänligt gosedjur så har Kikadu flera stycken fina alternativ. I serien har de gosedjur i form av flera fina verkliga och overkliga djur. Vi föll för den charmiga pandan. Detta är ett stort mjukt och mysigt gosedjur som även är en speldosa. Om man drar i pandans snöre så får man höra en stämningsfull melodi som gör att man vill vila en stund.

Detta är enligt oss en av de bästa produkterna om man söker efter ett mer traditionellt gosedjur med inbyggd speldosa. Denna pandas känns kvalitativ och tålig, dessutom är ju utseendet bedårande fint. Denna speldosa är tillverkad av ekologisk bomull och återvunnen polyester.

4. Babblarna Speldosa Doddo

Om man ska köpa en speldosa så är det såklart en god idé att köpa en som barnet, som ska använda den, kommer att gilla. Med babblarna som tema så kan det nästan aldrig gå fel. Eftersom dessa figurer är så populära bland barnen så lär denna speldosa bli succé. Speldosan finns i formen av flera populära figurer, vi valde den charmiga Doddo.

Detta är en produkt vi känner oss väldigt trygga med. Sömmarna på Doddo är dragtestade och materialet är helt fritt från gifter och är även flamsäkert. Denna speldosa har ett yttre av Oeko-tex certifierad polyester.

Äldre recensioner

Kids Concept Edvin Hedgehog Speldosa

Denna speldosa väckte vår nyfikenhet första gången vi såg den. Vi tycker det är charmigt med produkter som inte ser ut precis som alla andra. Kids Concept har här verkligen lyckats designa en speldosa som sticker ut från mängden.

När man drar i snöret kommer en härlig och lugnande liten melodi. Denna charmiga och mjuka lilla igelkott har ett fäste som gör den enkel att fästa i allt från spjälsängen till barnvagnen eller bilbarnstolen. Positivt med denna produkt förutom dess originalet är att den även är relativt billig med tanke på att det är en väldigt kvalitativ och fin speldosa.

Naturezoo Octopus Speldosa

Detta är en speldosa vi gillar skarpt. Särskilt mycket gillar vi den lite hemstickade känslan som denna leksaks utseende förmedlar. Materialet som ser handstickat ut är certifierat med Oeko-tex vilket innebär att produkten uppfyller hög krav på att inga skadliga ämnen får finnas i tyget. Materialet är även FSC-certifierat, vilket även det bidrar till att vi känner oss mycket trygga med att låta de allra minsta leka med denna söta bläckfisk. Bläckfisken kan hänga över spjälsängen. När man drar i bläckfiskens snöre så spelas en mysig liten melodi upp. Melodin tycks fascinera samtidigt som den lugnar. Detta är det bästa valet för dig som vill ge ditt barn en leksak som är genuin och fin.