Bästa ståbrädan: Bäst i test 2020

En ståbräda är ett utmärkt tillbehör till barnvagnen som gör att det lite äldre syskonet kan åka med. Ofta använder man kanske inte ståbrädan speciellt ofta, men om barnet väl blir trött eller du som förälder har lite bråttom att komma fram så kan den vara en räddare i nöden.

En bra ståbräda håller hög kvalitet så att den är säker för barnet att stå på, och så att den håller lika länge som barnvagnen i övrigt. En bra ståbräda ska också vara lätt att fästa och ha bra fjädring så att barnet får en skön och bekymmersfri åktur.

De 5 bästa ståbrädorna 2020

Vi har undersökt och testat ett stort antal ståbrädor. Nedan listar vi de fem brädorna vi tycker bäst om just nu. Vi har försökt få med brädor i varierande prisklasser, vi har även tagit med två brädor som har sits.

1. Bumprider Sit Ståbräda

ståbräda
 • Passar nästan alla vagnar
 • Överlägsen dämpning
 • Både för att sitta och stå på

Om man söker en sitt- och ståbräda som passar med i stort sett alla vagnar så behöver man inte leta längre. Bumprider Sit Ståbräda har ett universellt fästsystem som gör att det går att fästa på nästan alla vagnar som finns på marknaden, imponerade och väldigt praktiskt.

Förutom sitt oerhört flexibla system för fästning så har denna ståbräda även några andra avgörande fördelar. Denna bräda har en mycket bra fjädringsteknik, vilken gör att barnet som åker på den får en väldigt behaglig och dämpad färd även vid gupp och ojämnheter i vägen. Att denna bräda är så fjädrande gör verkligen åkturen lättare när man är ute och går med fler än ett barn.

Ståbrädan går utmärkt att både sitta och stå på. Längst fram finns ett justerbart handtag som är skönt och hålla och som ger stabilitet och trygghet till barnet, vare sig han eller hon står eller sitter. Själva sittdelen är lätt att montera loss och ta bort.

2. Easy X rider 2in1 Ståbräda

 • Skönaste sätet
 • Bälte
 • Ratt
 • Ljus för ökad synlighet

Easy X rider 2in1 Ståbräda är en kombinerad stå och sittbräda med det skönaste sätet vi testat. Har sitter barnet som en kung eller drottning på färden. Sättet är stort med skön stoppning och med ett rejält skönt ryggstöd. Sitsen har till och med ett bälte så att barnet kan sitta väldigt stabilt och helt säkert i stolen. Något som inte gör denna bräda mindre populär hos den yngre publiken är ratten som man kan hålla sig i och som gör att man kan leka att man kör hela fordonet.

Detta är en ståbräda som är utformad med säkerhet i åtanke, förutom sin stabilitet har den även blinkande ljus kring hjulen vilket gör att synligheten blir väldigt stor. För att använda denna utmärkta ståbräda krävs att er vagn har en stång mellan bakhjulen och att det inte finns en broms där som hamnar i vägen.

3. Buggy Board Ståbräda Maxi

ståbräda
 • Universalfäste
 • Tystgående
 • Bra pris

Detta är en relativt sett billig ståbräda som gör ett bra jobb. Denna bräda har bra fjädring vilket ger stabilitet och gör att färden blir mjuk. Skönt är också att denna bräda är väldigt tystgående, vi har testat en del andra brädor i samma prisklass som tyvärr låter en del.

Detta är en universell bräda som ska passa med de allra flesta vagnarna. Fästet sätts fast på barnvagnens eller sulkyns chassirör, som får ha en bredd mellan 31 – 54 cm för att den ska passa med detta fäste.

Detta är en bra ståbräda som underlättar mycket om man har ett barn som inte vill gå bredvid vagnen, eller vid de tillfällen man helt enkelt har lite bråttom. Stort plus för det låga priset.

4. Bumprider Ståbräda

ståbräda
 • Passar nästa alla vagnar
 • Lättviktig
 • Svenskutvecklad

Bumprider Ståbräda är det bästa alternativet för dig för dig som vill ha en enkel universell ståbräda av högsta kvalitet men till ett bra pris. Denna stå bräda är liten och smidig, vilket är bra de gånger man ska ta med den på resan. Själva brädan har inte plats för så mycket mer än två fötter, men tack vare upphöjda kanter så står barnet säkert i sin position.

Denna bräda passar för barn i åldrarna mellan 2 och 5 år, och upp till en vikt på 20kg. Detta är en svenskutvecklad ståbräda av högsta kvalitet. Fästet är smått genialiskt då det kan fås att passa nästan alla vagnar som finns på marknaden. Värt att nämna är även att fjädringen är toppklass, ditt barn kommer få uppleva en mycket mjuk och följsam resa.

5. Stokke Trailz/Beat ståbräda

 • Cool skateboardformad bräda
 • Lätt att bära
 • Lätt att fästa

Stokke Trailz/Beat ståbräda är den coolaste ståbrädan, anpassad för det lite äldre barnet. Detta är en lättviktig och smidig ståbräda i form av en cool skateboard. Vilket barn vill inte göra som de större ungdomarna och åka lite skateboard.

Denna ståbräda passar inte för de allra yngsta eftersom man får hålla balansen lite grann. Å andra sidan går ju inte vagnen speciellt fort och du som vuxen har ju hela tiden koll på barnet så svårighetsgraden bör inte vara allt för hög att åka med på denna bräda. Enligt tillverkare ska brädan fungera från så tidig ålder som två år.

Eftersom brädan är mycket mindre än många andra ståbrädor är den väldigt enkel att ta med sig. Den är också mycket enkel att sätta fast med hjälp av sitt klick-fäste.