Bästa stödbältet: Stöd- och foglossningsbälten Bäst i test 2024

Vare sig man är mitt i pågående graviditet, eller om man nyligen avslutat sin graviditet så finns det en mängd olika typer av stödbälten som kan göra nytta. Genom att bära ett stödbälte under graviditet så kan man avlasta exempelvis rygg och bäcken. När man avlastar och avleder tyngd från känsliga områden så kan graviditeten bli mer behaglig och man kan undvika smärta. Genom att man avlastar med ett stödbälte kan man också undvika fula bristningar.

När graviditeten är avslutad så kan det vara fördelaktigt att hjälpa kroppen att komma tillbaka till sin ursprungliga form. Genom att ha på sig ett stödbälte så får man en bättre kroppshållning. Stödbältet kan också hjälpa de magmuskler som skadats under graviditeten att läka och dra ihop sig igen.

Foglossning är något som kan orsaka problem och smärta under graviditeten. Genom att använda sig av ett bra och stödjande foglossningsbälte så kan man lindra smärta och förebygga problem.

De 5 bästa stödbältena 2024

Vi har granskat och testat en mängd olika stödbälten. Vi har tittat närmare på stödbälten som ska användas under graviditeten, såväl som bälten och gördlar som kan användas efter genomgången graviditet. De senare kan användas för att hjälpa återställa kroppen och reparera de skador som kan ha uppstått under graviditeten.

De produkter vi valt ut nedan håller alla en hög kvalitet och är ergonomiskt utformade. Samtliga av produkterna kan genom regelbunden användning minska de skador som kan uppstå i samband med graviditet. Produkterna är alla sköna och bekväma att bära, och de kan användas för att minska smärtsam belastning på kroppen. Genom att stödja upp med nedan stödbälten och gördlar så kan man må bättre och få bättre hållning.

1. Carriwell belly binder

 • Bäst i test
 • Högkvalitativ
 • Mycket skön mot kroppen
 • Ekologisk bomull

Carriwell gör flera effektiva produkter som är designade för att hjälpa kroppen att få tillbaka sin naturliga form efter graviditeten. Detta är deras bästa och mest kvalitativa produkt. Gördeln är tillverkad av finaste ekologisk bomull. Detta bälte både känns skönt att ta på och sitter mycket bekvämt på plats. När produkten väl är på så känner man direkt att man får mycket bra stöd och en bättre kroppshållning, oavsett om man står upp eller sitter ner.

Carriwells maggördel ger massivt stöd till den nedre delen av ryggen och även magen. När man bär Carriwell belly binder så får man genast en mer slimmad siluett. Om man har på sig detta stödbälte regelbundet så hjälper det över tiden till att motverka och minska stretchmärken.

Vi gillar särskilt de breda kardborrebanden på denna produkt. De gör att gördeln sitter stadigt och stabilt på plats. Samtidigt hjälper de till att fördela trycket på ett bra sätt.

2. Lola & Lykke Core Restore Magstöd

 • Mycket skön att bära
 • Bra elasticitet i tyget som följer med i kroppsrörelserna
 • Tajt magstöd som förbättra blodcirkulationen
 • Kan lindra ryggsmärta

Detta är en mycket genomtänkt produkt som genom klok design bland annat kan trycka ihop de magmuskler som skadats under graviditeten. Detta tajta magstöd ger direkt en bättre hållning så fort man tagit på det. Eftersom magstödet trycker till så förbättrar det blodcirkulationen i området.

Efter graviditet är vi många som fått problem med ryggsmärta. Detta är en produkt som kan minska smärtan tack vare att den ger ett avlastande stöd för ryggen. På samma gång stödjer bältet även upp midja, höfter och mage. Det känns därför väldigt skönt och stabilt att stå, sitta eller gå med denna produkt påtagen.

Något vi gillar med denna produkt är hur följsamt materialet är när man rör sig. Tyget i Lola & Lykke Core Restore Magstöd är mycket elastiskt och följer därför med i dina rörelser. Denna produkt bör bäras regelbundet för att ge långvarigt bestående resultat. Tillverkaren rekommenderar att man använder maggördeln i 2-3 månader efter förlossningen.

3. Medela Graviditetsgördel

 • Gravidbälte, kan användas både före och efter förlossning
 • Bra stöd över ländrygg och mage
 • Tyg som andas
 • Helt sömlöst, utan skav

Detta är ett stabilt gravidbälte som finns att köpa i olika färger. Denna produkt ger ett bra stöd i ländrygg och över magen. Stödet kan användas under graviditeten, såväl som under återhämtningsprocessen efter förlossningen.

Något vi gillar med denna produkt är att tyget alltid känns svalt och fräscht. Tack vare att tyget kan andas så känner man sig aldrig varm eller fuktig när man bär detta gravidbälte.

Designen på detta bälte är helt sömlös, något som gör att det känns bekvämt att bära, utan något skav. Ett gravidbälte som detta har även en extra funktion i att den täcker magen när man är höggravid och ens överdelar inte längre gör jobbet.

4. Cariwell stöd- och foglossningsbälte

 • Mycket prisvärt och bra foglossningsbälte
 • Populär produkt
 • Minskar tryck på bäcken och rygg
 • Enkelt att justera även när det är påtaget
 • Tunt, syns inte under kläderna

Detta är ett foglossningsbälte som är mycket populärt bland användarna. Vi kan förstå varför just denna produkt har gått hem hos de gravida kvinnorna. För ett relativt billigt pris så får man en stödbälte av god kvalitet som faktiskt känns fantastiskt skönt att bära. Tack vare att bältet är så pass lyftande så får man ett välbehövligt stöd under graviditeten.

Genom att stödja upp så minskar detta bälte trycket på både ryggen och bäckenet. Detta gör att man kan undvika smärta och andra skador för stunden, och även mer långsiktigt. Bältet har kardborreband på båda sidor. Kardborrebanden gör att man kan anpassa bältet till perfekt passform, oavsett kroppsform. Man kan även justera bältet medan man har det på, utan att behöva öppna upp det helt. På detta sätt kan man smidigt justera bältet om det skulle börja kännas obekvämt under dagen. En fördel med denna produkt är att bältet är väldigt tunt. Det syns därför normalt sett inte under dina kläder.

Detta är ett mycket prisvärt foglossningsbälte som vi kan rekommendera till de allra flesta. Bärandet av detta bälte kan medföra mindre besvär under graviditeten och en reducering av många av de besvär som kan kvarstå efter genomförd graviditet.

5. Cache Coeur ORGANIC Stödbälte

 • För användning under graviditeten
 • Minskar risk för bristningar
 • Ger bra stöd som avlastar rygg, blåsa och bäcken

Detta är ett stödbälte som är designat för att användas under graviditeten. Genom att bära denna produkt blir graviditeten behagligare tack vare att man får skönt stöd. Produkten ger även mer långsiktiga fördelar tack vare att den minskar risken för de skador på kroppen som många av oss får efter genomgången graviditet.

Genom att detta stödbälte lyfter upp gravidmagen så minskar man den skadliga belastningen på blåsa, bäcken och även rygg. Tack vare sitt stöd minskar även bältet risken för att man ska få bristningar. Ett annat plus är att man får en bättre hållning, något som både känns och ser positivt ut.

Detta är en relativt billig produkt som ger ett stort värde för den gravida kvinnan. Produkten har en mycket ergonomisk passform och sitter behagligt och stödjande över gravidmagen. Det är mycket god stretch i bältet, något som gör att den anpassar sig bra efter kroppen, både när man är stilla och när man rör på sig.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se