Bästa studsmattan: Bäst i test 2024

studsmatta för barn

Det finns få knep som är så effektiva vad det gäller att ge barnen både glädje och fysisk aktivitet som att skaffa en studsmatta. De allra flesta barnen älskar att hoppa på sina studsmattor i timmar. Med en studsmatta i trädgården blir man snabbt populär både bland ens egna barn men även bland grannskapets barn.

De 6 bästa studsmattorna 2024

Vi har granskat och testat ett stort antal olika studsmattor för barn (de största går även utmärkt för vuxna att använda). Nedan recenserar vi de sex alternativ vi gillar allra bäst just nu. Vi har tagit fram studsmattor i olika storlekar och från olika prisklasser för att det ska finnas något som passar just era behov och plånbok. En bra studsmatta ska ha bra studs, den ska hålla en hög kvalitet så att den går att använda under många säsonger. Självklart måste studsmattan även vara säker och ha bra kantskydd och sidoskydd om så krävs.

1. BERG 430

 • Exklusiv proffsmatta
 • Stor och rymlig
 • Högsta kvalitet

Detta är en riktigt proffsig studsmatta för dig som vill ha det allra bästa. Denna studsmatta är riktigt stor och håller allra högsta kvalitet. Ingår gör stora skydd som hindrar hopparen från att trilla ut. Detta är bästa valet om studsmattan planeras att användas mycket och ofta då denna produkt kommer hålla år efter år. Med denna studsmatta på gården lär barnens lekkamrater vilja komma på besök ofta. Denna matta är riktigt proffsig så det finns inget som hindrar att även vi vuxna använder den då och då.

Denna produkt har extremt bra studs, skillnaden är ganska stor om man jämför med lite billigare modeller. Detta är dock inte en studsmatta för alla då den kostar en hel del. För mer sporadisk lek finns det andra alternativ som är snällare mot plånboken. Vill man ha det bästa så denna produkt att rekommendera!

2. Salta Premium Edition 251cm

 • Bra mellanprisalternativ
 • Tålig
 • Bra heltäckande kantskydd

Detta är en riktigt bra studsmatta i mellanprisklass som ger ett mycket proffsigt intryck. Produkten känns väldigt stabil, även om man hoppar mycket och hårt. Kantskydden är rejält höga och i princip omöjliga att hoppa över. Alla produktens delar känns väldigt slittåliga så vi räknar med detta denna studsmatta kommer kunna tas fram säsong efter säsong.

Något vi särskilt gillar med denna produkt är att kantskydden är så tjocka och heltäckande. Ibland har fjädrarna en tendens att titta fram på vissa studsmattor, något som kan orsaka skador om man trillar på dem. I denna produkt är dock fjädrarna väl täckta.

3. Pinepeak Studsmatta inklusive Skyddsnät Rektangulär

 • Utrymmesbesparande form
 • Stort nät med dragkedja
 • Stege ingår

Detta är en stor och häftig rektangulär studsmatta som imponerar. För ett relativt lågt pris får man en riktigt bra produkt som kommer ge väldigt många timmars underhållning på sommarsäsongen. När vädret blir sämre går mattan att enkelt montera ner och ställa undan.

Denna produkt har ett stort och bra skyddsnät som öppnas med en dragkedja. När man klättrat in i mattan är det bara att stänga dragkedjan från insidan, sen är man skyddad från att trilla av. Ingår gör även en liten stege som gör det enkelt att klättra upp på mattan. Ett plus för för mattans form så vi tycker gör det lättare att placera på tomter där man inte har allt för mycket plats att tillgå.

4. EXIT Studsmatta Silhouette

 • Prisvärt budgetalternativ
 • Stort nät med UV-skydd
 • Rejäl stålram
 • Billig jämfört med konkurrenternas alternativ

Detta är den bästa billiga studsmattan vi testat. För ett pris som är lågt, relativt de flesta andra lite större studsmattorna på marknaden får man en produkt som är robust och kvalitativ. Om man vill ha ett budgetalternativ som ändå är nästan lika stor och rolig som de större produkterna så är detta ett givet val.

Den tjocka stålramen känns som den kommer tåla det mesta man kan utsätta den för. Ställning och ram är pulverlackerade och väldigt tåliga mot rost. Smart lösning för fotskydd finns. Tack vare designen ligger nätet tätt på mattan, något som gör att den känns väldigt säker att hoppa i. Maxvikt 100 kg.

5. Pinepeak Studsmatta Mini

Pinpeaks lilla studsmatta är väldigt populär bland användarna, och det är inte så svårt att förstå varför. Priset på denna studsmatta är billigt om man ser till vad man faktiskt får för pengarna. Detta är en robust liten produkt som känns både hållbar och säker att studsa på. Benen har fötter med gummi på, något som gör att studsmattan står stabilt på de flesta underlag. Tack vare fötternas beklädnad så skadar studsmattan heller inte underlaget.

Denna studsmatta är gjord för att kunna stå utomhus, men man kan så klart även ta in den om man har tillräckligt utrymme och takhöjd för att hoppa studsmatta i huset.

6. Studsmatta 90 cm

 • För de minsta
 • Inomhus eller utomhus
 • Lågt pris

Detta är en klassisk studsmatta, enkel i sitt utförande men väldigt rolig för den mindre barnen. Produkten har inga sidoskydd men å andra sidan är den väldigt låg. Detta är ett bra alternativ om du vill ha en billig men bra studsmatta för småttingarna. Trots sitt låga pris har produkten en bra kvalitet och är hållbar. Studsmattan kan användas både inomhus och utomhus.

Special: Trampoline WaterFun Vattenspridare till Studsmattor

Vi kunde inte låta bli att ta med denna roliga specialprodukt. För en billig penning så kan man få en fantastiskt rolig vattenspridare som kan monteras på de flesta studsmattorna. Denna leksak ger en helt ny dymension till leken. Det blir lite som att vara på ett nöjesfält och ett vattenland på en och samma gång!

Om man barnen börjar tröttna lite på studsmattan är detta ett bra sätt att ge ny spänning till leken. En fanatiskt roligt tillbehör som älskas av barnen helt enkelt.

Ta hand om din studsmatta

För att studsmattan ska vara med i många år gäller det såklart att man är försiktig med den, det gäller också att man ser över den då och då så att den inte har någon skada. En skada kan snabbt förvärras om man inte gör något åt den. Skadan kan också göra att studsmattan blir en säkerhetsrisk.

Placering

Det är mycket viktigt att, precis som med exempelvis en rutschkana, placera studsmattan på ett plant underlag. Om den inte står helt plant så kan det slita mycket på den, dessutom kan det vara osäkert. Det är även fördelaktigt, precis som med en gunga, om den kan stå helt eller delvis i skuggan eftersom långvarig exponering för solljus sliter på mattan.

Användning

För att produkten ska hålla länge så är det viktigt att man berättar för barnen hur de ska använda den på ett ansvarsfullt sätt. Att hoppa med skor går bort då det kan slita oerhört mycket på mattan. Det gäller också att man torkar av fötterna innan man kommer upp på själva mattan. Om man drar med sig grus eller jord så sliter det mycket på produkten, dessutom blir den ju solkig och ofräsch.

Förvaring

När sommarsäsongen är över så blir vädret allt mer prövande. Höst- och vinterväder sliter oerhört mycket på en studsmatta så den bör inte förvaras utomhus. Idealt ställer man in hela studsmattan i ett förråd eller garage. Har man inte den typen av plats så får man låta ramen stå utomhus medan man tar in de mer känsliga delarna.