Bästa taklampan för barn: Bäst i test för barnrummet 2024

Ett barnrum behöver bra belysning. Barnen ska kunna leka och pyssla i en miljö som är mysig och som är väl upplyst så att de inte behöver anstränga ögonen i onödan. En bra lampa kan, precis som en sänghimmel eller en barnfåtölj verkligen göra att ett rum ser välkomnande och hemtrevligt ut. I just barnrummet är det också viktigt att lampan har ett utseende eller mönster som tilltalar barnen. Det är ju trots allt viktigast att barnen gillar lampan och inte vi vuxna.

De 5 bästa taklamporna för barn

Vi har testat en mängd olika taklampor. Nedan har vi tagit fram och recenserat 5 stycken lampor som vi tycker lämpar sig mycket bra att sätta upp i barnens rum. En bra taklampa ska självklart ge en bra belysning i rummet. En bra lampa ska också vara lätt att montera och den bör hålla en hög kvalitet. En taklampa är inte något man vill köpa ofta utan den ska kunna hålla i bra många år. En lampa för barnrummet måste självklart också tilltala barnen, den ska gärna uppmuntra till lekfullhet och kreativitet. Vad just dina barn gillar kan ju vara högst individuellt, så låt gärna barnen vara med och välja lampa om de är tillräckligt gamla för att ha åsikter om detta!

1. Alice & Fox Taklampa Zebra

En bra taklampa till barnrummet är en lampa barnen gillar och kommer få glädje av. Alice & Fox har lyckats ta fram en serie med barnlampor till låga priser med motiv som är omtyckta av de flesta barn. En bra taklampa behöver varken vara dyr eller avancerad. Denna modell är väldigt enkel i sin konstruktion. Taklampan består bar av en sladd, en lampa och en fin rund skärm med charmigt motiv. Denna lampa finns att köpa med flera olika motiv på skärmen. De flesta av motiven är riktigt gulliga och samtliga tycks vara väldigt populära bland den yngre publiken. Vi valde den charmiga lampan med en sebra på, men fråga gärna barnen vilken de tycker är bäst, om de är gamla nog att välja själva.

Detta är en enkel men bra lampa som har ett attraktivt pris. Tack vare att lampan är så pass öppen så ger den ett bra ljus i rummet, vilket så klart i vårt tycke är lampans allra viktigaste egenskap.

2. Sebra Taklampa Metall

Detta är en riktigt snyggt designad taklampa som är färgglad och lite lekfull samtidigt som den inte ser allt för barnslig ut. Tack vare lampans snygga retroutseende kan den hänga kvar i barnrummet länge, även när barnen blivit lite större.

Denna lampa finns i flera olika storlekar, något som gör att man kan hitta den perfekta versionen för just ens eget hem.

3. Lilou Lilou Iris Taklampa Stickad

Sällan har vi sett en så charmig taklampa som denna! Lampan från Lilou Lilou har ett stickat överdrag, det ser nästan ut som den bär en liten mössa. Vilket barnrum som helst blir lite extra mysigt med en sån charmig lampa i taket.

Vi känner oss ganska säkra på att de flesta av våra läsare hade älskat denna lampa om de hade en egen hemma hos sig. Rent funktionsmässigt finns det heller inget att klaga på. Man får med alla delar som behövs för att kunna hänga upp och börja använda lampan. Kvaliteten känns bra rakt igenom så detta blir en lampa att behålla.

4. Minitude Taklampa 

Minitude har tagit fram en billig och enkel taklampa som är riktigt charmig. Första gången vi såg denna lampa blev vi väldigt glada. Vi blev också glada att se att denna lampa finns med flera olika mönster. Konstruktionen på denna produkt är enkel, något som säkerligen hjälpt till att hålla priset nere.

Om man ska tala om mysfaktor så är den väldigt hög med Minitudes produkt. Lampan hänger där i taket som en liten måne och sprider glädje. Produktens tyg är tillverkad av bomull och hålls upp med hjälp av plastdetaljer.

5. POPP Taklampa

Detta är en liten men otroligt charmig taklampa med ett lekfullt utseende. Eftersom lampan är så pass liten så kan den inte lysa upp ett stort rum på ett bra sätt, men den är väl lämpad för punktbelysningen i en specifik del av rummet. Priset på denna lampa är väldigt lågt, så det finns inget som hindrar att man skaffar flera stycken på samma gång. Denna lampa är väldigt enkel i sin design, den är därför enkel att hantera och enkel att sätta upp. Finns i flera fina färger!

Äldre recensioner

Kids koncept Metal Blue Grey

En del lampor för barnrum fokuserar i vårt tycke allt för mycket på att se roliga ut, detta till priset av dess funktion. Lampans allra viktigaste egenskap är trots allt att ge ett bra ljus som både gör rummet hemtrevligt och mysigt. Det är även viktig att lampan ger ett bra ljus så att barnen kan pyssla eller läsa utan att behöva anstränga ögonen. Kid Concept har med denna modell lagt fokus på att skapa en lampa som har bästa möjliga funktion och som ger en bra och mysig belysning i barnrummet. Denna lampa är väldigt stilren och snygg, därför passar den in bra i vilken inredning som helst. Detta är en svenskdesignad lampa av hög kvalitet som kommer kunna vara med familjen i många år framöver.

Mini Dynamic Taklampa Matte Tomato

Vi blev väldigt glada när vi för första gången såg denna charmiga lampa från det danska designföretaget Superliving. Denna lampa är enkel i sin design men ändå väldigt stilrent snygg. Just denna version av lampan heter Tomato, och den för faktiskt tankarna till just en tomat. När man väljer inredning till barnrummet så är det ofta så att vi vuxna och barnen gillar helt olika saker. Denna lampa är ett bra val då den är populär bland barnen samtidigt som vi vuxna tycker att den gör sig riktigt bra i taket.

Denna lampa är en riktig fullträff, den är snygg, har ett överkomligt pris och ger bra ljus. Positivt är även att lampan är extremt enkel att montera i taket. Måtten mäter 19 x 18 x 18 cm och man behöver köpa till en vanlig E27 glödlampa.

Roommate Taklampa Flygdrake

Om det är någonstans man kan vara lekfull med inredningen så är det just i barnrummet. Vi blev därför väldigt glada när vi hittade denna extraordinära taklampa från danska tillverkaren roommate. När lampan väl är uppsatt i taket vågar vi lova att vem som helst som kommer in i rummet kommer få ett leende på läpparna när de tittar upp.

Detta är en lampa av hög kvalitet med en otroligt charmig design. Lampan är gjord av tyg för att efterlikna en drake. Medföljer gör fem stycken fina bomullsrosetter som fästs i drakens långa svans.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se