Bästa toasitsen för barn: Bäst i test 2020

En toalettsits för barn kan vara ett bra sätt att underlätta övergången från pottan till toaletten för barnet. Faktum är att många barn föredrar att sitta på toaletten som sina föräldrar eller äldre syskon gör. Vi har granskat och testat en mängd toasitsar för barn, nedan presenterar vi de 5 sitsar som presterade bäst i vårt test.

De 5 bästa toasitsarna för barn 2020

1. BabyBjörn Toasits

babybjörn toasits
 • Ergonomisk
 • Bäst kvalitet
 • Säker

BabyBjörn är kända för att göra exklusivare barn och babyprodukter i toppklass. Detta gäller även denna toasits. BabyBjörn Toasits kostar lite mer än konkurrenternas alternativ men den är också lite bättre. Direkt när man öppnat förpackningen och känner på denna toasits så känner man att detta är en produkt som gjorts med lite extra omsorg. Sitsen känns högkvalitativ och har en ergonomisk form. Gummikanten under sitsen gör att sitsen sitter väldigt stabilt mot toaletten, den rör sig inte det minsta. Denna sits är smart designad med sina skyddande kanter, vilka skyddar mot all form av skvätt och spill. Detta är en toalettsits som man kan lita på, den är bekväm och hundra procent säker.

2. OKBaby Toalettsits Pinguo

toasits okbaby
 • Extra fjädrande mjuk sits
 • Praktiska handtag

OKBabys Toalettsits är ovanligt mjuk att sitta på, vilket vi gillar. Den mjuka sitsen gör det lite lättare att få barnen att sitta på den. Vi uppskattar även de två handtagen på sidan av sitsen. Handtagen gör det tryggare för barnet att sitta på toaletten eftersom han eller hon kan hålla i sig på ett bra sätt utan att hålla i själva toalettstolen. Det finns inte så många andra toasitsar med denna typ av handtag, men nu när vi testat denna produkt så förstår vi inte varför inte sitsar har samma lösning.

De omsorgsfulla detaljerna på denna sits gör stor skillnad för oss föräldrar som ska träna barnen att sitta på toaletten. Som alla föräldrar vet kan det ibland vara en svår uppgift då barn ofta har en egen vilja, som ibland går emot föräldrarnas. Därför är det tacksamt med barnprodukter som är genomtänkta och faktiskt har lösningar som underlättar. Som ni märker gillar vi denna sits från OKBaby skarpt. Ska vi hitta något negativt att säga så kan det vara ett denna sits känns lite plastigare än vår etta.

3. Bumbo Toalettsits

 • Lätt att rengöra
 • Väldigt mjuk

Bumbos sits är gjuten i ett enda stycken, detta gör att den är väldigt lätt att rengöra. Toasitsen är gjord i mjuk skumplast, vilket så klart gör att den är väldigt fjädrande att sitta på. Vi upplever att det är betydligt lättare att få barnet att sitta på denna sits än några av de hårdare alternativen. Denna sits placeras ovanpå den befintliga toasitsen, vilket vi upplever fungerar utmärkt. Väl på plats sitter barnet stabilt och säkert. Bra pris på denna produkt!

4. Thermobaby Kiddyloo Toasits

 • Läcker design
 • Bästa sitsen med trappsteg
 • Stabila stöd med halkskydd

Vår fjärdeplats går till en toasits som är lite av en specialare, den har två faktiskt ganska praktiska ben som ingår. Benen är höj och sänkbara så att de kan anpassas till vilken toalett som helst. Observera de urläckra fötterna på benen… Med benen på plats sitter toasitsen stabilt och dit barn får själv möjlighet att stiga upp på trappsteget och sätta sig på sitsen. Denna produkt kostar av naturliga skäl lite mer än många av de enklare sitsarna på marknaden. Men för den som vill ha en sits med inbyggt steg är detta den bästa produkten.

Själva sitsen har en avancerad ergonomisk utformning som gör att barnet sitter både bekvämt och säkert. Designen på denna produkt är riktigt snygg. Om man inte behöver benen längre så kan de kopplas loss och ställas undan.

5. Ducka toalettsits

 • Rolig sits
 • Billig
 • Lättrengjord

Ducka toalettsits är den billigaste sitsen i vår topp fem lista. Av naturliga skäl håller denna inte riktigt samma kvalitet som de dyrare sitsarna. Denna sits känns lite plastig, men det hindrar inte den från att ha en bra funktion, den har dessutom ett utseende som barnen älskar! Sitsen är mjukt vadderad och därför väldigt bekväm att sitta på. Ett plus är att sitsen även är lätta att rengöra, det finns inga springor eller ojämnheter där smuts kan gömma sig. Värt att nämna är att denna sits har en ögla för smidig upphängning när man inte använder den. Upphängningsöglan är praktisk i all sin enkelhet, trots detta är den något vi saknar på många andra sitsar…

Vilken är den bästa toasitsen för barn?

Bäst i test i vår granskning blev BabyBjörns Toasits. Detta är en sits som håller högsta kvalitet in i minsta detalj. Vilken sits som är bäst för just ditt barn kan dock bero på vad man letar efter. Tveka inte att läsa om de andra sitsarna vi granskat för att se om någon annan passar bättre. Kanske letar du efter en sits som har ett lägre pris, eller där trappsteg ingår. För att göra barnet mer positivt inställd till att gå på den stora toaletten kan man även testa en sits med ett roligt motiv.

Måste man köpa en speciell toasits till barnet?

Det korta svaret på denna fråga är nej. Det kan gå att gå direkt från potta till att sitta på den vanliga sitsen för vuxna. Dock rekommenderar vi att man använder en toasits för barn då det blir lättare och mindre skrämmande för barnet att sitta på en barnsits. Toalettsitsen för barn kan vara ett bra verktyg för att få en smidig övergång från pottan till toaletten. Många barn som ser sina föräldrar eller syskon sitta på toaletten vill också själva använda toaletten istället för pottan. Om barnen är väldigt unga men vill sitta på toaletten är barnsitsen ett nödvändigt hjälpmedel.

På 1177s sida kan du läsa fler råd om toaletträning för barn.