Bästa trädgårdsmöblerna för barn: Utemöbler bäst i test 2024

Att vara ute och leka är nyttigt för barnen. Att få dem att gå ut när det finns mobiler och surfplattor med mera som pockar på uppmärksamheten kan ibland vara något av en utmaning. För att göra utemiljön trivsam att vistas i gäller det inte bara att ha fina utemöbler för oss vuxna. Det gäller även att barnen har möbler i deras egen storlek som de kan använda sig av. Trädgårdsmöbler för barn kan vara designade för att låta barnen ta en paus i lekandet, men de kan även vara skapade i syfte till att locka till lek och aktivitet.

De 5 bästa trädgårdsmöblerna för barn

Vi har varit på jakt efter de bästa trädgårdsmöblerna för barn. Nedan har vi valt ut fem favoriter som vi tycker uppfyller de krav man kan ställa på riktigt bra utemöbler designade för just barn. Samtliga av möblerna nedan håller en hög kvalitet, är säkra och sköna för barnen att sitta på.

1. JLY Table & Bench Utemöbel

Detta är en riktigt bra utemöbel för trädgården. JLY Table & Bench ser ut som vilken kvalitativ möbel för vuxna som helst, med skillnaden är att den har en höjd som är anpassad för barn i åldern 3-12 år. Även barnen ska kunna sitta bra och bekväm när familj och vänner umgås utomhus. Förutom att möbeln är både skön och stabil och sitta på så är den även mycket tålig. Detta är en möbel som tål det mesta barnen kan utsätta den för. Samtidigt kan bänkarna och bordet stå utomhus oavsett väder.

En av denna produkts stora styrkor är dess låga pris. Priset är nämligen smått otroligt med tanke på den kvalitet man får för pengarna. Visst finns det kvalitetsmässigt likvärdiga trädgårdsmöbler på marknaden, men de kostar i många fall mångdubbelt mer. Vi kan därför rekommendera detta set som ett mycket prisvärt köp.

2. Woodlii Picknickbord med Sandlåda + Lock

Det finns en hel del fina picknickbord för barn att välja på men låt oss komma med ett förslag. Om du ändå ska skaffa ett nytt picknickbord till barnen, varför inte satsa på ett med inbyggd aktivitet. I detta picknikbord från Woodi finns en inbyggd sandlåda! När barnen leker i sandlådan så får de en bekväm sittposition. Dessutom blir de inte lika sandiga som de hade blivit om de suttit direkt i sandlådan. När det ar dags att använda bordet som just bord igen så är det bara att lägga den stora bordskivan över sandlådan. Med bordskivan på plats är sandlådan helt dold och barnen har ingen chans att få upp någon som helst sand på matbordet.

Detta är ett picknickbord med stort mervärde. Tack vare den roliga sandlådan så kan barnen få oändligt många timmars glädje av denna möbel. Denna möbel är tillverkad av kvalitativt trä. Möbeln känns mycket robust och hållbar. Ett mycket bra köp helt enkelt!

3. KidKraft Dubbel Solstol med Dryckesbehållare

När vi visade barnen denna fina dubbelstol i trä så blev de väldigt exalterade. Detta är ett mycket fint litet utemöblemang som skapar känslan av att man är på en exklusiv solsemester. Perfekt för barnen att slappna av i på sommaren. Denna möbel har inbyggt tak som skyddar mot solen. Dock så får man självklart ställa möbeln i skuggan alternativt smörja in barnen ordentligt i skyddande solkräm på dagar då solen är stark och soltaket inte täcker hela kroppen.

Dynorna har skön stoppning och sittplatserna i kombination med dryckeshållarna gör att möbeln är värdig en liten kung eller drottning att sitta i. Detta är en robust och kvalitativ liten möbel som är byggd för att hålla.

4. Little Tikes Picknickbord Junior

För er som söker ett picknickbord med sittplatser i en och samma enhet så är denna möbel från Little Tikes verkligen att rekommendera. Detta picknickbord är tillverkat av plast, vilket har sina för- och nackdelar. Enligt oss kan en plastmöbel aldrig blir riktigt lika fin som en möbel av trä. Med det sagt så gillar vi ändå verkligen Little Tikes Picknickbord Junior, och vi ska berätta varför. Detta bord är väldigt robust och stabilt, inte alls så plastigt som man skulle kunna tro. En fördel med plast som materialval är också att möbeln blir väldigt tålig. Man behöver aldrig vara rädd för att regn ska förstöra möbeln. Fördelen med plast är också att den riskerar att ge några spetor, något som såklart är en oerhört stor fördel när det gäller barnmöbler.

5. JLY Gungstol

Detta är en riktigt billig men bra utemöbel från JLY. Med tanke på det låga priset kan man inte förvänta sig något mirakel, men detta är faktiskt en riktigt hyffsad möbel att skaffa till barnen. Denna utemöbel tål att stå ute, och den känns robust nog att sätta busiga barn i. Om man vill låta barnen gunga inomhus så kan man också ta in gungstolen.

Denna möbel går som sagt att gunga i. Möbeln är dock lika bekväm att bara sitta i, perfekt om barnen vill läsa en bok, eller bara slappna av ute i trädgården. Denna rymliga möbel tål en vikt på hela 100 kg. Finns i flera nyanser.

Äldre recension

KidKraft Utemöbler med Dynor och Parasoll

Detta är ett set med utemöbler som innehåller allt man behöver. Två fina bänkar, ett bord och ett parasoll ingår i detta paket. Setet är tillverkad av trä av hög kvalitet, därför kan man också räkna med att dessa möbler kommer hålla i bra många år. Detta möblemang har plats för alla syskon och även kanske för lekkamrater. Bänkarna har förvaringsutrymmen under sitsen, något som är mycket praktiskt.

Detta är inte bara ett funktionellt set med trädgårdsmöbler, det är också estetiskt tilltalande. Detta fina lilla möblemang kan höja utseendet på vilken trädgård som helst. Parasoll och möbeldynor matchar varandra med sitt fina blå-vit-randiga mönster.

Det som är bra med detta möblemang av väderbeständigt trä är att det tål att lekas med. Samtidigt fyller möblemanget en praktisk funktion eftersom man kan sitta här och äta lunch, fika, osv.

Woodlii Trädgårdsstol

Woodlii har tagit fram en trädgårdsstol som är så charmig att vi inte kunde låta bli att ta med den i vår lista. Stolen har en riktigt snygg design och den är skön att sitta i tack vare att ryggstödet har en lätt bakåtlutad vinkel. Detta är en stol som är gjord för att stå ute så den har bra motståndskraft mot väder och vind. Med tanke på stolens smidiga lilla storlek så går den att ta med till utflykten på stranden, eller varför inte bara låta den stå i trädgården. Perfekt när de små vill sitta ner och vila en stund. Vi kan rekommendera att man skaffar minst två exemplar av denna stol, på så sätt kan syskon eller lekkamrater sätta sig ner tillsammans.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se