Bästa trampbilen: Bäst i test 2024

trampbil

Vi har granskat och testat en stor mängd trampbilar. Vi har kunnat konstatera att det finns många billiga trampbilar som inte riktigt håller måttet. Att köpa en trampbil för bara några hundralappar är generellt sett inte en bra ide, om man inte tycker det är ok att de endast håller en säsong. Att köpa en allt för billig trampbil kan också utsätta barnet för risk då vi exempelvis sett bilar som har oskyddade kedjor som barnen kan trassla in sig i värsta fall skada sig på.

Nedan presenterar vi de fem trampbilar vi gillar bäst just nu. I vår bedömning har vi försökt sammanväga kvalitet, körglädje men även prisvärdhet.

De 5 bästa trampbilarna 2024

1. Rolly Toys Tramptraktor med Lastare och Släp John Deere

 • Bra balans mellan pris och kvalitet
 • Roligt med grävskopa!
 • Cool design

Detta är en bra och rolig leksakstraktor med frontlastare som håller en hög kvalitet rakt igenom. Denna lastare går att använda nästan som en verklig traktor. Barnen kan lasta exempelvis leksaker i skopan och köra iväg med dem.

En väldigt rolig detalj som vi uppskattar mycket är att motorhuven går att öppna. Barnen verkar verkligen uppskatta alla de små genomtänkta detaljerna som gör att produkten känns mer genuin.

Tack vare att trampornas avstånd till sitsen kan justeras gör att detta blir en leksak som passar de flesta barn. Flexibiliteten gör också att traktorn går att växa i. Att leka med frontskopan är dessutom barnsligt roligt. Positivt är även att man får med ett avtagbart släp!

2. Alex’s Garage Trampbil Go-kart Formula 1

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är trampbil.alex_.jpeg
 • Billig
 • Slitstark

Detta är en snygg trampbil som är väldigt lockande för de lite yngre barnen. Detta är en lågprisbil som trots sitt pris presterar ganska bra. Bilen är relativt slitstark och kommer stå pall för många säsongers körande på hårt underlag. Hjulen är relativt hårda och inte så fjädrande, men positivt är att de står pall även för lite hårdare behandling. Sitsen är bekväm och handbromsen är praktiskt. Sett till priset är detta ett bra köp för oss föräldrar som vill ge ytterligare en leksak till barnen utan att lägga ut en förmögenhet.

3. Rolly Toys Tramptraktor John Deere

 • Detaljrik kopia av verklig traktor
 • Robust
 • Heltäckande kedjeskydd

Om jag vore barn så vore detta min drömbil. Vem vill inte köra traktor? Detta är faktiskt inte vilken leksakstraktor som helst, detta är en kopia av en traktor från John Deere. Att denna produkt är en detaljrik kopia av en riktig traktor gör den inte mindre intressant. Traktorn blir faktiskt lite roligare att leka med tack vare omsorgsfullt gjorda detaljer som till exempel en öppningsbar motorhuv.

Detta är en robust och genomtänkt trampbil av hög kvalitet. Man kan känna sig säker med att låta barnet trampa runt på denna traktor då kedjan är helt täckt av kedjeskyddet, vilket omöjliggör att barnet ska få in ben eller fötter i kedjan när han eller hon är ute och kör. Sitsen är till och med justerbar på denna traktor vilket gör att den går justera allt eftersom barnet växer.

4. Injusa Arrow Mercedes Trampbil Gokart

 • Breda stabila däck
 • Justerbart säte
 • Ergonomisk design
 • Hög kvalitet

Detta är en produkt som designmässigt sticker ut från mängden. Detta lilla fordon är en cool och snabb design som gör att man blir riktigt körsugen. Olyckligtvis passar detta fordon bara för barn, så vi föräldrar för nöja oss med att titta på.

Detta är en lite mer påkostad modell än många av de andra vi testat, något som bland annat märks i att den har en större komfort. Exempelvis går sätet att justera så att man sitter perfekt oavsett längd. Det mesta i detta fordon andas kvalitet. Däcken är stora och stabila, bromsarna är väl tilltagna, och designen är ergonomiskt. Ett riktigt bra och kvalitativt val helt enkelt.

5. Smoby Stronger XXL Traktor + Släpvagn

 • Avtagbart släp
 • Lätt att styra även för de minsta
 • Rejäl och tålig tramptraktor

Detta är ett bra val om man har lite extra pengar att spendera och vill välja en produkt med lång livslängd. Tack vare att denna fina tramptraktor kommer med ett tillhörande släp så är det svårt att tröttna på produkten tack vare dess många potentiella användningsområden. Själva släpvagnen är avtagbar, något som gör att barnen själva kan koppla på och koppla av den beroende på om något behöver fraktas eller inte.

Denna trampbil har en rejäl ratt som är skön att hålla i. Bilen är lätt att styra även för de allra minsta. Detta är inte den billigaste trampbilen vi sett, men det är definitivt en av de bästa.

Äldre recensioner

Abarth Go-kart 

 • Prisvärd
 • Bra kvalitet
 • Gummidäck

Detta är en riktigt kompetent liten trampbil i sportbilsformat. Denna bil placerar sig i mellanprissegmentet för trampbilar. Detta är ett bra val för den genomsnittlige användaren. Detta är en bil som tål att användas. Säte och ratt på denna trampbil för tankarna till motorsport. Sätet är för övrigt stort och väldigt bekvämt för att vara en trampbil, det går också att justera för att passa barnets längd. Denna trampbil har gummidäck, vilket vi tycker är en stor fördel, det blir helt enkelt både roligare lättare att köra med bra däck som dessa. Detta är en prisvärd och robust liten trampbil som vi rekommenderar starkt.

Ford Ranger Go-kart Trampbil

ford trampbil
 • Bra kvalitet
 • Snabb
 • Bra däck

Den bästa trampbilen vi testat är Ford Ranger Go-kart. På marknaden finns det en hel del billiga trampbilar som inte håller speciellt länge, tråkigt tycker vi. Därför blev vi väldigt glada när vi hittade denna trampbil som håller väldigt hög kvalitet. Detta är en kvalitetsbil med helgjutet kedjeskydd. Tramporna driver framhjulen, trampar man på så kan man komma upp i bra hastigheter. Eftersom bilen är robust och bra byggd känns det säkert även när barnen kör lite fortare. Detta är en väldigt rolig leksak som tål att användas. Bilen har gummidäck som ger bra väggrepp. Bilen har även en praktisk handbroms. Detta är ett bra alternativ för dig som vill ha en bra bruksbil som tål att användas, som är säker, och som kommer hålla länge.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se