Bästa trehjulingen: Bäst i test 2024

liten flicka på trehjuling

Vi har testat en mängd trehjulingar och sedan valt ut de fem vi gillar allra bäst. Vi har i urvalet försökt välja ut lite olika typer av trehjulingar så att man kan välja en som bäst passar ens och barnets behov bäst. Förutom god kvalitet och bra funktion så har prisvärdhet varit en viktig faktor i våra val.

De 5 bästa trehjulingarna 2024

1. Doona Liki S1 Trehjuling

Detta är en innovativt designad trehjuling som tycks vara mycket omtyckt av användarna. Denna modell har fått höga kundbetyg hos en av de största återförsäljarna av trehjulingar online. Vi kan verkligen förstå varför denna modell har blivit en sådan hit bland barnfamiljerna. Detta är en trehjuling som håller absolut högsta standard. Varenda komponent, från de stötdämpande hjulen till det bekväma föräldrahandtaget håller en hög kvalitet och känns robusta såväl som slitstarka.

Det ska sägas att denna produkt kostar en hel del i inköp. I gengäld får man dock en produkt som kommer hålla en mycket lång tid framöver. När barnen växt ifrån den kommer den sannolikt ha ett högt värde på andrahandsmarknaden, så länge skicket är gott. Tack vare att flera av trehjulingens delar är ställbara i höjdled så kan den växa tillsammans med barnet.

Denna modell är mycket smidig att ta med sig på resan då man kan fälla ihop hela cykeln genom att trycka på en knapp. I sitt hopfällda tillstånd tar trehjulingen knappt någon plats alls i anspråk i bagageluckan. Tack vare att tillverkaren valt moderna material som fiberförstärkt polymer och aluminium så är modellen väldigt lättviktig samtidigt som den är robust i sin konstruktion.

Detta är en mycket säker och kvalitativ trehjuling som vi varmt kan rekommendera. Detta lilla fordon är utrustat med fotbroms såväl som trepunktssele för högsta säkerhet.

2. Kinderkraft Aston Trehjuling

 • Högsta kvalitet
 • Vinnande design
 • Växer med barnet

Detta är en väldigt säker trehjuling som går att använda även för de allra minsta. Medföljer gör ett skydd som omringar barnet och gör att de minsta barnen kan sitta säkert utan att trilla av. När barnet sedan växer och kan sitta själv monterar man helt enkelt bara bort skyddet, väldigt praktiskt. Handtaget där bak för föräldern kan även det monteras bort när barnet är tillräckligt stort för att klara sig utan förälderns handgripliga stöd. Sätet kan ställas in i tre olika lägen så även det anpassas allt eftersom barnet växer. Denna trehjuling är även utrustad med en mycket bra sufflett som skyddar mot solen under varma dagar.

Detta är trehjulingarnas trehjuling, kvalitén är denna produkt är bland de högsta på alla trehjulingar vi testat. Designen är väldigt genomtänkt och vi älskar hur det långsiktiga tänket gör att barnet kan växa med trehjulingen. Priset för denna produkt är väldigt högt om man jämför med andra trehjulingar. Med tanke på allt som ingår så går den dock inte riktigt att jämföra på samma villkor som enklare trehjulingar. Klart är i alla fall att man med Kinderkraft Aston får en trehjuling av toppklass som man kommer kunna använda länge, tack vare dess omställningsmöjligheter.

3. Stoy Trehjuling

 • Svenskdesignad
 • Tålig
 • Cool

Stoys Trehjuling fångade direkt vår uppmärksamhet första gången vi såg den. Denna trehjuling har ett litet annorlunda retroinspirerat utseende som får den att stå ut från mängden. Detta är ett väldigt bra val för den som inte vill ha exakt samma trehjuling som alla andra. Detta är en svenskdesignad trehjuling av hög kvalitet från Stoy. Trehjulingen kommer i flera olika färger, varför inte låta barnet välja själv vilken av versionerna hon eller han vill trampa runt på.

Denna trehjuling har en tjock ram och är väldigt robust vilket gör den till en riktigt slitstark barncykel. Längst bak på cykeln finns en cool korg med plats för leksaker eller annat barnet vill ha med sig.

4. Winther Klassisk Trehjuling

 • Slitstark
 • Klassisk design
 • Tippbart flak

Winthers Trehjuling är den bästa klassiska trejhulingen i vårt test. Detta är en klassisk design gjord av en dansk formgivare. Detta är en trehjuling som har högsta fokus på kvalitet och hållbarhet. Vi gillar barnprylar som håller, som kan gå i arv mellan syskon utan att funktion eller utseende blir sämre med tiden. Detta är en trehjuling av hög kvalitet som vi inte är rädda att lämna ute i regn och rusk.

Däcken på detta lilla fordon är väldigt grova och extremt robusta. TRP-gummit gör däcken hållbara och ser till att man får bästa möjlig väggrepp när man cyklar. En rolig detalj är det tippbara flaket med vilket barnen kan frakta roligt byggmaterial som till exempel sand. Denna trehjuling är bästa valet för dig som vill ha en slitstark produkt utan en massa extrafunktioner.

5. Little Tikes Trehjuling

 • Cool design
 • Anpassningsbar
 • Stor korg baktill

Detta är en trehjuling med ett riktigt coolt utseende som barnen älskar. Detta lilla fordon har ett fempunktsbälte som gör att även de minsta barnen sitter helt säkert. När barnet inte trampar, utan mamma eller pappa står för motorkraften, så kan barnet vila benen på de sköna fotstöden. Säkerhetsbygeln som omsluter barnet går att ta bort när barnet blivit lite större.

En av de detaljer vi älskar med denna lilla cykel är sol och regnskyddet som är fäst vid en axel med många leder vilket gör att man ställa in det i vilken position som helst, väldigt funktionellt, och det ser ganska häftigt ut. En fördel med denna trehjuling är också att den har en större förvaringsmöjlighet baktill, mer än konkurrenternas lite mindre korgar.

Vilken trehjuling är bäst?

Den bästa trehjuling i vårt test blev Kinderkraft Aston Trehjuling. Vilken trehjuling som är bäst för just ditt barn beror dock lite på vilka typer av egenskaper man söker hos en trehjuling. I vår topplista ovan hittar du flera olika alternativ som är relativt olika varandra, läs gärna lite mer om varje fordon innan du gör ditt val.

En bra trehjuling övar det yngre barnets motorik, vilket är en bra träning till när han eller hon ska sätta sig på en riktig cykel för första gången. På NTF kan man läsa mer om att cykelträna barn.

Äldre recension

Milly Mally Springcykel 2in1 

 • Häftig!
 • Kombinerad trehjuling/springcykel
 • Väldigt stabil

Detta är en produkt som sticker ut med sitt sportiga utseende. Egentligen är inte detta en renodlad trehjuling då det även är en springcykel. Det faktum att man får två produkter i en gör dock att detta fordon får en längre livslängd. När barnet växt ifrån trehjulingen kan den fortsatt användas som en cool springcykel. Denna cykel är faktiskt tillverkad i trä, riktigt coolt tycker vi. Trots materialet känns den väldigt lättviktig och smidig. Observera längden mellan fram och bakhjul, denna konstruktion ger extremt bra stabilitet! Sadeln går att justera så att cykeln kan växa tillsammans med barnet. Denna cykel finns i olika motiv och färger så att man kan hitta något som passar just ens eget barn. Våra ungar gillade den häftiga Jake Green Cars bäst!