Bästa vaggan för barnrummet: Bäst i test 2022

barnvagga

Sedan urminnestider så har föräldrar känt till att en vaggande rörelse kan vara något som hjälper bebisen att slappna av och till slut somna. Därför är vaggan än idag ett bra hjälpmedel för oss föräldrar. Dessutom kan vaggan utgöra en bra vilosäng för bebisen. Nedan tipsar vi om några riktigt bra produkter, som förutom sin funktion, även gör sig mycket bra i barnrummet.

De 5 bästa vaggorna 2022

Vi har granskat en mängd olika vaggor. En vagga för barn måste självklart hålla en hög standard och vara helt säker. En bra vagga ska hålla i längden, gärna till syskonen eller varför inte kunna ärvas vidare till en annan barnfamilj. Nedan har vi valt ut fem riktigt bra vaggor som kommer att hålla i längden. Vi har valt ut lite olika typer av modeller samt vaggor från olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för alla.

1. Kids Concept Vagga Bamboo

 • Högkvalitativ gunga av bambuträ
 • Känns exklusiv
 • Snyggast
 • Låsningsbar gungmekanism

Detta är förmodligen en av de finaste vaggorna som går att få tag på just nu. Vi blev kära direkt när vi såg denna fina vagga i naturträ från tillverkaren Kids Concept. Det ska dock sägas att vagga kostar en hel del, priset är betydligt högre än många av de mer budgetbetonade modellerna vi också testat. Köper man denna produkt så får man dock en vagga av allra högsta kvalitet som man kan vara säker på håller i längden. På detta sätt kan man förvänta att denna produkt även har ett högt värde på andrahandsmarknaden, om man vill göra sig av med den när barnen blivit för stora för den.

Att detta är en riktig kvalitetsvagga märker man bland annat på den mjuka gungningen. Att gunga denna vagga är mjukt och aldrig ryckigt. Förutom utmärkt funktion så är det kanske allra bästa med denna produkt att man kan placera den var som helst i huset. Oavsett placering så förhöjer denna vackra vagga inredningen i rummet. Gungningsmekanismen kan enkelt låsas ifall man önskar att ha den som helt gungfri sovplats.

2. Troll Lux Hängvagga

 • Mest robusta vaggan
 • Tillverkad av tålig björkträ
 • Tidlös design som passar varsomhelst

Detta är en riktigt stabil och pålitlig vagga som kommer hålla hur länge som helst. Det första som slår en när man undersöker Troll Lux vagga är hur robust den känns. Gungan är tillverkad av rejält tilltagna delar av björk. Ramen är gjorda av tjocka och stabila stöttor som tål allt belastning vaggan kan tänkas utsättas för. Själva fötterna är breda och gör att vaggan står säkert på golvet vad som än händer.

Att använda denna vagga är ett rent nöje. Troll Lux Hängvagga är lätt att vagga, även med minsta möjliga ansträngning. Vaggan går hela tiden mjukt och behagligt för din lilla skatt som ligger där i. Önskar man inte längre att vaggan ska röra sig så låser man den enkelt genom att stoppa i den medföljande säkerhetspluggen. Denna vagga har en vacker tidlös design och passar in i nästan vilket rum som helst. Vaggan vi testade var svart men samma vackra modell finns även att köpa i vitt.

3. JLY Paket Vagga & Madrass 85x45cm

 • Mycket prisvärt paket
 • Väl ventilerad madrass av bra kvalitet medföljer
 • Klassisk skandinavisk design

Detta paket från pålitliga tillverkaren JLY är det mest prisvärda i vår lista. För ett mycket intressant pris så får man nämligen en riktigt bra vagga, men även en skön madrass. Den medföljande madrassen har måtten 85x45cm och är tillverkad av polyuretanskum. Madrassen är självklart anpassad för vaggan på alla tänkbara sätt. Materialet är mycket ventilerande vilket gör att barnet får en fräsch och hälsosam miljö att sova i. Lyckligtvis är madrassen även skyddad av ett bra överdrag av frotté som går att ta av och tvätta i maskin.

Detta är ett riktigt prisvärt och bra paket för dig som inte vill betala en förmögenhet för vaggan, men som ändå vill ha en bra och säker produkt. Designen på vaggan känns väldigt enkel men ändå snygg, i klassiskt skandinaviskt maner. Detta är en produkt vi varmt kan rekommendera för alla barnfamiljer. Även denna vagga går att fixera i låst läge.

4. Moweo Vagga

 • Praktisk och billig vagga utan gungfunktion
 • På hjul
 • Extremt praktisk förvaringskorg undertill

Alla vaggor behöver inte ha gungfunktion, denna produkt från Moweo är att ett exempel på detta. Är det just gungfunktionen du är ute efter kan du därför sluta läsa och titta på våra andra alternativ i listan!

Detta är en ombonad med ändå luftig liten vagga som är väldigt skön för barnet att sova i. En av denna produkts stora fördelar är det faktum att den går på hjul. Tack vare att vaggan går att rulla så kan man justera dess läge eller flytta den mellan olika rum hur ofta man vill utan att det blir tal om att lyfta den. Denna produkt har en stor sufflett som är mycket praktisk att fälla upp om man vill fjärma barnet från solljus eller stark belysning.

Det vi kanske gillar allra bäst med denna vagga från Moweo är den praktiska förvaringen. Undertill på denna vagga finns nämligen en diskret dold förvaringskorg där du kan ha allt som behövs för skötsel av bebisen när till hands.

5. Hoppekids Vagga

 • Klassisk vagga med medar
 • Liten och lättviktig
 • Stabil

Detta är en riktigt fin vagga med klassisk design. Hoppekids Vagga har medar undertill och är riktigt mysig att vagga. Detta är en liten och smidig vagga som passar perfekt för det nyfödda barnet. Eftersom vaggan är liten och relativt lättviktig så är den väldigt smidig att vagga, men även att flytta runt i hemmet. Vaggan är väldigt enkel i sin design, något som känns tryggt då det till synes inte finns några delar som enkelt kan gå sönder.

Denna vagga har väldigt låg tyngdpunkt, vilket att den står stabilt på golvet oavsett vilken intensitet i vaggningen det lilla underverket föredrar. Enda nackdelen vi kan se med denna produkt är att den kostar lite mer än konkurrenternas motsvarande modeller. Å andra sidan är det den höga kvalitén man betalar för, något som faktiskt kan löna sig i längden.

Hur utsåg vi vilka produkter som blev bäst i test?

Vi har gjort en noggrann genomgång bland en stor mängd vaggor för barn som finns att köpa på den svenska marknaden. Det har såklart varit viktigt att produkterna uppfyller alla gällande säkerhetsföreskrifter samt att de även känns stabila och säkra vid daglig användning. Vaggorna med gungfunktion har vi testat att vagga med, både mycket och lite för att se så att de känns mjuka och stabila i alla tänkbara lägen. Självklart ska vaggan, precis som den bästa myspölen, även vara skön att vila och sova i.

I vår undersökning har vi även lagt stor vikt vid vad man får för pengarna. Våra utvalda vaggor erbjuder alla hög kvalitet i förhållande till deras prislappar. Samtliga vaggor på vår topplista är riktigt bra produkter som vi varmt kan rekommendera till alla barnfamiljer.