Bästa väggstickers, fin dekoration för barnrummet: Bäst i test 2023

Det finns många olika knep för att göra barnrummet mer spännande, mysigt eller lekfullt. Ett sätt är att placera ut inbjudande inredning som exempelvis en myspöl eller en fin taklampa. Ett av våra favoritsätt att piffa upp barnens rum på är dock att sätta upp stora väggstickers på väggarna. En fin väggsticker kan verkligen lyfta hela känslan av rummet, och det bästa av allt barnen älskar dem. Fördelen med att använda denna typ av stickers i motsats till att till exempel tapetsera eller måla om i rummet är att en väggsticker är väldigt flexibel. Bra väggstickers lämnar inte heller några spår efter sig när man tagit bort dem. En kvalitativ väggsticker tar bara några sekunder att sätta upp. Den går även lika snabbt att ta bort när man väl har tröttnat på den.

De 3 bästa väggklistermärkena 2023

Vi har genom åren använt en mängd olika väggstickers för att piffa upp barnens rum. Nedan har vi tagit fram våra tre favoriter just nu. Vi har valt ut endast stickers av hög kvalitet som sitter stadigt på plats samtidigt som de inte skadar väggen. Vi har även försökt välja ut objekt i lite olika stilar och storlekar så att det ska vara lätt att hitta en produkt som passar just er.

1. Stickstay Wallsticker Farmhouse Friends

Detta är förmodligen det gulligaste väggklistermärket vi hittat i vår jakt på roliga detaljer till barnrummet. Detta klistermärke består av några vänner från djurriket som har begåvats med något som kan liknas vid mänskliga drag. Dessa djur är riktigt charmiga och så välkomnande att de blir som nya små vänner i barnens rum, där de står längs väggen.

Denna väggsticker är, som sig bör, lätt att hantera. Stickstay Wallsticker Farmhouse Friends är lätt att sätta upp och den sitter på plats så länge man inte rör den allt för mycket. Om man däremot vill ta ner klistermärket och sätta upp det på annan plats eller lägga undan det så går detta väldigt smidigt och enkelt. Denna produkt fastnar aldrig och den lämnar inga märken på väggen efter sig. Illustrationen av de fina djuren håller toppklass och de kan verkligen höja utseendet på hela rummet.

2. Schmooks Wallsticker

Om du vill ha ett riktigt stort väggklistermärke av hög kvalitet som täcker nästan en hel vägg så behöver du inte leta längre. Detta är ett rejält väggklistermärke för dig som vill ha det allra bästa till barnrummet. Denna väggsticker är oerhört fin med alla sina detaljer och lugnande vackra färger.

Eftersom detta klistermärke tar en hel del plats så gäller det att du i förväg ser till att väggen har tillräckligt med plats och att takhöjden är tillräckligt hög. Måtten kan du se genom att följa länken till butiken/butikerna som har detta klistermärke nedan.

Denna produkt är lätt att fästa. Dock så kräver den att väggen är relativt jämn för att klistermärket ska sitta bra och stadigt. Utgör väggen bara en bra och platt yta så kommer denna väggsticker att kunna sitta kvar hur länge som helst om man så önskar. Önskar man däremot att ta bort eller flytta klistermärket så går det hur smidigt som helst. Genom att dra försiktigt i hörnet så kan man lossa hela klistermärket från väggen utan att några som helst spår lämnas kvar.

3. RoomMates Wallstickers Woodland Animals

Vi gillar särskilt väggklistermärkena från RoomMates. Anledningen till att dessa klistermärken är så bra är dels att de håller en hög kvalitet, både rent fysiskt men även designmässigt. En annan fördel är att de är lätta att sätta upp utan att de för den skull gör någon skada på väggen. Dessa klistermärken går nämligen snabbt och lätt att plocka ner igen utan att de gör någon skada på underliggande material. En tredje fördel med just RoomMates är att de har så många olika väggstickers att välja på. Titta gärna igenom deras sortiment för att se vilka som passar just er familj bäst. Vi fastnade denna gång för fina Woodland Animals.

Detta är ett väggklistermärke med många olika beståndsdelar som kan klistras upp var och en för sig. Man bestämmer därför själv hur detta konstverk ska arta sig på väggen. I denna förpackning finns hela 35 stycken separata klistermärken. Man bestämmer själv vilka man ska använda och hur man ska placera ut den olika växterna och träden. Detta är högkvalitativa klistermärken av vinyl som vi varm kan rekommendera.

Tidigare recensioner

XL Captain Cat Väggklistermärke Svart

Detta är ett jättefint och charmigt väggklistermärke av hög kvalitet. Både vi vuxna såväl som barnen älskar utseendet på denna coola katt. Färgerna i detta klistermärke är relativt nedtonade och passar bra ihop med nästan vilken inredning som helst. Trots att klistermärket inte har skrikiga färger så drar de tack vare dess stora storlek och coola utseende direkt ögonen till sig hos alla som besöker barnrummet.

Detta väggklistermärke består av självhäftande vinyl som sitter stadigt på plats när det väl är uppsatt. Trots att märket sitter stabilt på sin plats så är det väldigt enkelt att ta ner och flytta om man så skulle vilja. Den självhäftande vinylen är delvis genomskinlig, vilket gör att väggen bakom skiner igenom till viss del. Det faktum att klistermärket har denna transparens gör att den smälter bra in i rummet oavsett vad man har för färg på väggen.

RoomMates Wallstickers Happi-Scroll Träd

RoomMates har några riktigt fina väggstickers att välja ibland. Vi valde detta fina träd med namnet RoomMates Wallstickers Happi-Scroll, men titta gärna även på de andra väggklistermärkena i samma serie från denna tillverkare. Med denna fina väggdekal på väggen kan vi nästa lova att varken barn eller föräldrar blir missnöjda. Självklart kan man som vuxen vara tveksam till att sätta upp ett allt för stor klistermärke som detta på väggen, men med tanke på dessa diskreta och väldigt charmiga utseende så är det inte något man behöver ångra. En fördel med detta klistermärke är även att det faktiskt går att ta ner igen när man tröttnat på det eller om man önskar att flytta det till annan plats.

Detta väggklistermärke kommer i en mängd mindre delar. Eftersom man sätter upp väggdekorationen själv så kan man göra detta till en rolig aktivitet tillsammans med barnen. Man kan bygga trädet precis så som man ser det på förpackningen. Det står även användaren fritt att vara lite extra kreativ och göra ändringar i utseendet. Om man önskar så kan man flytta runt detaljerna på annat sätt än tillverkaren föreslagit.

M Rainbow Väggklistermärke Rosa

Detta är ett fint klistermärke från den belgiska tillverkaren STUDIOLOCO. Klistermärket har en härligt barnslig karaktär. Väl uppsatt ser det nästan ut som att den vore målad på väggen av barnen själva. Fördelen med denna väggsticker är att den till skillnad från en väggmålning går lekande lätt att ta bort när man tröttnat på den.

De jordnära färgerna i denna regnbåge gör att man får att lugnt och avslappnande intryck när man kommer in i rummet. Vi som är föräldrar kan uppskatta just denna lugnande effekt som kanske kan bidra till att vardagen blir lite mer avslappnad.

En fördel med denna produkt är att den är tryckt på genomskinlig vinyl. Eftersom väggklistermärket är delvis transparent så smälter den bra i i väggen den sitter på.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se