Bästa våningssängen: Bäst i test 2022

våningssäng i barnrum

En våningssäng kan vara ett väldigt bra knep för att skapa mer utrymme i huset. Genom att syskonen delar på en våningssäng kan man frigöra golvyta i barnrummet. Att sova i våningssäng kan dessutom vara mysigt och riktigt roligt! Idag finns många alternativ för den som vill piffa upp barnrummet med en fin eller rolig säng. Vi har tittat på allt ifrån den traditionella enkla våningssängen till sängar där man tagit ut svängarna lite mer.

De 5 bästa våningssängarna 2022

Vi har granskat en mängd olika våningssängar. Nedan har vi plockat fram 5 favoriter som vi verkligen kan rekommendera. Vi har valt ut lite olika typer av sängar från enkla men pålitliga till rena drömsängarna för leksugna barn. En bra våningssäng ska självklart kunna hålla i många år även om barnen leker i den. En bra våningssäng måste självklart även säker och ha stabila och höga skydd så att man inte kan trilla ner när man sover i den. Alla sängar nedan behöver kompletteras med en madrass då de ej ingår med sängen.

1. Fööniks Våningssäng

 • Bäst i test
 • Extremt robust våningssäng
 • Tjocka och rundade kanter

Detta är en av de stabilaste våningssängarna vi testat. Tack vare att trät är tjockt och robust samt att sängen är relativt låg så får den oöverträffad stabilitet. De flesta våningssängar rör sig lite när någon klättrar upp i den övre sängen, med denna våningssäng märks detta dock knappt alls.

Detta är en snygg och och högkvalitativ våningssäng som kommer kunna vara med familjen så länge man än önskar. Denna säng har robusta tjocka kanter för säkerhetens skull. En fördel är också att kanterna är rundade för att man ska undvika att skada sig när man klättrar på sängen.

Detta är en extremt robust våningssäng, den tål faktiskt en vikt på hela 120 kg i den övre våningen. Materialet är massivt furu som målats vitt. Den vita färgen gör att sängen passar in i vilken modern inredning som helst.

2. Hoppekids Basic Våningssäng

 • Snygg och stilren i vitmålad furu
 • Prisvärd
 • Luftig och stabil
 • Finns i flera olika storlekar

Detta är en prisvärd våningssäng från Hoppekids som är snygg såväl som stabil. Denna säng är tillverkad av furu av hög kvalitet. Hela sängen är vitmålad, något som gör att den känns snygg och fräsch i vilket hem som helst. Båda sängarna har rätt så rejäla ribbotnar som säkerställer att madrassen vilar tryggt på sängen. Den övre delen har hög kantskydd som gör att man kan känna säker att sova däruppe, även om man rör på sig i sömnen.

Om man vill ha en enkel men robust våningssäng så behöver man inte leta längre, denna produkt uppfyller alla krav man kan ställa. Sängen känns väldigt luftig samtidigt som den är stabil. Man kan enkelt hänga upp lite lakan över sängen om man tillfälligt vill förvandla den till en mysig koja. Under sängen finns en del plats ifall man skulle vilja ha förvaring i form av smalare lådor. Denna säng finns i flera olika storlekar, följ länken nedan för att se varianterna i butiken.

3. Manis-h Frigg våningssäng

 • Snygg dansk design
 • 10 års garanti
 • Ombyggningsbar i flera variationer

Detta är en våningssäng av högsta kvalitet som är tillverkad i vårt grannland Danmark. Som alltid har danskarna bra koll på design och har här lyckats ta fram en säng som både är snygg och funktionell. Designen är enkel och stilren, något som gör att den bör passa in hemma hos de flesta. Sängen finns i olika storlekar samt färger.

En fördel med att köpa en säng från Manis-h är att de är väldigt flexibla, de går att bygga om på flera olika sätt. Efter en tid kanske man inte behöver en våningssäng längre, då kan möbeln byggas om till en vanlig säng, eller varför inte en loftsäng. En annan stor fördel med deras sängar är att de kommer med 10 års garanti. Överdelen har bra solida kanter som gör att man känner sig helt trygg däruppe.

4. Våningssäng Brandbil

 • Fantastisk fin och rolig säng
 • Tål mycket lek
 • Många detaljer som exempelvis brandstegen

Varför inte satsa på en våningssäng som samtidigt som den är praktisk även sprider glädje och leklust? Våningssängen är utformad som en brandbil, och vi kan nästan lova att barnen kommer att älska denna säng. Man blir glad när man ser denna fina brandbil, och de yngre barnen blir busigt förtjusta. Sängen är även funktionell, den är stabil och rejäl, så den ska både tåla att sova och leka i. Ribbotten är gjord av stabilt trä som bör tåla det mesta. Själva stegen är utformad som en häftig brandstege. En drömsäng för barn helt enkelt.

5. Luca

 • Häftig design
 • Rolig stege
 • Fönster som uppmuntrar till lek

Detta är sängen för er som vill ha en säng som inte ser ut som alla andra. Denna säng har ett coolt och lite uppkäftigt utseende. Den är ser faktiskt betydligt roligare ut än de flesta andra sängar vi sett. Vi är också glada att kunna rapportera att förutom sitt fördelaktiga utseende så har denna säng även allt annat man kan önska sig. Luca är stabil och skön att ligga i.

Vi gillar designen på denna säng. Underdelen blir lite mer ombonad än på andra sängar tack vare att den har mer överbyggnad samt två fönsterliknande öppningar. De två fönstren uppmanar också till roliga lekar dagtid. Kanske är sängen ett hus eller en kiosk?