Bästa vattenflaskan för barn: Bäst i test 2024

vattenflaskor för barn

Barn behöver precis som vi vuxna dricka regelbundet för att må bra, särskilt om de är aktiva och har mycket spring i benen. Om man har allt för roligt så kan man ibland glömma av att dricka, därför är det bra om man alltid har en vattenflaska nära till hands i väskan.

De 5 bästa vattenflaskorna för barn 2024

Vi har granskat en mängd olika vattenflaskor som är designade för att kunna användas av barn. Nedan recenserar vi de fem produkter vi gillar allra bäst just nu. En vattenflaska för barn måste självklart vara relativt stryktålig. Den ska vara lätt att använda och öppna, men även att stänga så att innehållet inte riskerar att läcka ut i väskan. Självklart måste flaskorna även vara fria från skadliga ämnen, då de ska tåla att vara i kontakt med dryck under längre tid.

1. Liewood Falk 250 ml Vattenflaska

Detta en en riktigt kvalitativ flaska från pålitliga tillverkaren Liewood som passar för en mängd olika sorters drycker. Denna flaska är tillverkad av stål i livsmedelklass. Materialvalet gör att flaska är oerhört tålig, den kan nästa utsättas för vad som helst utan att den går sönder. Samtidigt är det bra med ett materialval som inte kan utsöndra några som helst ämnen till innehållet, oavsett hur länge drycken befinner sig i flaskan.

Denna flaska använder sig av vacuumisolering med dubbla väggar för att hålla temperaturen på vad som än hälls i flaskan. Detta innebär att kall dryck hålls kall i upp till 24 timmar och att den varma drycken hålls varm i upp till hela 12 timmar. Denna flaska är utrustad med ett sportlock som är mycket praktiskt att dricka ur. Locket är tätat med silikonringar, något som ser till att flaskan aldrig läcker så länge locket är korrekt påsatt.

2. HYPE Flaska 0,5L

Hype tillverkar ett antal olika vattenflaskor designade för barn. Att de är gjorda just för barn märker man snabbt när man går igenom deras sortiment. Hypes vattenflaskor har en mängd spännande motiv som älskas av både flickor och pojkar. Flaskorna är färgglada och har spännande mönster som lockar både barnens och oss vuxnas uppmärksamhet. Man märker även att dessa flaskor är väl anpassade för barn med tanke på hur tåliga de är. Flaskorna har en bra avvägning mellan vikt och hållbarhet. HYPE Flaska 0,5L är relativt lättviktig och enkel att bära med sig samtidigt som den är tillverkad av ett material som tål stötar och annat som barnen kommer utsätta den för. Trots sitt relativt låga pris så räknar vi med att detta är en flaska som kommer kunna var med under många år framöver.

3. Done by Deer Flaska med Sugrör

Done by Deer har en serie fina vattenflaskor med motiv från populära Sea Friends. Dessa flaskor är oerhört charmiga och dessutom väldigt praktiska. Flaskan tål maskindisk och kan användas om och om igen. Även om flaskan är väldigt tålig så har den också ett lågt pris, så man behöver inte vara allt för rädd om den.

Positivt med denna flaska är även att det ingår ett tåligt sugrör av silikon. Flaskan passar för flertalet typer av drycker, inte bara vatten. Perfekt att alltid ha med sig i väskan!

4. Skip Hop Zoo Vattenflaska

Skip Hop gör några av de mest populära vattenflaskorna för barn. Denna serie med namn Skip Hop Zoo finns med flera olika motiv och färger. Själva fastnade vi för den charmiga ugglan. Till ett lågt pris så får man en bra och tålig vattenflaska som barnen gillar och som vi föräldrar kan vara mycket nöjda med. Flaskan är fri från BPA, ftalater såväl som PVC.

Detta är en praktisk och spillfri flaska som har allt man kan begära. Flaskan har ett medföljande sugrör som är fäst i en flik i locket. När du fäller ner locket så följer sugröret med ner, något som gör att flaska blir helt läckagefri när locket är stängt, mycket smart!

5. Design Letters To Go Vattenflaska

Här är en cool vattenflaska från Design letters som även vi vuxna kan låna utan att det ser konstigt ut. Detta är en riktigt snygg och stilren designerflaska av hög kvalitet. Flaskan är gjord av BPA-fri plast och är riktigt tålig, precis som sig bör för en produkt för busiga barn. Flaskan tål daglig användning och kan diskas i maskin. Flaskan vi testade rymmer 0,5 liter. Tillverkaren har även fler flaskor i olika utseenden och med olika texter.

Hur vi valde våra vinnare

Genom att ha testat en mängd vattenflaskor genom åren så var det en relativt enkel uppgift för oss att kunna avgöra vilka grundläggande egenskaper som behövs hos en bra vattenflaska. Vad det gäller vattenflaskor för barn tycker vi att det är extra viktigt att ställa hårda krav. Vi har enbart valt ut vattenflaskor som är mycket hållbara och enkla att använda. Exempelvis måste korkarna på barnens flaskor vara lätta att öppna och stänga samtidigt som de måste hålla helt tätt när de väl är stängda. Ovan har vi valt ut de flaskor som vi tycker är bäst i test just nu. I vårt urval har vi försökt att hitta flaskor med så attraktiva priser som möjligt. Vi tycker nämligen inte att man ska behöva lägga en förmögenhet på en i grunden så enkel produkt som en vattenflaska.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se