Bästa vattenpistolen: Bäst i test 2024

pojke med vattenpistol

När vädret blir varmt och man kan leka mycket ute är det guld värt att ha en bra vattenpistol. Med tanke på hur mycket glädje vattenpistolen kan skänka så tycker vi absolut att man bör skaffa varsin till sina barn. Vi är dock många som köpt lite billigare vattenpistoler till våra barn, bara för bara för att se dem gå sönder strax därefter. Att köpa ny vattenpistol varje säsong blir både kostsamt för plånboken och miljön. Därför är det viktigt att se till att man skaffar sig en produkt som håller så pass bra kvalitet att den tål att användas även kommande säsonger.

De 6 bästa vattenpistolerna 2024

Vi har genom åren testat en mängd olika vattenpistoler med varierande resultat. Det är lätt att gå på en mina och välja en produkt som inte håller måttet. Vi har därför nedan valt ut och recenserat de sex vattenpistoler vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut produkter i lite olika prisklasser, de håller dock alla en god kvalitet och är väldigt roliga att leka med.

1. Nerf Vattenpistol Wave Spray

Den bästa och roligaste vattenpistolen just nu kommer från tillverkaren Nerf. Nerf Super Soaker Wave Spray gör verkligen skäl för sitt namn. Genom att pumpa med handtaget några gånger så bygger man upp ett tryck som sedan kan lössläppa en forsande stråle vatten som eliminerar både rörliga och stillastående mål. Om man inte har något emot att bli lite blött så är det mycket roligt att leka med varsin Nerf Wave Spray!

Detta är en CE-märkt vattenpistol av hög kvalitet. Även om denna modell kostar någon hundralapp mer än produkter man exempelvis kan hitta på bensinmacken så är det helt klart mest ekonomiskt att satsa på kvalitet som denna. Detta är en produkt som man faktiskt kommer kunna använda även nästa säsong då den är robust och kvalitativ i alla sina detaljer såsom pumpreglage, vattentank och handtag.

2. Vattengevär med stor tank 62 cm

Genom att läsa namnet på detta vattengevär så förstår man direkt vad det är frågan om. Detta är ett vattengevär som skjuter stora starka strålar och som varar länge per laddning tack vare dess stora vattentank.

Vattentanken i denna produkt är en halvliter stor, något som gör att man kan leka länge innan man behöver fylla på med nytt vatten. Produkten är kapabel att skjuta hela 6-7 meter, något som är riktigt imponerande. Observera att eftersom geväret väger en del vid full tank så skulle vi inte rekommendera det till någon under 3 år.

3. Fortnite Vattenblaster Burst AR

Detta är en vattenpistol inspirerad av ett vapen från populära spelet Fortnite. Denna produkt är cool att använda både för barn och för vuxna tack vare sitt häftiga utseende. Denna produkt kommer till ett väldigt bra pris, den känns dessutom stabil och tålig. Detta är en okomplicerad leksak som är väldigt lätt att använda. Man fyller bara på vatten genom att lyfta på den stora korken vid skaftet, sedan är det bara att pumpa och skjuta iväg långa vattenstrålar mot sitt mål eller fiende.

4. Nerf Super Soaker Twister

Nerf Super Soaker Twister är något så härligt som en prisvärd vattenpistol som är riktigt rolig och dessutom hållbar! Trots att priset är lågt så känns denna pistol kvalitativ på ett sätt som går att jämföra med produkter som kostar en eller flera hundralappar mer. Denna vattenpistol har en stor mynning som ger kraftiga strålar. Något som så klart gör leken extra rolig för både barn och vuxna…

Ett stort plus även för den stora tanken som gör att leken kan pågå en stund innan det är dags att fylla på med mer vatten igen.

5. Power Shooting Vattenpumpgevär

Detta är vattenpistolen för den som vill ha det allra bästa. Med ett utseende som är så coolt så att det slår alla andra vattenpistoler redan vid en första anblick! Detta gevär är lätt och greppa och pumphandtaget är lätt att pumpa upp. Med bara några pumpningar så har man byggt upp ett tryck som gör att man kan skjuta iväg vattenstrålarna riktigt långt.

Denna produkt kostar lite mer än många budgetmodeller, men vi tycker helt klart att den kan vara värt sitt pris om man vill ge barnen något utöver det vanliga.

6. Fippla Vattenpistol 

Detta är en vattenpistol av bra kvalitet som tål att lekas med. Något som är speciellt positiv med denna pistol är hur skön den är att hålla i. Det är lätt att få ett bra grepp om både handtag och avtryckare. Detta känns som en leksak som kommer kunna hålla under en längre tid. Vattenstrålen når cirka 8 meter bort, så denna vattenpistol bör inte göra någon besviken!

Vad är en Nerf?

En Nerf är en speciell sorts vattenpistol som är väldigt populär. Nerf är ett varumärke så det är bara en och samma tillverkare som gör alla äkta Nerf-vattenpistoler. Hemligheten bakom Nerfs popularitet är förmodligen att deras vattenpistoler är oerhört kraftfulla. Man i många av produkterna välja att tömma hela tanken i ett och samma sprut. Som ni förstår gör detta att det blir en effektfull upplevelsen för den som skjuter men även för den som eventuellt råkar komma i skottlinjen. En fördel med att köpa en produkt från Nerf är att man vet att man får en bra kvalitet på sin vattenpistol.

Lek säkert

Så klart är det viktigt att man är noga med att tala om för sina barn vad de får och inte får göra innan de släpps fria att leka med sina vattenpistoler. Så klart får man aldrig spruta på djur eller på andra barn som inte är med på leken. Det är också viktigt att man aldrig siktar på någons ögon. Optimalt så bör man ha skyddsglasögon (eller varför inte simglasögon) på sig när man leker med vattenpistoler så att man undviker att olyckor händer. Skyddsglasögonen kan vara en särskilt bra ide när man leker med sina pistoler i pool eller barnpool med klorerat vatten eftersom det kan kännas väldigt irriterande att få klorvattnet i ögonen.

Vad är skillnaden mellan en vattenpistol och en sprutpistol?

Kärt barn har många namn. Det finns många olika benämningar för vattenpistoler och vattensprutare som delvis går in i varandra och ibland avser samma saker. Ibland brukar man skilja på just vattenpistol och sprutpistol. Vad är då skillnaden mellan dessa två typer av vattensprutare? Sprutpistolen är ofta betydligt mer kraftfull än vattenpistolen. Sprutpistolen kommer ofta i form av ett gevär och sprutar kraftiga strålar tack vare att man tidigare byggt uppe ett tryck i tanke genom att använda en pump. Vattenpistoler kan egentligen vara hur små som helst, de är därför mest lämpade för de allra minsta barnen.

Äldre recensioner

Hasbro Supersoaker Vattenpistol Floodinator

vattenpistol

Detta är en vattenpistol av hög kvalitet med en häftig design. Detta är en stor vattenpistol, med tanken fylld så rymmer den hela 2 liter vatten. Eftersom pistolen är så pass stor är den inte något för de allra minsta då den blir för tung att hantera när den är fylld med vatten. För de lite äldre barnen är detta dock en av de roligaste vattenpistolerna man kan få tag på. Tack vare att den rymmer så mycket vatten kan man leka länge innan man behöver fylla på den igen.

Eftersom detta är en stor och effektiv vattenpistol så skjuter den ut en stråle som når kring 12 meter. Självklart blir det väldigt roligt att leka vattenkrig med ett en så effektiv pistol. Detta är en dubbelpipig vattenpistol, självklart älskar barnen de faktum att vatten sprutar från de två mynningarna samtidigt! Som tur är har denna vattenpistol en stor tank på 975 ml så att leken kan pågå ett tag innan det är dags att fylla på tanken med vatten igen.

Aqua blaster 4 pack vattenpistoler

Detta är ett väldigt prisvärt paket, som vi kan rekommendera. I paketet får man hela fyra olika vattenpistoler i varierande storlekar. Perfekt både till ett barn men så klart även till familjen med flera barn. För ett pris som är smått otroligt lågt så får man alltså fyra varierade pistoler som kommer ge många timmars rolig lek. Pistolerna är något plastiga och kommer kanske inte hålla i åratal, men det kan man inte förvänta sig med tanke på att priset är lägre än styckpriset för många andra vattenpistoler på marknaden!

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se