Bästa walkie talkie för barn: Bäst i test 2024

Walkie talkien är en leksak som funnits med länge. Kanske hade ni som barn väldigt roligt med era walkie talkies och vill nu ge samma gåva till era barn. Konceptet är i stort sett oförändrat, med hjälp av två radioenheter så kan man kommunicera med varandra på avstånd. Så klart har dock denna leksak blivit lite smidigare och mer effektiv genom åren. Lite längre ner på sidan skriver vi om några olika modeller som har en mängd roliga och fiffiga funktioner. En walkie talkie kan inspirera till roliga lekar där barnen kan få vara allt ifrån spioner till hemliga poliser.

De 7 bästa walkie talkies 2024

Vi har testat en flertal olika walkie talkies. Nedan har vi valt ut och recenserat de sju produkter vi gillar allra bäst just nu. Vi har försökt välja ut walkie talkies i olika prisklasser så att alla ska kunna lägga sig på en nivå som passar. Självklart gäller regeln att man får vad man betalar för, de allra billigaste modellerna kan så klart inte riktigt mäta sig med de som kostar uppemot tusenlappen eller mer. Gemensamt för alla produkter nedan är dock att det är prisvärda och att de håller en god kvalitet i förhållande till sitt pris.

En bra walkie talkie ska självklart tålas att lekas med. Den ska såklart även vara enkel att använda. Den ska även ha en bra räckvidd och ett bra ljud så att man hör vad sin lekkamrat säger.

1. Batman Walkie Talkies

När det gäller walkie talkies för barn så tycker vi att de i huvudsak ska uppfylla två stycken kriterier. Produkten måste dels vara funktionell, det vill säga har bra ljud och vara lätta att använda även för yngre barn. För det andra vill vi gärna se en design som gör barnen uppspelta och som inspirerar till lek. Dessa walkie talkies med Batman-tema får full pott i båda katergorierna!

Detta är ett par walkie talkies av hög kvalitet som verkligen känns som de tål att lekas med. Enheterna är mycket enkla att använda och de har bra ljud. Bra ljud och god räckvidd gör att barnen kan kommunicera även på lite längre avstånd. Vi fullkomligt älskar designen på dessa walkie talkies, och det tycks även barnen göra. De två kommunikationsenheterna har en unik design och ser riktigt coola ut. Detta är ett par walkie talkies som vilket barn som helst kommer att älska. Gillar man dessutom Batman sedan tidigare så blir betyget ännu lite högre.

2. Fippla Walkie Talkie Set

Detta set från Fippla må se lite plastigt, ut men faktum är att man för en jämförelsevis billig peng får två stryktåliga walkie talkies med en riktigt bra räckvidd på hela 3 kilometer. Enheterna är utrustade med flera knappar samt små LCD-displayer. Denna produkt har allt man kan önska sig för att den ska bli en spännande leksak för barnen.

Dessa walkie talkies går att fästa i bältet med hjälp av det inbyggda spännet. Det faktum att enheterna har inbyggd ficklampa gör att att man kan leka spion även när det är mörkt ute. Detta är en mycket prisvärd walkie talkie. Utseendet kanske inte är det allra mest spännande men funktionaliteten är på topp, vilket för oss är det allra viktigaste.

3. VTech Kiditalkie

För dig som vill ge det allra bästa till barnen så är detta walkietalkie-set en alldeles utmärkt kandidat. Detta är den mest kvalitativa walkie talkie i vår topplista. Enda anledningen till att VTech Kiditalkie inte intar förstaplatsen i vår topplista är att priset är lite högre än genomsnittet hos de andra produkterna vi testat. Priset på detta set är alltså något högre än många av de andra produkterna designade för barn, vi tycker dock det kan vara värt att lägga några hundralappar extra på en produkt som man vet kommer hålla i längden. Faktum är också att man får väldigt mycket för priset med denna produkt då dessa walkie talkies är betydligt mer avancerade än så gott som alla andra produkter designade för barn och ungdomar. VTech:s enheter har nämligen varsin stor lcd-display med mängder av praktiska och roliga funktioner.

Dessa walkie talkies kan, förutom vanlig röstkommunikation, användas för att spela spela mot varandra, för att skicka animerade meddelanden, och för att förvränga rösten med. Detta är en produkt av hög kvalitet som tack vare dess mångsidiga funktioner är svår att tröttna på. Ljudkvalitén i enheterna är förmodligen den bästa på marknaden. VTech:s Kiditalkie är väldigt rolig att leka med, framförallt för barnen, men även för oss vuxna, om vi har turen att bli inbjudna i leken.

4. Marvel Spider-Man Walkie Talkie

Detta är förmodligen de coolaste walkie talkies vi har fått tag på. Med sitt Spiderman-motiv så inspirerar dessa walkie talkies till spännande och actionfyllda lekar. Dessa walkie talkies håller en god kvalitet och en bra ljudkvalitet. Positivt är även att priset är relativt lågt om man jämför med flera andra kvalitativa produkter på marknaden.

Dessa walkie talkies kommer ge många timmars rolig lek är därför helt klart värda sitt pris. Enheterna är anpassade för mindre händer och är enkla för de yngre barnen att använda. Räckvidden ligger på kring 100 m.

5. Minions Walkie Talkies

De flesta barn älskar både walkie talkies och minionerna, vad kan då gå fel när man kombinerar de båda koncepten! Detta är ett par coola och bra walkie talkies som är anpassade för små barnhänder tack vare sina nätta storlekar.

Handenheterna känns tåliga och kvalitativa, något som så klart är ett krav för leksaker så att de inte går sönder i första taget. På enheten finns även ett spänne som man kan kan fästa på bältet om man är ute och leker. Dessa enheter har en räckvidd på ca 100 meter, något som vi tycker är fullt tillräckligt för de yngre barnen.

6. Dickie Toys Dino Walkie Talkies

Detta är en av de mer unika walkie-talkie-produkterna för barn man kan få tag på just nu. Detta sett består att två identiska enheter som känns väldigt kvalitativa och robusta. Enheterna tål att att lekas med utan att de går sönder. Produkten har en inbyggd brusreducering som gör att det går betydligt lättare att höra vad den andra säger än i många av de billigare produkterna som finns på marknaden. Detta walkie talkie set har en räckvidd på 100 meter. Enheterna har en inbyggd brusreducering som gör att meddelandena framgår ovanligt klart. Roligt dinosauriemotiv!

7. Marvel Spider-Man Walkie Talkie

Vanligtvis kan walkie talkies som är gjorda på olika franchise, exempelvis för filmer eller seriefigurer, vara rätt så dåliga, detta kanske för att de är gjorda för att säljas i en begränsad upplaga under en kortare period. Därför blev vi glada och positivt överraskade när vi testade detta set med walkie talkies med Spindelmannen-tema. Dessa walkies talkies är några av de bästa vi har testat. De känns mycket kvalitativa och tåliga. Dessutom är de enkla och roliga att använda. Ljudet fungerar också mycket bra även på längre avstånd. Med tanke på senaste filmen som görs av Marvel så är Spider-man åter igen en av barnens stora favoriter, därför tror vi att dessa walkie talkies kommer bli riktiga storsäljare. Dessa kvalitativa enheter passar bra både för små och stora barn. Motivet är dessutom riktigt snyggt och välgjort.

Hur gammal måste man vara för att kunna leka med en walkie talkie?

Om man tänker på en mer traditionell walkie talkie så är den kanske inte något för de allra minsta barnen. Att kunna hantera inställningar och även komma ihåg att trycka på en knapp när man pratar kan vara allt för komplicerat för småttingarna. Att ge en leksak med små knappar som potentiellt sett skulle kunna pillas bort till ett litet barn är heller inte att rekommendera.

Idag finns dock faktiskt förenklade produkter som de allra minst kan tänkas använda. Ett exempel på detta är produkten från Infinifun som vi skrivit om ovan. Denna version av walkie talkien är utformad som en smartphone som endast har ett par enkla knappar. Denna produkt är så enkel att 1-3 åringar kan leka med dem.

Olika motiv på produkterna

När vi gått igenom de produkter som finns på den svenska marknaden så har vi upptäckt att olika teman och motiv är väldigt populära. Motiven kan vara allt ifrån populära karaktärer från serier och filmer men även motiv som förmedlar känslan av att man är spion, militär eller polis. Precis som med exempelvis en doktorsväska för barn så har vi märkt att barnen gillar att leva sig in i just olika yrkesroller. Att kunna leva sig in på detta sätt är barnens sätt att bearbeta och tolka vad de ser oss vuxna göra.

Motiven med de populära seriefigurerna gör det så klart betydligt lättare att väcka intresset hos de yngre barnen för walkie talkien. Vilket barn vill inte exempelvis ha en cool walkie talkie med minioner på. De versioner med exempelvis spiontema gör det också lättare för barnen att leva sig in i en spännande fantasivärld där de är ute på uppdrag med sin kollega för att hålla koll på skumma typer där ute.

Äldre recensioner

Topcom Walkie Talkie Twintalker 9100 Long Range

Om man ge barnen det allra bästa så rekommenderar vi dessa högkvalitativa walkie talkies från Topcom. Dessa walkie talkies är väldigt tåliga och innehåller en massa roliga och nyttiga funktioner. Med denna produkt kan barnen leka roliga spionlekar som proffs. Med i lådan medföljer två laddningsstationer så var och en av de två enheterna kan laddas samtidigt. Medföljer gör även mikrofoner som man kan koppla in och sätta på axeln för mer smidig kommunikation. Produkten kommer i en cool väska som gör att det hela känns än mer proffsigt. Räckvidden med dessa walkie talkies är upp till hela 10 km, något som så klart är svårslaget.

Infinifun Walkie Talkie

Detta är en walkie-talkie liknande produkt för de allra minsta barnen. Walkie talkies är normalt sett lite för komplicerade att använda för minstingarna, därför tyckte vi det var roligt när vi hittade denna produkt från Infinifun. Denna produkt är utformad som två smartphones, även om de inte har några sådana funktioner. Den lilla telefonen är så enkel som möjligt just därför att alla barn ska kunna förstå och kunna använda dem. Denna produkt har en räckvidd på 90 meter, något som är fullt tillräckligt för att kunna leka i hemmet eller ute på gården.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se