De bästa dinosaurieleksakerna: Bäst i test 2024

Pojke med två fina dinosaurieleksaker

Temat dinosaurier tycks vara omåttligt populärt bland barn, generation efter generation. Självklart är det därför väldigt spännande att ha sina egna dinosaurieleksaker därhemma. Dinosaurieleksakerna är roliga och kan locka till spännande och kreativa lekar. Det vi gillar med dinosaurieleksaker är att de även lockar barnen till att vilja ta reda på mer om dessa historiska urtidsdjur. Intresset för dinosaurier kan man använda som språngbräda för att få barnen att bli intresserade av exempelvis naturhistoria och vetenskap. Intresset för dinosaurier kan också bli en väg till att skapa läslust hos barnen som kan spilla över även på andra ämnen.

De fem bästa dinosaurieleksakerna 2024

Vi har granskat ett stort antal olika leksaker med dinosaurietema. Nedan recenserar vi fem stycken utvalda produkter. Vi kan rekommendera samtliga produkter nedan till dig som söker efter fina och prisvärda dinosaurieleksaker till barnen.

1. Redbox Dinosaurie Lekset 20 St

Vi blev mycket glada när vi hittade detta fina set. Dels för att det innehåller många olika leksaker i ett och samma paket men också för att priser är förvånansvärt bra. I detta sett får man bland annat med hela fem olika dinosaurier, två människor, vakttorn, bil, staket, träd, en bro och en stor lekmatta! Med tanke på alla detaljer så är detta förmodligen den mest prisvärda produkten i vår lista.

Tack vare de många figurerna och rekvisitan så är detta en leksak man kan leka variationsrikt med utan att tröttna. Tack vare att man får med så många prylar från början så kan flera barn vara med och leka från start utan att man ska behöva köpa till något senare. Detaljerna är något plastiga men detta får man leva med med tanke på att priset för hela setet kostar lika mycket som att köpa en enda dinosaurie av vissa andra märken.

2. LEGO Creator Mäktiga dinosaurier 31058

Vi älskar de creativa figurerna från Lego Creator. Just denna produkt kan byggas om till tre olika dinosaurier, något som förlänger dess livslängd. Dels är det roligt för barnen att bygga de olika figurerna och dels ger det variation att ha en ny dinosaurie att leka med. Denna produkt är inte lämplig för barn under tre år på grund av dess små delar. Är barnen dock inte några år äldre än så, så kan det såklart även vara svårt att sätta ihop dinosauren själv, utan hjälp av föräldrarna.

Otroligt nog så kan man med delarna välja att skapa lika fina avbilder av T-rex, Pterodactyl eller en Triceratop. Samtliga av dessa dinosaurier är mycket detaljrika med även skräckinjagande när de väl är ihopsatta.

Denna produkt får högsta betyg för kreativitet och uppfinningsrikedom från tillverkarens sida. Och som alltid är det ju en dela av nöjet med lego att bygga själva skapelsen själv.

3. Fantasy Playworld Radiostyrd Dinosaurie T-Rex

Detta är dinosaurieleksaken för dig som vill ha något lite annorlunda. Denna dinosaurie går nämligen, hör och häpna, att styra med den medföljande fjärrkontrollen. Dinosaurien kan gå, ryta såväl som att svänga på huvudet. Trots att dinosaurien ser lite plastig ut så känns den robust och relativt hållbar. Barnen såväl som vi vuxna kan inte låta bli att dra på smilbanden när vi ser denna dinosauriekompis tulta runt och låta.

Detta är en mycket rolig produkt som vi kan rekommendera. Dinosaurien kan vara lite krånglig att montera ihop, så se till att hjälpa dina barn med detta. Väl ihopsatt så kommer denna produkt ge många timmars rolig lekglädje till alla barn och vuxna som använder den.

4. Fippla Dinosaurieleksaker

Fippla har ett antal olika dinosaurier som man kan köpa separat. På detta sätt kan man samla dinosaurierna över tid. Dinosaurierna från Fippla är väldigt fina och perfekta att ge bort som gåva, en och en eller alla på en gång om man så vill. Dessa dinosaurier är väldigt detaljrika både sett till deras struktur men även till de många skiftande färgerna på de olika kroppsdelarna.

Leksaksdinosaurierna från Fippla är gjorda av robust plast och är därmed svåra att leka sönder. Dessa dinosaurier är betydligt större i verkligheten än man tror, om man bara ser dem på bild. Det faktum att de är så stora gör att de är roligare att leka med. Storleken på Fipplas produkter gör också att de blir fina inredningsdetaljer att ha på hyllan i barnens rum. Måtten på de olika modellerna i deras utbud varierar. Mått och mer info finns hos återförsäljarna/återförsäljaren nedan.

Det vi gillar med Fipplas dinosaurier är att de är fina, kvalitativa och att deras priser är, i vårt tycke, låga med tanke på vad man får för pengarna.

5. Quad Escape From Velociraptor Lekset

Om det är möjligt att tycka att en dinosaurie i sig inte erbjuder nog med möjligheter till spännande och aktionfyllda lekar så kan vi föreslå att man tar en titt på detta lekset från Schleich. Detta lekset uppmuntrar till mycket spännande lekar. Leksetet består av en liten och en stor dinosaurie, en fyrhjuling samt en människofigur. Allt från dinosaurierna till människa och fyrhjuling har mängder av fina detaljer som gör leken mer verklig. Figuren har exempelvis en avtagbar hjälm.

Schleich tillverkar normalt sett leksaker av mycket bra kvalitet, vi blev inte besvikna i detta fall heller. Märket har dessutom flera andra roliga dinosaurieleksaker som man kan komplettera med över tid, eller direkt om man har har lekivriga barn därhemma.

Hur vi valde produkterna till vår bäst-i-test-topplista

Att säga vilka som är världens bästa dinosaurieleksaker är princip omöjligt, en orsak till det är att det finns många tusentals leksaker med dinosaurietema. En annan orsak till att det är svårt att för oss att säga vilka leksaker som är bäst just för dig och dina barn beror självklart på att alla ha olika tycke och smak. Vi har därför valt ut fem stycken produkter som vi på redaktionen, och våra barn, tycker väldigt mycket om. Vi tror och hoppas att detta är produkter som även kommer uppskattas av våra läsare. Självklart har vi sett till att välja ut lite olika typer av varianter på temat så att det ska finnas något för alla. Samtliga av våra utvalda produkter anser vi vara prisvärda och kvalitativa.

PS, visste du att man kan göra fina dinosaurier av pärlor, läs gärna vår artikel om pärlplattor.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se