Om oss

Barntopplistan startades för att hjälpa föräldrar att hitta de de bästa alternativen bland produkter inom områdena familj, barn och baby. Genom vårt arbete så hoppas vi kunna underlätta och spara tid för våra läsare. Vi ger förslag på produkter som vi, genom våra granskningar och tester, känner är väl värda att rekommendera. Vårt team har många års erfarenhet av att använda de produkter som hör småbarnsåren och familjelivet till. Inför varje ny artikel läser vi självklart in oss noggrant på området för att få uppdaterad kunskap om det senaste vad det gäller allt från lagar och regler till produktnyheter. I de fall där ytterligare kompetens behövs tvekar vi inte att ta råd från expertis på området.

Våra test

De produkter som ingår i våra test köps in av oss själva (eller, när det är möjligt, lånas av familj, vänner eller bekanta), helt oberoende, utan några bidrag från tillverkare eller butiker. I våra tester går vi noggrant igenom produkterna för att se att de håller måttet vid normal användning, även över tid. I de fall där finns redan publicerade tester av andra aktörer har vi kunnat använda gjorda slutsatser även i våra jämförelser. Genom att jämföra vinnare från olika tester så har vi kunnat utöka våra topplistor på ett sätt som inte varit möjligt med våra egna begränsade resurser. Våra publiceringar är aldrig statiska utan de uppdateras löpande för att innehålla aktuell information. Vi förbehåller oss också rätten att ändra våra omdömen om ny information, eller nya erfarenheter framkommer allt eftersom tiden går.

Rangordningen i vår topplista görs genom en sammanvägd bedömning av viktiga faktorer såsom kvalitet, hållbarhet, pris, ergonomi, design, funktion och användarvänlighet med mera.

Vårt Urval

Ute på marknaden finns en djungel av olika produkter att välja mellan. Att testa alla produkter är självklart en uppgift som är i stort sett omöjlig. I våra tester är vi därför tvungna att göra ett urval av produkter att jämföra. Vilka produkter vi väljer ut att granska avgörs i en helt oberoende process där vi går igenom en stor mängd produkter och sedan väljer ut de vi tycker är mest intressanta att göra mer ingående granskningar av.

Urvalet görs av oss på Barntopplistan, helt utan inflytande av tillverkare eller återförsäljare. När vi väljer produkter gör vi det med utgångspunkt i vilka produkter vi tror kan vara mest intressanta för våra läsare. Produkter från välkända tillverkare med väldokumenterade egenskaper kan ha en fördel i detta urval. För att verkligen se till att vi får med de allra bästa produkterna i våra genomgångar så tar vi även del av tidigare publicerade tester på området såväl som omdömen lämnade av konsumenter.

Våra intäkter

Sidans enda inkomstkälla är den provision vi får genom så kallade reklamlänkar. Reklamlänkarna är via bolaget Adtraction där vi får tillgång till en mängd återförsäljare som säljer de typer av produkter vi skriver om här på sidan. När en läsare handlar via våra länkar får vi en provision via affiliateprogrammet. För konsumenten kostar detta inget. Intäkterna från dessa reklamlänkar gör det möjligt för oss att driva och vidareutveckla sidan. Reklamlänkarna påverkar inte på något sätt själva innehållet på sidan.

Använd gärna vår kontaktsida om du vill komma i kontakt med oss!

Vårt team

Nedan kan du läsa en presentation av våra medarbetare här på sidan. Hör gärna av dig till oss, men observera att vi inte svarar på specifika frågor om produkter som vi skrivit om här på sidan. I detta fall är det alltid bäst att höra av sig till återförsäljare eller tillverkare.

Malin Johansson

Malin är mamma och utbildad barnskötare. Hon har själv en stor familj och träffar även barn i sin yrkesroll, något hon tycker är mycket givande. Ett stort intresse är kläder och mode, hon gillar att hitta fina kläder både till sig själv och till barnen.

Kontakt: malin.johansson@barntopplistan.se

Anders Hansson

Anders är journalist i grunden men har även provat på andra yrkesroller under sin karriär. Han är stolt pappa till två barn. Hans stora intresse är att vara ute i skog och mark, gärna med hela familjen. Anders har också en passion för att samla på gamla leksaker, men är även nästan lika barnsligt förtjust i nya. Anders föredrar därför att skriva artiklar om just leksaker. Han testar även med glädje exempelvis cyklar, elbilar och andra roliga och spännande fordon för lekfulla barn.

Kontakt: anders.hansson@barntopplistan.se

Företagsuppgifter

År 2024 tog Contendo Media AB över driften av sidan.

Contendo Media AB, Organisationsnummer 559231-446, Ekbladsvägen 6, 386 95 Färjestaden